Berekenen.nl

Eenheden - alle berekeningen

Eenheden - informatie en tips

Je kunt online diverse eenheden berekenen, zoals de diameter van een cirkel of de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand. Wil je weten hoe snel je vandaag naar huis fietste, of hoe snel je een bepaalde afstand op skates hebt afgelegd? Je kunt diverse eenheden berekenen, aan de hand van enkele eenvoudige gegevens. Je kunt op die manier bijvoorbeeld ook de mountainbike framehoogte berekenen, zodat je daar goed van op de hoogte bent. Je voert de online berekeningen heel eenvoudig en snel uit, zodat je direct ziet wat de uitkomst hiervan is.

Eenheden berekenen

Inhoud of vierkante meters berekenen

Wil je bijvoorbeeld de inhoud berekenen, of andere eenheden berekenen waarvan je de formule of omzetting niet uit je hoofd weet? Je kunt de inhoud berekenen aan de hand van een lengte, breedte en diepte. Dankzij de online berekening kun je de verschillende maten gewoon opmeten, om daarna een berekening uit te laten voeren. Je kunt op een vergelijkbare manier ook de vierkante meters berekenen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe groot de oppervlakte van je kamer is, of hoe groot een voetbalveld eigenlijk is. Je kunt eenvoudig online de eenheden berekenen, zodat je zelf niet met de formules aan de slag hoeft.

Omtrek en oppervlakte cirkel berekenen

Heb je moeite met het berekenen van cirkels? Je kunt deze eenheden berekenen door gebruik te maken van onze handige online tools. Je zorgt er daarmee voor dat je de omtrek of oppervlakte kunt berekenen. Weet je hoe je de omtrek van een cirkel berekent, of maak je daarvoor toch liever gebruik van een online berekening? Je vult simpelweg enkele gegevens over de cirkel in, om daar een berekening van te laten maken. Op die manier kun je de verschillende eenheden berekenen en er daarmee voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de maten en bijvoorbeeld de diameter.

Nieuws over Eenheden

Te weinig zee-ijs in de poolzeeën

Elk jaar smelt er in de zomer zee-ijs op de Noordpool. Dit zee-ijs zou in de winter weer aan moeten vriezen, maar de overgebleven hoeveelheid ijs op de Noordpool blijkt in september van dit jaar minder te zijn dan de kritische hoeveelheid. Waarom is dit een zorgwekkende ontwikkeling?

» Lees het volledige bericht
Afstanden visualiseren

Voor kinderen is het vaak niet eenvoudig om zich maateenheden voor te stellen, laat staan om maateenheden om te rekenen. Vandaar dat het handig is om je kind te helpen door een maateenheid te visualiseren. En eerlijk is eerlijk: voor veel volwassenen is het makkelijker om eenheden te snappen door te visualiseren. Hoe kun je dat doen?

» Lees het volledige bericht
Eerste bemande ruimtemissie SpaceX succesvol geland

De ruimtemissie van SpaceX was een succes. Hoge snelheden, hoge temperaturen en een veilige splashdown-landing. Lees hier meer over deze ruimtemissie.

» Lees het volledige bericht
Goudprijs hoger dan ooit

Wat is in deze tijd een goede investering? In tijden van crisis stijgt de goudprijs. Waarom is dat zo? En hoe bereken je wat jouw goud waard is? Berekenen.nl

» Lees het volledige bericht
Fietsen in de omgeving

Het weer wordt steeds beter buiten. De zon schijnt vaker en harder. Het is perfect weer om er op uit te gaan. Veel parken en openbare gelegenheden gaan langzaam weer open. Dat betekend dat er weer wat te doen is in de omgeving. Maar dat betekend niet dat je expres de drukte op moet zoeken. De 1,5-meter-afstand-regel blijft gelden, tot dat de corona volledig verdwenen is.

» Lees het volledige bericht