Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.6 / 10 (22)

Bikinimaat berekenen

Je zoekt een bikini en wilt deze het liefst meteen in de juiste maat aanschaffen. Niet één die afzakt, te strak zit of überhaupt niet eens past. Gewoon een bikini die precies goed is. Maar wat nu als je een bikini online wilt kopen? Dan is het passen natuurlijk iets ingewikkelder. Het vooraf berekenen van je bikinimaat is dan aan te bevelen. lees meer

Meet hiervoor met een meetlint in een ontspannen houding de omvang net onder je borst. De standaard BH maten gaan met een verschil van 5. Dus 80-85-90 etc. Hierbij heb je speling van 2 cm. Dus meet je tussen de 78-82 cm dan kun je kiezen voor omvang 80, en bij een omvang van 83-87 kies je voor de maat 85. 
Meet de volle omvang van de borst over de tepellijn. 
Andere bezoekers berekenden ook:

Wat is mijn bikinimaat?

Een mooie bikini is er één waar je je prettig in voelt. Dit kan zijn omdat je het model mooi vindt of omdat de bikini jouw lievelingskleur heeft. Daarnaast moet de bikini natuurlijk goed passen. Alleen dan kun jij er heerlijk onbezorgd in zwemmen, zonnen of bijvoorbeeld wandelen. Misschien wil je zelfs wel een potje beachvolleybal kunnen spelen in je bikini of badmintonnen op het strand. De perfecte bikini is er één die volledig bij je past en je niet belemmert in je bezigheden. De perfecte bikini is er één in de juiste maat. Belangrijk is dus het berekenen van je bikinimaat. Maar hoe doe je dit precies? Berekenen.nl helpt je graag bij het berekenen van jouw bikinimaat. Weet je jouw bikinimaat al maar ben je benieuwd naar jouw cupmaat of naar je BH maat? Bereken deze dan ook eens.

DE JUISTE BIKINIMAAT BEREKENEN

De meeste vrouwen weten wel welke confectiemaat ze hebben. Deze kan aangeduid worden met de letters S, M, L of XL of met maten zoals 34, 36, 38 of 40. Let er op dat kledingmaten verschillen per land. Zo komt een Nederlandse maat 38 overeen met een maat 40 in België en een maat 44 in Italië. Komt jouw favoriete bikini uit een ander land? Houd hier dan altijd rekening mee. Is de maat van de bikini uit een ander land met een S, M of L aangegeven? Dan komt dit wel overeen met de Nederlandse maten S, M en L. Bij de aanschaf van jouw bikini kun je uitgaan van je normale kledingmaat. Koop je dus een broek in maat 40? Dan kies je ook een bikinibroekje in maat 40. Natuurlijk ben je nu nog niet klaar want een bikini heeft ook nog een topje. Hierbij gelden iets andere regels.

BEREKENEN MAAT BIKINITOPJE

Als je kiest voor een bikini met een topje waarbij de cupmaat is aangegeven, dan is het handig om jouw exacte cupmaat te berekenen. Zo weet je zeker dat je de juiste bikinimaat kiest. De maten van de bikinitopjes kun je vergelijken met de maten van een BH. De borstomtrek (dit is het getal in de bikini maat) bereken je eenvoudig met een meetlint. Het meetlint doe je net onder je borsten. Vervolgens meet je voor de cupmaat (de letter in de bikinimaat) de omtrek ter hoogte van je tepels. Zorg er bij het meten altijd voor dat het meetlint recht zit. Hierbij kan een spiegel helpen. De gemeten centimeters kun je nu invullen in de berekentool. Je weet dan precies wat jouw bikinimaat is.

Nieuws over Wat is mijn bikinimaat?

De bikini trends voor 2023 om direct te shoppen

Of je nu op zoek bent naar simpele silhouetten met uitgesneden details die je figuur accentueren, of juist naar retro prints, voor iedereen is er een bikini die perfect bij je past. De onverschillige weer temperaturen zorgen ervoor dat steeds meer mensen niet meer kunnen wachten tot dat het officiële zomerseizoen aanbreekt. Wij hebben voor jouw de laatste bikini trends van 2023 onder de loep genomen, zodat jij kan gaan stralen in de zon.

» Lees het volledige bericht
Hoe bereken je je bikinimaat?

Wil jij weten hoe je jouw bikini berekent? Wij vertellen het je hier!

» Lees het volledige bericht
Welke bikini maat past bij mij

Een vraag die veel vrouwen zich afvragen. Welke bikinimaat ben ik nou nodig? Deze vraag krijgen winkelmedewerkers vaak te horen. Op internet is het helaas niet mogelijk om kleding te passen daarom is het nu erg belangrijk om te weten welke bikinimaat je nodig bent.

» Lees het volledige bericht