Berekenen.nl

Eenheden - alle berekeningen

Eenheden - informatie en tips

Je kunt online diverse eenheden berekenen, zoals de diameter van een cirkel of de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand. Wil je weten hoe snel je vandaag naar huis fietste, of hoe snel je een bepaalde afstand op skates hebt afgelegd? Je kunt diverse eenheden berekenen, aan de hand van enkele eenvoudige gegevens. Je kunt op die manier bijvoorbeeld ook de mountainbike framehoogte berekenen, zodat je daar goed van op de hoogte bent. Je voert de online berekeningen heel eenvoudig en snel uit, zodat je direct ziet wat de uitkomst hiervan is.

Eenheden berekenen

Inhoud of vierkante meters berekenen

Wil je bijvoorbeeld de inhoud berekenen, of andere eenheden berekenen waarvan je de formule of omzetting niet uit je hoofd weet? Je kunt de inhoud berekenen aan de hand van een lengte, breedte en diepte. Dankzij de online berekening kun je de verschillende maten gewoon opmeten, om daarna een berekening uit te laten voeren. Je kunt op een vergelijkbare manier ook de vierkante meters berekenen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe groot de oppervlakte van je kamer is, of hoe groot een voetbalveld eigenlijk is. Je kunt eenvoudig online de eenheden berekenen, zodat je zelf niet met de formules aan de slag hoeft.

Omtrek en oppervlakte cirkel berekenen

Heb je moeite met het berekenen van cirkels? Je kunt deze eenheden berekenen door gebruik te maken van onze handige online tools. Je zorgt er daarmee voor dat je de omtrek of oppervlakte kunt berekenen. Weet je hoe je de omtrek van een cirkel berekent, of maak je daarvoor toch liever gebruik van een online berekening? Je vult simpelweg enkele gegevens over de cirkel in, om daar een berekening van te laten maken. Op die manier kun je de verschillende eenheden berekenen en er daarmee voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de maten en bijvoorbeeld de diameter.

Nieuws over Eenheden

Heerlijk huis met unieke vormen: oppervlakte berekenen blijkt lastig

Veel huizen zijn rechttoe-rechtaan en zijn daardoor weinig spannend. Dat geldt niet voor villa De Vreemde Eend in Rijkerswoerd. Het is letterlijk en figuurlijk een vreemde eend in de bijt, bijvoorbeeld dankzij de woonkamer in een cirkel.

» Lees het volledige bericht
68 miljoen per are: duurste huis ter wereld in Hong Kong

Het duurste huis ter wereld? Dat staat in Hong Kong, in de exclusieve wijk The Peak. Het is de duurste buurt van de miljoenenstad, waar een villa staat met een prijskaartje van 392 miljoen euro.

» Lees het volledige bericht
Vijf kubieke meter sojaolie in het water: foutje bij het vullen van een tank

In Meppel is er per ongeluk vijf kubieke meter (m3) sojaolie in het water terecht gekomen. Een flinke slok, omdat het mis ging bij het vullen van een tank bij een veevoederbedrijf. Er ontstond overdruk, waardoor er geen houden meer aan was en de olie in het Mekkelerdiep kon stromen.

» Lees het volledige bericht
Inhoud berekenen van het huis: interessant bij WOZ-bezwaar

De inhoud berekenen van een huis: het is heel interessant tijdens een WOZ-bezwaar. Blijkt de woning minder inhoud te hebben dan aangegeven? Dan is dat direct van invloed op de waarde, waardoor die lager uit zou kunnen vallen.

» Lees het volledige bericht
baanwielrenner Van den Berg kampioen op kilometer

Geen verschil van centimeters, maar een overtuigende overwinning was het voor Roy van den Berg. De baanwielrenner wist Nederlands kampioen te worden op de kilometer, een belangrijke afstand binnen deze sport.

» Lees het volledige bericht