Berekenen.nl
Geplaatst op 21 april

De fietsroutes die je ooit gefietst moet hebben

Nederland komt weer in beweging. Na een vreemder winter komt de zomer weer in zicht. Dat betekent dat we weer mogen genieten van het mooie weer in Nederland. Omdat Nederland echt bekend staat om de klompen, tulpen en de prachtige fietsroutes die wij in ons land hebben zetten wij de mooie fietsroutes op een rijtje.

De mooiste fietsroute in Drenthe

Het ligt er natuurlijk aan wat je leuk vind om te zien, hou je nou echt van Hunebedden dan is deze route echt wat voor jou. Met deze route kom je zo dichtbij Hunebedden dat je ze van dichtbij kan bewonderen. De route heet dan ook “De Hunebedden van dichtbij”, en heeft een lengte van 48,10 kilometer. De naam is dan ook ontstaan omdat je wel 7 Hunebedden tegen komt. Wist jij dat er nergens in Nederland zo veel archeologische vondsten gedaan zijn dan in Drenthe? Het is dan ook zeker waard om deze route te proberen, je zal er geen spijt van hebben en je zal er ook veel van leren.

De mooiste fietsroute van Overijssel

Hou je niet zo van Hunebedden of de geschiedenis hiervan? Geen probleem, probeer dan een van de mooiste fietsroutes van Overijsel. Een voordeel van deze route is dat je veel verschillende dingen voorbij zal zien komen. Dit komt omdat het startpunt is bij het Station van Ommen, je begint dus al in een mooie stad, dat betekent dat het alleen maar beter kan worden. De tweede locatie waar je aan zal komen is het  Zand, het Zand is de naam van het oude dennenbos. Dit bos herinnert je dan ook aan de uitgestrekte dekzandgebieden die vroeger ten zuiden van de vecht lagen.  Na dit prachtige bos zal je op een nieuwe locatie aankomen. Het is geen bos, geen Hunebed maar de Archemerberg en de Lemelerberg, twee van de hoogte bergen in de regio. Daarna gaan we even een stukje terug in de tijd. We komen dan aan bij het kasteel Rechteren, het oude kasteel dat er al staat sinds 1315 die later in 1889 verbouwd en uitgebreid is. Dit is natuurlijk niet het enige waar je langs komt. We gaan natuurlijk niet alles verklappen, als je er toch graag achter komt kan je het beste deze prachtige route gaan fietsen. Ook hier zal je geen spijt van krijgen!

Fietsroutes in de Bollenstreek

Je hebt er vast al eens van gehoord toen iemand het woord fietsroute zei. De Bollenstreek routes staan er dan ook bekend om een van de mooiste fietsroute te zijn van Nederland en daarom verdienden ze echt een plekje in deze blog. We pakken de Tulpenroute even als voorbeeld. De Tulpenroute is een fietsroute die een lengte heeft van 15 kilometer langs de bollenvelden bij de Keukenhof. Wil jij nou een geslaagde dag hebben met je kinderen? Fiets dan deze route, tijdens deze route leer je namelijk meer over de Tulp en de Bollenstreek en je brengt een bezoekje aan een tulpenbollenkwekerij, het kan zijn dat dit niet door kan gaan door de coronamaatregelen die er op dit moment gelden.