Berekenen.nl
Geplaatst op 11 december

Overstappen zorgverzekering kan tot 100 euro per jaar opleveren

Het overstappen naar een andere zorgverzekering levert gemiddeld 100 euro voordeel op. Om eenvoudig te besparen, door goed te kijken naar de verschillende polissen die er beschikbaar zijn. Uit een rapport van de Autoriteit Consument en Markt in samenwerking met de Nederlandse Zorgautoriteit blijkt dat 75 procent van de mensen eigen teveel betaalt voor de zorgverzekering. Het is daarom zeer de moeite waard om de polis te berekenen en na te gaan of het mogelijk goedkoper kan.

ACM: vergelijken in de moeite waard

De Autoriteit Consument en Markt concludeert in het onderzoek dat het voor consumenten zeer de moeite waard is om de verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Jaarlijks wisselt inmiddels 1 miljoen mensen van zorgverzekeraar. Het gaat daarmee om 7 procent van de bevolking, die gemakkelijk €100 of meer per jaa rbespaart. Volgens de ACM en de Nederlandse Zorgautoriteit is het verstandig om de verzekeringen altijd goed te vergelijken, door ze online te berekenen. Veel mensen kunnen op die manier geld besparen, terwijl ze nog wel gewoon gebruik kunnen blijken maken van een vergelijkbare dekking.

Online zorgverzekering berekenen

Wij helpen je graag online je zorgverzekering te berekenen. Om de verschillende alternatieven op een rij te zetten, zodat je eenvoudig na kunt gaan of je niet teveel betaalt. Bereken eenvoudig online wat de verschillende zorgverzekeringen kosten, zodat je daar op je gemak een keuze uit kunt maken. Door goed te kijken naar de premies van de polissen, net als naar de dekking waar je op kunt rekenen. Je kunt online je zorgverzekering berekenen, zowel voor de basispolis als voor de aanvullende dekking. Op die manier maak je eenvoudig een goede keuze voor de zorgverzekering in 2018 en betaal je in ieder geval niet teveel.