Berekenen.nl
Geplaatst op 2 juni

Dekt de verzekering waterschade door regen?

Waterschade kan zowel van boven als van onder komen, een belangrijk verschil wanneer u schade wilt laten vergoeden.

Waterschade van onderen of van boven

Zodra de kelder onderloopt is er sprake van waterschade van onder. De inboedelverzekering zal uitkeren voor de spullen die er lagen. De kosten voor beschadigde muren kunt u claimen bij de opstalverzekering. Het is van belang dat u nagaat hoe het water is binnengekomen. Water dat vanuit de grond de kelder binnenkomt valt bijvoorbeeld niet standaard onder de dekking. Bovendien dient u te voorkomen dat water opnieuw naar binnen kan stromen.

Is er sprake van waterschade van boven, bijvoorbeeld na stevige wind of regenval? Water tussen de dakpannen door kan leiden tot lelijke vochtplekken. De opstalverzekering kan de kosten voor het schilder- en stucwerk vergoeden. Stond het raam open en is er schade ontstaan? Dan is er helaas geen sprake van dekking. Ook als het water door de muur heen trekt is daar geen sprake van.

Inboedelverzekering of opstalverzekering berekenen

Een inboedel- of opstalverzekering berekenen? De inboedelverzekering dekt schade aan de spullen die je in huis hebt staan. Het is van belang om de waarde daarvan goed in te schatten en op basis daarvan vervolgens een verzekering af te sluiten. De opstalverzekering dekt schade aan de woning zelf, waarbij je kunt deken aan de wanden, de vloer en bijvoorbeeld het plafond. Je kunt online een opstalverzekering of een inboedelverzekering berekenen. Het kost je maximaal een paar minuten van je tijd. Je komt er op die manier eenvoudig achter of de dekking (nog) aan je wensen voldoet en of je wellicht kunt overstappen voor een lagere premie.