Berekenen.nl
Geplaatst op 10 juni

5x mooiste fietsroutes van Nederland

Nederland fietsland, deze uitspraak kennen we allemaal. Maar lang niet iedereen heeft een fietsroute gevolgd in Nederland om zijn of haar eigen landje te verkennen. Daarom geven wij jou hier de 5 mooiste fietsroutes in Nederland om toerist in eigen land te spelen.

Rondje Texel (31 km)

Spring op je fiets, voel de wind door je haren en slinger door de oude wadden polder Waalenburg. Volgens, insecten en bloemen, tijdens deze fietstocht wordt je omringd door natuur. Onderweg krijg je tips van de boswachter over de leukste, mooiste en interessantste plekjes.

Noordzeekust route (26 km)

Ga vanuit Haarlem op avontuur in de prachtige Nederlandse duinen en ontdek hier de schoonheid van wat de Nederlandse kust te bieden heeft. In het Nationale Park leven vele soorten herten, vogels, konijnen, reeën, vlinders, maar ook wilde paarden van alle rassen en kleuren. Ook zou je zomaar een bizon tegen kunnen komen. Daarnaast leidt deze fietsroute je langs de Noordzeestranden. Dus bij mooi weer zou je een heerlijke verfrissende duik kunnen maken.

Woudenberg (35 km)

Al fietsend door de bossen van het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, langs de vele kastelen en landgoederen en uitgestrekte velden, ontdek je de grootste natuur, maar verken je ook ieder detail. Deze fietsroute laat je kennismaken met de diversiteit van deze mooie regio. In de vallei vind je laagland met weilanden en mooie vergezichten. Eenmaal op de Grebbelinie, fiets je langs de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog.

Koninklijke route (37 km)

Iets ten noorden van Apeldoorn loopt een van de meest bijzondere fietsroutes van Nederland. Deze Koninklijke route loopt dwars door de Koninklijke bossen bij Apeldoorn. Onderweg kun je een bezoekje brengen aan het prachtige Paleis het Loo.

Rondje Posbank (56 km)

Deze route, die dwars over de Posbank gaat, is onderdeel van Nationaal Park Veluwezoom. De fietsroute gaat door prachtige heidevelden en bossen. De heidevelden zijn in augustus en september het mooiste, want dan staan ze in bloei.

Wil je zelf een van deze fietsroutes fietsen of zelf een uitstippelen? Klik dan hier.