Berekenen.nl
Geplaatst op 20 november

Overstappen van zorgverzekering: 5 drogredenen om niet over te stappen

Steeds meer mensen stappen over van zorgverzekering en kiezen op die manier een goedkopere polis. Met behoud van goede zorg en bijvoorbeeld voldoende keuzevrijheid voor ziekenhuizen en zorgverleners in de buurt. Toch zijn er ook mensen die niet overstappen, om allerlei redenen. Hier volgen 5 van de drogredenen die sommigen gebruiken.

Vijf keer geen reden om niet over te stappen

Chronisch zieken kunnen niet overstappen
Dit is niet waar. Ook chronisch zieken kunnen overstappen. In ieder geval voor hun basisverzekering. Ze kunnen hun aanvullende dekking dan wel gewoon (bij een andere verzekeraar) behouden.Dat komt in januari wel: Een nieuwe zorgverzekering afsluiten kan inderdaad nog in januari. Het opzeggen dient wel voor 31 december gebeurd te zijn. Daarna kan dit niet meer en zitten mensen er weer een jaar aan vast.

Het is ingewikkeld en vergt veel administratie
Overstappen is vaak binnen 15 minuten geregeld. De nieuwe zorgverzekering maakt de overstap in orde, waardoor het niet nodig is om allerlei administratie in orde te maken.

Overstappen is meteen zo definitief
Mensen die overstappen hebben vervolgens 14 dagen bedenktijd. Het is dus niet meteen definitief.

Collectieve verzekeringen zijn altijd goedkoper
Veel collectieve zorgverzekeringen blijken helemaal niet goedkoper dan de goedkoopste optie. Omdat ze zijn afgestemd op het collectief, met zorg die niet iedereen nodig heeft.
Zorgverzekering berekenen: online vergelijken

Zelf een goedkope zorgverzekering berekenen?

Je kunt online de verschillende polissen vergelijken. Zodat je daar eenvoudig een keuze uit kunt maken. Op basis van de premie per maand, de vergoede zorg en natuurlijk de keuzevrijheid voor ziekenhuizen en voor andere zorgverleners. Aan de hand van die elementen maak je eenvoudig zelf een vergelijking. Om een goedkope zorgverzekering te berekenen, zodat je die vervolgens online meteen kunt afsluiten.