Berekenen.nl
Geplaatst op 27 maart

Fietsroute in Denemarken verkozen tot Route van het Jaar 2019

De afstand van een fietsroute meten en op die manier een leuke tocht uitstippelen? Het kan met een handige tool, bijvoorbeeld om een deel van de mooiste fietsroute van het jaar af te leggen.

Die eer ging naar de N8 Oostzeeroute in Denemarken. Het is de Fietsroute van het Jaar 2019. Het is een route over 12 eilanden, over 8 bruggen en met 5 overtochten. Op die manier is het mogelijk om de complete kustlijn te volgen, die verschilt van heel lieflijk en kalm naar meer ruig en uitdagend.

820km: de langste nationale fietsroute

De route gaat langs kliffen en zandstranden, dankzij de 820 kilometer die deze in totaal lang is. Dat is voor veel mensen net wat te veel van het goede. Daarom is het een goed idee om een deel van de route te doen, door de afstand te meten en die daarmee enigszins te beperken.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om de helft van de ‘8’ te rijden of daar zelfs maar een stukje van te doen. Op die manier kunnen meer fietsers genieten van de prachtige route, die goed laat zien hoe mooi het Deense landschap eigenlijk is.

 

Zelf fietsroute berekenen: afstand meten met een tool

Wil je zelf een fietsroute berekenen? Dat kan met onze handige tool. Je kunt de afstand van een fietsroute meten, zodat je precies weet waar het om gaat en hoe lang je er over zal doen.

Bereken de route met onze tool, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het voorkomt een onverwacht lange route, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Uiteraard kun je een deel van de Route van het Jaar 2019 berekenen, maar ook andere fietsroutes uitstippelen om mooie gebieden in binnen- en buitenland te verkennen.