Berekenen.nl
Geplaatst op 26 september

Hoe bereken je je bikinimaat?

Tegenwoordig worden bikini's vaak online gekocht in plaats van in een winkel. Er zijn veel voordelen aan het online kopen van bikini's; het is vaak goedkoper dankzij de vele aanbiedingen, kortingen en codes die online te vinden zijn. Daarnaast zie je met een paar klikken het hele aanbod, zodat je genoeg keuze op je scherm hebt. Het is belangrijk om de juiste maat te weten voordat je een bikini aan je winkelmandje toevoegt. Hoe doe je dat? Wij vertellen het je hier!

De juiste cupmaat berekenen

Weet je niet zeker wat jouw cupmaat is? Laten we daar dan mee beginnen. Veel vrouwen denken dat ze het weten, maar vaak is dat niet zo. Ze hebben hun maat verkeerd ingeschat en nooit serieus opgemeten. De eerste keer dat je serieuze metingen doet, zal je misschien verbaasd zijn om te ontdekken dat die bikini die je dacht dat niet mooi zou gaan zitten er ineens geweldig uitziet. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om je cupmaat te berekenen. Een verkeerde maat kan pijn, irritatie, pijnlijke ribben, kortademigheid, nek- en rugpijn veroorzaken. Het enige wat je nodig hebt om je cupmaat te berekenen is een meetlint!

Gebruik een meetlint om de omtrek van je borsten te meten. Je kunt bikinitopjes vergelijken met  je bh-maten, maar ze komen niet helemaal overeen. De letters op de bh geven de borstomvang aan en de cijfers geven de middelomtrek aan. Meet de borstomvang vanaf de hoogte van de tepels (bovenste breedte) en vervolgens de middelomtrek onder de borsten (onderste breedte). Meet dit alles in een ontspannen houding. Standaard bh-maten verschillen met 5, dus, 80-85-90, enz. Je hebt 2 cm vrije ruimte. Dus als je maat 78-82 cm is, kun je maat 80 kiezen. En voor maat 83-87 kies je maat 85 kiezen.

Een voorbeeld: de breedte van de borstomvang is 90 cm en de breedte van de middelomtrek is 110 cm, dan is je cupmaat 90e.

Bereken de juiste maat bikinibroekje

Naast een goede cupmaat is het belangrijk dat het bikinibroekje lekker zit. Het moet niet te los zitten, maar ook zeker niet te strak. De kledingmaten van broeken zijn gemarkeerd met de letters XS, S, M, L, XL of XXL, maar soms ook maat 34 t/m 44 of groter. Dit zijn natuurlijk niet de enige maten, ze kunnen ook groter of kleiner vallen. Hoe weet je welke maat bikinibroekje je nodig hebt? Gelukkig kan het onderste deel van een ander merk worden gekocht dan het bovenste deel, zodat je altijd badkleding draagt ​​die goed bij je lichaam past. En net als het meten van je cupmaat, meet je je broek ook met een meetlint!

Meet de omtrek van je heupen met een meetlint. Meet het vanaf het breedste deel van je onderlichaam met je voeten bij elkaar. Neem het meetlint van achter de billen en meet vanaf de plaats waar de dijen vol zijn. Trek het meetlint niet te strak aan, je wilt je niet in je bikinibroekje hoeven te wurgen en zorg ervoor dat het meetlint plat is zonder knikken of draaien. Neem dan het meetlint en meet je middelomtrek. Meet het vanaf het smalste deel van je lichaam. Denk aan je taille die een beetje naar voren buigt en kijk waar de "tailleplooi" is. Meet vanaf de achterkant en trek het meetlint om je lichaam. Rek het meetlint niet uit en zorg ervoor dat het meetlint horizontaal is zonder draaien of knikken.

Het is belangrijk om te weten dat de kledingmaten niet in alle landen hetzelfde zijn. Een Belgische maat 40 komt overeen met de Nederlandse maat 38 en een Italiaanse maat 44. Komt jouw favoriete bikini uit een ander land? Houd dan rekening met de maatverschillen.

Online bikinimaat berekenen
Heb je wel alle gegevens maar weet je niet wat je er nu mee moet doen? Met onze online tool is het gemakkelijk om je bikinimaat te berekenen.