Berekenen.nl
Geplaatst op 31 maart

Dit is waarom je vaker je horoscoop zou moeten lezen

Ben jij soms ook benieuwd als je horoscoop klopt of als het de grootste onzin is? Of je nou wel of niet in de sterren gelooft, het is geen slecht idee om af en toe je horoscoop te lezen. Even kijken wat je eigenschappen zijn van je sterrenbeeld en neem dit natuurlijk met een korreltje zout. Want elke week op de hoogte blijven van je wekelijkse horoscoop hoeft ook weer niet. Het lezen van horoscopen kan je jouw sterrenbeeld leren begrijpen en dat kan je helpen over wat je echt wil, wat je valkuilen zijn en hoe je jouw doelen kan bereiken.


Het woord sterrenbeeld


Horoscoop komt van het Griekse woord ‘horoscopos' en het betekent ‘kijken naar uren’. De mensen in de astrologie kijken naar het verband tussen hoe de zon, maan en planeten staan en wat er op dat moment gaat gebeuren op de wereld. Een sterrenbeeld is het beeld hoe de sterren stonden op het moment toen jij geboren bent.

Zeldzaamste sterrenbeeld


Het sterrenbeeld dat het minst voorkomt in Nederland en daarmee het meest zeldzame is, is de Steenbok. Je sterrenbeeld is Steenbok als je bent geboren tussen 22 december tot en met 20 januari. Ben jij een Steenbok? Dan ben je dus ontzettend speciaal.

Horoscoop


Een horoscoop is eigenlijk een soort glazenbol die deels je toekomst zou kunnen voorspellen, op basis van je sterrenbeeld. Je kan horoscopen vinden over liefde, werk, vriendschap, familie en gezondheid. Je sterrenbeeld kan je een rode draad geven in bepaalde situaties.

Gevaar horoscopen lezen


Het gevaar van horoscopen lezen en je sterrenbeeld opzoeken is dat je er daadwerkelijk in gaat geloven. Er bestaat namelijk geen wetenschappelijk bewijs voor dat die eigenschappen echt de waarheid spreken. Een aanrader is dus om de horoscopen als handvaten te gebruiken om keuzes af te wegen en je sterrenbeeld beter te leren kennen.

Conclusie


Een horoscoop kan je een indicatie geven over hoe je bent en hoe je kan reageren in bepaalde situaties. Een horoscoop is dus zeker geen kant en klaar antwoord op je twijfels of vragen. Een horoscoop kan je daarentegen wel een extra duwtje in je rug geven om een bepaalde actie te gaan ondernemen of om meer in jezelf te gaan geloven.

Ben je na deze blog benieuwd wat jouw sterrenbeeld is? Wij hebben een makkelijk hulpmiddel waarmee jij jouw horoscoop kan berekenen. Wacht niet te lang, want misschien krijg jij wel advies waar je in de nabije toekomst iets aan zou kunnen hebben.