Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.4 / 10 (16)

cm² naar ha omrekenen

Met onze rekentool kun je gemakkelijk vierkante centimeters (cm²) naar hectare (ha) omrekenen. Je zult verbaast zijn over hoe weinig tijd en moeite het kost! Je hoeft alleen maar het aantal cm² in te vullen in het lege invoerveld. Druk vervolgens op de knop en wij rekenen het in één oogwenk voor je uit! lees meer

Vul hier het aantal vierkante centimeter in dat je wilt omrekenen naar hectare.

Vierkante centimeters (cm²) vliegensvlug omrekenen naar hectares (ha)

Om van een aantal vierkante centimeters (cm²) hectares (ha) te maken, moet je het aantal vierkante centimeters delen door 100.000.000. Oftewel: Cm² / 1.000.000.000 = ha.

Een hectare (ha) is een oppervlakte-eenheid. Het is een oppervlakte van een vierkant met zijden van 100 meter breed en 100 meter lang. Hectares worden over de hele wereld gebruikt voor het meten van grote delen landoppervlak. Ook worden hectares gebruikt om grondbezit aan te geven. Als je een huis wilt kopen, staat ook vaak het grondoppervlak in hectares aangegeven! Om je nog iets duidelijker te maken wat een hectare nu precies is, kun je een kijkje nemen naar de afbeelding hieronder.  Een voetbal veld is 1 hectare lang, maar nog net geen hectare breed. Een voetbalveld is namelijk 65 meter breed, dus 0,65 hectare breed. Hopelijk begrijp je het nu een stuk beter!


  

Klik hier als je hectare (ha) naar vierkante centimeter (cm²) wilt omrekenen! Dit gaat net zo snel als van cm² naar hectares! 
Tip: Probeer het eens zelf om te kijken of je het goed begrijpt! Daarna kun je het natuurlijk gemakkelijk controleren door op de link hierboven te drukken.