Berekenen.nl
Geplaatst op 12 november

Redenen waarom fietsen gezond is


We weten allemaal wel dat fietsen gezond is. Het is namelijk heel erg goed omdat je bijna heel je lichaam gebruikt bij het fietsen.  Maar wat zijn de andere voordelen van fietsen? Dat lees je hier.

Door te fietsen voorkom je ziektes

Met fietsen verklein je de kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Daarnaast heeft fietsen een positief effect op je bloed. De samenstelling van je bloed veranderd namelijk wanneer je gaat fietsen. Dat komt omdat je tijdens het fietsen beweegt waardoor het bloed gaat sneller gaat stromen en je bloed sneller door het lichaam gaat stromen. Dit is dan ook bewezen door verschillende onderzoekers. Ook worden de bloedvaten flexibeler en sterk en slibben ze minder snel dicht. Genoeg redenen dus om te gaan fietsen.

Fietsen is goed om te ontspannen

Tijdens het fietsen is het mogelijk om even aan iets anders te denken dan je werk. We hebben het vast allemaal wel eens meegemaakt dat de werkdruk of het stress niveau heel erg hoog wordt op de werkvloer. Dan kan ook heel erg moeilijk zijn om privé en werk gescheiden te houden. De kans is namelijk heel erg groot dat je het op zulke momenten ook meeneemt naar huis. Wanneer je hier last van hebt vraag jij je natuurlijk af wat de oplossing is om dit te voorkomen. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel erg simpel. Ga fietsen, tijdens het fietsen is het namelijk mogelijk om even aan iets anders te denken dan je werk. Lange ritten ontspannen namelijk de geest. Dit heeft dan weer effect op je hele lichaam en gevoel. Je lijf en ademhaling komen namelijk tot rust, maar ook je hoofd komt helemaal tot rust. Het fietsen heeft dan ook een positief effect op je hersenen.


Je hebt leuker woon-werkverkeer

Als je elke dag wilt fietsen maar weinig tijd hebt, is de meest logische manier om het als onderdeel van je woon-werkverkeer te maken. Zeker als we straks weer minder maatregelen hebben we weer langzaamaan meer naar kantoor moeten. We zien dan ook dat nog steeds heel erg veel mensen ervoor kiezen om nog thuis te blijven werken. Eerder moest je met de auto of met het OV naar je werk, maar heb je er al eens over nagedacht om met de fiets naar je werk te gaan? Fietsen is misschien veel makkelijker te doen. Het voordeel aan het fietsen naar je werk is dat je zelf mag bepalen wanneer je op de fiets stapt. Je moet dan wel zorgen dat je de goede fietsroute neemt en ook op tijd van huis gaat. Een ander voordeel aan fietsen is dat je niet meer in de files hoeft te staan op de snelweg en binnendoor kan gaan. Wanneer je verder van je werk woont kan je altijd nog kijken naar een elektrische fiets. Dan hoef je ook niet zo zwaar te trappen omdat je ondersteuning krijgt. Hebben wij jou al overtuigd om met de fiets naar je werk te gaan?