Berekenen.nl
Geplaatst op 7 mei

Sim only abonnementen blijven aan populariteit winnen

De verschillende providers proberen ons te lokken met een voordelige telefoon, terwijl vervolgens blijkt dat de prijs daarvan netjes in de maandelijkse kosten is verwerkt. We kopen daarom liever los een telefoon met een sim only abonnement, of gebruiken een model dat we al hadden.

Meer dan de helft van de abonnementen is sim only

In 2014 ging het bij 56% van de afgesloten abonnementen om een sim only aansluiting, wat betekent dat meer dan de helft van de consumenten daarvoor koos. In slechts 33% van de gevallen werd er een regulier abonnement met toestel afgesloten, in 11% van de gevallen was er sprake van een prepaid aansluiting. De sim only aanbiedingen lijken zich daarmee definitief te hebben gevestigd, waardoor ook de grote providers daar op dit moment niet meer omheen kunnen. Gemiddeld gaat een mobiele telefoon 3 - 4 jaar mee, waardoor veel mensen bovendien niet steeds een nieuw toestel nodig hebben. Een sim only abonnement vormt dan een goedkoop alternatief, dat vaak enkele tientjes per maand goedkoper uit zal pakken.

Sim only berekenen

Wil je zelf een sim only berekenen, om na te gaan wat je zou betalen op het moment dat je overstapt? Je kunt dat eenvoudig online berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten die je kunt verwachten. Hoeveel belminuten, SMS-berichten en internet MB’s heb je per maand nodig? Je kunt aan de hand daarvan zelf je sim only abonnement berekenen en nagaan wat je per maand kunt besparen. Is je toestel nog goed of kun je die gewoon los aankopen? Dan is het de moeite waard om een sim only te berekenen en die online te bestellen, zodat je voordelig kunt bellen.