Berekenen.nl
Geplaatst op 22 april

We stappen met het zonnige weer massaal op de fiets

Dit is bij uitstek de periode om op te fiets te stappen en van het mooie weer te genieten. We doen dat wanneer we naar de bakker of de groenteman fietsen, maar ook aan de hand van complete toerritten op de fiets.

Toerritten op de fiets

Een goed voorbeeld van een georganiseerde rit is de Ouderkerker Wielerronde, die wordt verreden in juni van dit jaar. Ook recreanten hebben de mogelijkheid om deel te nemen, waardoor het ook voor hen tijd wordt om de fiets uit de garage te halen, of op zoek te gaan naar een nieuw exemplaar. Het wordt alweer de 46e editie van de toerrit en ook elders in het land is men druk bezig met de organisatie van dergelijke evenementen. De route wordt uitgezet en de deelnemers worden geregistreerd, om samen te genieten van het mooie weer en al het moois dat we onderweg tegen kunnen komen in het Nederlandse landschap.

Fietsmaat berekenen

Om een toerrit op de fiets te kunnen rijden is het van belang om de beschikking te hebben over een goede fiets. Je kunt online zelf je fietsmaat berekenen, om een beeld te krijgen van bijvoorbeeld de grootte van het frame dat je nodig hebt. Ben je wat langer en zoek je naar een hoge fiets, of ben je juist wat kleiner en wil je goed met je voeten bij de grond kunnen? Je kunt zelf je fietsmaat berekenen, door gebruik te maken van onze handige tool die we daarvoor hebben ontworpen. Op die manier kom je er eenvoudig achter welke fietsmaat je nodig hebt, zodat je vervolgens op zoek kunt gaan naar een nieuw exemplaar of een mooie gebruikte en voordelige fiets.