Berekenen.nl
Geplaatst op 13 november

Fietsmaat essentieel voor voldoende fietscomfort

De fietsmaat blijkt essentieel voor een fijn fietscomfort. Dat kunnen fabrikanten van fietsen goed vertellen, maar is ook iets dat professionele fietsers beamen. Zoals Thomas de Gendt en Tim Wellens, die samen meer dan 23.000 kilometer professioneel op de fiets zitten. Ze doen daar bovendien nog een schepje bovenop, door vanuit Lombardije op de fiets naar huis terug te rijden. Ze hebben aangegeven hun volgers op de hoogte te houden van hun avontuur.

Meer dan 23.000 kilometer op de fiets

De beide profs zullen voor hun wedstrijden in een seizoen tijd meer dan 23.000 kilometer fietsen. Dat lijkt ze echter nog niet genoeg te zijn, door naar huis te fietsen na een wedstrijd. En waarom ze dat doen? Naar eigen zeggen vinden ze fietsen gewoon leuk, dus zitten ze er het liefst zoveel mogelijk kilometers op.

En dat doen ze natuurlijk op een fiets op maat. Zij hoeven hun fietsmaat niet te berekenen, maar adviseren dat anderen wel om te doen. Dat voorkomt pijntjes, waardoor het een stuk makkelijker is om het lang vol te houden.

Fietsmaat berekenen

Zelf je fietsmaat berekenen? Dat kan eenvoudig online, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Zorg bij iedere lengte voor een fiets in de juiste maat, om daar soepel en comfortabel op te kunnen fietsen. Het lukt alleen op die manier om het lang vol te houden en daar ook van te kunnen genieten. Het berekenen van een fietsmaat is niet moeilijk, als je daarvoor gebruik maakt van de handige tool die we hebben ontwikkeld. Voorkom op die manier dat een fiets te groot of te klein is.