Berekenen.nl
Geplaatst op 29 juni

Alimentatie aangepast aan huidige situatie samenleving

De samenleving is de laatste jaren echter veranderd, waardoor ex-partners gemakkelijker aan een baan komen en er minder opvang in de vorm van alimentatie nodig is. De nieuwe alimentatiewet gaat overigens alleen gelden voor nieuwe scheidingen, zowel de duur als de hoogte van bestaande regelingen wordt niet aangepast.

Minder vaak en minder lang

In de nieuwe situatie maakt het niet meer uit wie het initiatief neemt voor de scheiding. Bovendien hoeft iemand die minder dan 3 jaar getrouwd was niets te betalen, geldt er voor huwelijken tussen 3 en 15 jaar een maximum van 5 jaar alimentatie en geldt er een maximum van 10 jaar voor huwelijken langer dan 15 jaar. Is er sprake van kinderen jonger dan 12 jaar? Dan is er sprake van een uitzondering, indien de zorg voor de kinderen niet evenwichtig verdeeld is kan er een andere duur voor de alimentatie gelden. Op die manier probeert de overheid te voorkomen dat kinderen de dupe worden van een scheiding.

Online alimentatie berekenen

Uiteraard kun je online de alimentatie berekenen, om een beeld te krijgen van het bedrag dat je daaraan kwijt zal zijn of waar je aan de andere kant op kunt rekenen. Wil je zelf alimentatie ontvangen nu je er helaas niet meer voor kunt zorgen dat er voldoende inkomen beschikbaar is, of ben je benieuwd wat je aan je ex-partner zal moeten betalen? Je kunt online de alimentatie berekenen en er daarmee voor zorgen dat je een beeld krijgt. Het kost je slechts een paar minuten van je tijd, zodat je goed weet waar je ongeveer aan toe bent.