Berekenen.nl
Geplaatst op 26 februari

Het is lekker weer oftewel fietsweer

De kans is erg groot dat jij de afgelopen dagen al hebt lopen genieten van het overheerlijke weer. Soms krijgen wij het gevoel alsof het al lente is en de zomer al dichtbij is. Helaas duurt dat nog wel even. Daarom is belangrijk dat we nog wat extra gaan genieten van dit huidige weer.

Pak de fiets maar wee uit de schuur

De tijd is weer aangebroken om met het gezin of met de klein kinderen weer een leuk stuk te gaan fietsen. Denk er om dat de banden goed opgepompt zijn, framemaat goed is en dat je altijd een kleine fietspomp bij je hebt. Dit is namelijk een kleine checklist voordat je gaat fietsen om problemen te voorkomen. Het is namelijk niet leuk dat je halverwege stil komt te staan door een lekke band en je heel dag verpest is.

De fietsroutes in Nederland

Omdat we in Nederland een mooi vlak landschap hebben is het ideaal om tijdens dit mooie weer een leuke fietsroute te fietsen. Doordat Nederland ook bekend staat om het vele fietsen zijn er ook veel fietsroutes. Voor mensen met een racefiets zijn de knooppuntroutes echt perfect. Dit zijn fiets routes waar je van het ene knooppunt naar het andere knooppunt fiets. Vergeet niet een fietsapp te instaleren op je telefoon. Deze apps zijn namelijk heel handig. Ze helpen je niet alleen bij de route die je wilt gaan fiets of die je hebt gefietst maar ze hebben meestal ook allemaal leuke feitjes, hoe je hebt gepresteerd bijvoorbeeld. Naast de knooppunt fietsroutes zijn er natuurlijk nog meer verschillende soorten. Een van deze soorten zijn de lange afstand fietsroutes. De naam zegt het al dat deze fietsroutes erg geschikt voor je zijn als je een hele dag wilt fietsen of een lange afstand wil fietsen.  Een snelle tip: Onderzoek waar je allemaal langs komt tijdens deze route. Misschien zijn er nog leuke dingen te zien onderweg. 

Activiteiten tijdens je fietstocht

Het maakt je fietstocht al snel extra leuk als je onderweg even de tijd neemt om een aantal activiteiten te doen. Ondanks dat corona ervoor zorgt dat heel veel bedrijven gesloten zijn, zijn er nog heel veel dingen te doen waardoor je fietstocht wat leuker kan maken. Neem bijvoorbeeld een broodje mee en ga op een mooie plek samen met je partner een broodje eten. Houden jullie nou van lezen? Stop dan bijvoorbeeld een uurtje en ga lekker in de zon een stuk van je favoriete boek lezen. Neem de tijd om de eetbare planten en kruiden om je heen te bestuderen en wat te verzamelen om thuis in de keuken te gebruiken. Zo is brandnetel soep ontzettend lekker en ook nog is heel gezond. Als je met je klein kinderen gaat fietsen kun je denken om een mooi pakket stoepkrijg mee te nemen of een springtouw. Dan hebben de kinderen ook even wat anders hun hoofd. Wat misschien nog wel het belangrijkste is dat je goed moet genieten van de zon en de mooie natuur om ons heen!