Berekenen.nl
Geplaatst op 2 mei

Fiets langer dan 6 weken gestald? Dan wordt het tijd voor een nieuwe fiets

Fiets te lang laten staan? Dan wordt het tijd voor een nieuwe fiets of dien je die op te gaan halen in het Westelijk Havengebied. De gemeente wil er vanaf 1 mei voor gaan zorgen dat de fietsen niet langer in de weg staan. Volgens de gemeente is er sprake van een groot aantal fietsen waar niemand meer naar omkijkt, terwijl veel mensen er hinder van ondervinden.

Parkeerdruk van fietsen beperken

Er is in Amsterdam sprake van een hoge parkeerdruk door fietsen. Volgens de gemeente zou 15% van de fietsen in de rekken helemaal niet meer worden gebruikt. Het gaat om wrakken aan bijvoorbeeld de NIeuwmarkt, de Lastagebuurt en de Wallen. De gemeente wil er op die plekken voor gaan zorgen dat fietsen die er te lang staan opgeruimd kunnen worden. Rond het Centraal Station en op het Leidseplein geldt al een maximale termijn van 2 weken. Daar is het inderdaad een stuk rustiger geworden al valt het alsnog niet altijd mee om er een parkeerplaats te vinden voor de fiets.

Fietsmaat berekenen

Fiets weg of gewoon tijd voor een nieuwe fiets? Het is dan verstandig om online je fietsmaat te berekenen. Je zorgt er daarmee voor dat je de fiets met de juiste framemaat kunt kopen. De juiste fietsmaat zorgt ervoor dat je prettig op de fiets kunt plaatsnemen en je daar goed gebruik van kunt maken. Voor kinderen is het van belang dat ze iedere paar jaar een nieuwe fietsmaat krijgen, zodat die weer goed bij ze past. Als volwassene kun je de fietsmaat die je hebt over het algemeen langere tijd behouden, je groeit dan immers niet meer (zo hard).