Berekenen.nl
Geplaatst op 13 februari

Hoe kan je de corona-kilo’s tegen gaan?

We leven al bijna een jaar in een lockdown, maar toch blijven we stiekem of bewust snacken terwijl we dat helemaal niet willen. Wij vertellen je hoe je van de corona-kilo’s af komt en hoe je ervoor kan zorgen dat je minder gaat snacken. Je wilt namelijk niet dat je na drie maanden weer nieuwe kleding moet kopen omdat je nu een kledingmaat groter moet.

Onbewuste eter

Het kan zijn dat je een onbewuste eter bent. Dit betekent dat je eten pakt zonder dat je er bewust van bent. Iedereen snapt het wel waarom iedereen aan is gekomen. Dat de sportscholen gesloten zijn is ook een reden maar dat is geen excuus waardoor je een paar kilo zwaarder bent. Tuurlijk heeft het wel invloed net zoals dat Nederland nu massaal gaat thuis werken maar je ook een ander alternatief vinden dan de sportschool.

Buiten activiteiten

Het klinkt misschien wel heel makkelijk maar het is echt een goede optie. Bouw zoveel mogelijk vaste beweegmomenten op een dag in en zet deze ook in je agenda. Sta elke dag op dezelfde tijd op en wandel een rondje in de buurt of door het bos. Dit kan nu mooi omdat je geen reistijd meer hebt naar je werk. Je kunt ook een vaste wandeling inplannen na de lunch. Het is wel belangrijk dat we met z’n alle goed letten op de anderhalf meter maatregel. Wat ook een leuke optie is en wat ook nog is gezond is, is om een stukje te gaan fietsen. Kijk op internet als er leuke fiets routes in de buurt zijn en ga eentje volgen. Ik weet zeker als je het eenmaal gedaan hebt dat je het vaker wilt en gaat doen. Het is namelijk ook wel is goed om even lekker te ontspannen na je werk. Bereken hier je fietsroute.

Wel of niet thuissporten?

Dit is vaak de eerste optie die bij de meeste mensen naar binnen schiet, thuissporten. Dit hoeft niet op allemaal apparaten te zijn maar kan ook gewoon in je woonkamer. Er worden tegenwoordig veel online sport lessen gegeven die ook nog is gratis zijn. Je kan ook verder denken aan bijvoorbeeld buitensporten die je alleen kunt doen, of dat er goed afstand wordt gehouden tussen elkaar. Je kan natuurlijk ook in de tuin gaan werken als je groene vingers hebt, het enige probleem is dat het nu lastig gaat in de winter. Een andere leuke optie is om jezelf uit te dagen doormiddel van een stuk te gaan hardlopen en elke dag je gemiddelde snelheid te verbeteren.

Gezonde voeding

De kans is erg groot dat je op dit moment in een ander ritme leeft. Als je thuis zit ben je sneller geneigd om vaker dan normaal naar de koelkast te lopen. Het is belangrijk dat je een vast en gezond voedingsritme hebt. Je kan denken aan de wel bekende tips zoals het variëren met eten en een weekmenu. Maar er zijn natuurlijk ook anderen waar je niet zo snel bij na denkt. Doe bijvoorbeeld een keer in de week boodschappen. Hierdoor ben je minder snel geneigd veel ongezonde dingen in huis te halen, ook is dit vaak goedkoper dan dat je elke dag naar de supermarkt gaat.