Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (3)

Dm² naar ha omrekenen

Wil je vierkante decimeter (dm²) naar hectare (ha) omrekenen? Maar heb je niet zoveel tijd of weet je niet hoe je dit precies moet doen? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Je hoeft alleen maar het aantal dm² in het invoerveld hieronder in te vullen en op de knop te drukken. Onze rekentool rekent dan exact en vliegensvlug voor je uit wat het aantal ha is! Wil je toch weten hoe het moet? Lees dan verder! lees meer

Vul hier het aantal vierkante decimeter in dat je wilt omrekenen naar hectare.

Vierkante decimeter (dm²) naar hectare (ha) omrekenen

Altijd al willen weten hoe je zelf vierkante decimeter (dm²) naar hectare (ha) omrekent? Dat kan gemakkelijk nadat je onze uitleg hebt gelezen! Om het aantal hectares te krijgen, moet het aantal vierkante decimeters (dm²) gedeeld worden door 1.000.000. Dus de formlue gaat als volgt: Ha = dm² / 1.000.000. 

Een hectare (ha) is een oppervlakte-eenheid. Het is een oppervlakte van een vierkant met zijden van 100 meter breed en 100 meter lang. Hectares worden over de hele wereld gebruikt voor het meten van grote delen landoppervlak. Ook worden hectares gebruikt om grondbezit aan te geven. Als je een huis wilt kopen, staat ook vaak het grondoppervlak in hectares aangegeven! Om je nog iets duidelijker te maken wat een hectare nu precies is, kun je een kijkje nemen naar de afbeelding hieronder.  Een voetbal veld is 1 hectare lang, maar nog net geen hectare breed. Een voetbalveld is namelijk 65 meter breed, dus 0,65 hectare breed. Hopelijk begrijp je het nu een stuk beter!