Berekenen.nl
Geplaatst op 28 april

De voordelen van een elektrische fiets

Nu het weer lekker weer is zijn heel veel mensen er op uit met hun elektrische fiets. Nederland staat niet voor niks bekend om het fietsen. Daarom zien we in de afgelopen jaren dat de elektrische fiets steeds populairder wordt en dat 1 op 5 personen al een elektrische fiets heeft. Maar wat zijn de voordelen van een elektrische fiets? Je leest ze hier.

Ideaal voor naar werk en school

Een elektrische fiets is een ideaal vervoermiddel om naar je werk of school te gaan. Daarom worden de fietsen ook steeds populairder en zie je ook steeds meer jonge mensen op een elektrische fiets voorbij komen, helemaal als je werk of school buiten je dorp of stad is. De elektrische fiets is ook nog is milieuvriendelijk en de vaste lasten zijn ook erg laag vergeleken met een auto. Wat wel belangrijk is dat je even goed moet kijken naar je accu. Heeft deze genoeg capaciteit om naar je bestemming te komen. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je stil komt te staand halverwege met een lege accu.


De beste oplossing als je slecht ter been bent

Een elektrische fiets kan niet alleen handig zijn om naar je werk of school te komen maar juist ook voor de mensen die niet zo goed kunnen lopen of die juist lichamelijke klachten hebben waardoor ze moeten fietsen maar niet zoveel kracht mogen zetten. Door een elektrische fiets vergoot je dan je mobiliteit. Dit komt omdat je zonder veel inspanning een stuk kunt fietsen. Je ziet dan ook dat er meer elektrische vrouwen fietsen verkocht worden dan mannen fietsen. Dit komt omdat het op en af stappen bij een vrouwen fiets een stuk makkelijker gaat dan bij een mannen fiets.

Een elektrische fiets is goedkoper

Een gemiddelde elektrische fiets kost tussen de €700 en €3000. Met de meeste elektrische fietsen haal je makkelijk een snelheid rond de 25 kilometer per uur als je zelf ook rustig mee trapt. Er zijn ook snellere elektrische fietsen. Voor deze fietsen gelden dan wel andere regels, zo ben je onder andere verplicht om een helm te dragen. Ook al is een elektrische fiets dus veel goedkoper dan een auto is het nog wel duurder dan een normale fiets. Voor een goede fiets betaal je dan gemiddeld €700. Ook heb je niet veel onderhoud van een normale fiets en je hoeft hem natuurlijk niet op te laten. De reden waardoor mensen toch sneller voor een elektrische fiets kiezen is vanwege de trapondersteuning.

Conclusie: De conclusie is dan ook dat een elektrische fiets zeker een goede aankoop kan zijn. We zien dan ook dat mensen steeds vaker voor een elektrische fiets kiezen dan voor een normale fiets. Buiten dan het goedkoper is dan een auto is het ook leuker om een mooie fietsroute te fietsen zonder erg te zweten en veel inspanning te moeten leveren om een route te fietsen. Je fiets gewoon veel relaxter op een elektrische fiets dan op een normale fiets.