Berekenen.nl

Eenheden - alle berekeningen

Eenheden - informatie en tips

Je kunt online diverse eenheden berekenen, zoals de diameter van een cirkel of de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand. Wil je weten hoe snel je vandaag naar huis fietste, of hoe snel je een bepaalde afstand op skates hebt afgelegd? Je kunt diverse eenheden berekenen, aan de hand van enkele eenvoudige gegevens. Je kunt op die manier bijvoorbeeld ook de mountainbike framehoogte berekenen, zodat je daar goed van op de hoogte bent. Je voert de online berekeningen heel eenvoudig en snel uit, zodat je direct ziet wat de uitkomst hiervan is.

Eenheden berekenen

Inhoud of vierkante meters berekenen

Wil je bijvoorbeeld de inhoud berekenen, of andere eenheden berekenen waarvan je de formule of omzetting niet uit je hoofd weet? Je kunt de inhoud berekenen aan de hand van een lengte, breedte en diepte. Dankzij de online berekening kun je de verschillende maten gewoon opmeten, om daarna een berekening uit te laten voeren. Je kunt op een vergelijkbare manier ook de vierkante meters berekenen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe groot de oppervlakte van je kamer is, of hoe groot een voetbalveld eigenlijk is. Je kunt eenvoudig online de eenheden berekenen, zodat je zelf niet met de formules aan de slag hoeft.

Omtrek en oppervlakte cirkel berekenen

Heb je moeite met het berekenen van cirkels? Je kunt deze eenheden berekenen door gebruik te maken van onze handige online tools. Je zorgt er daarmee voor dat je de omtrek of oppervlakte kunt berekenen. Weet je hoe je de omtrek van een cirkel berekent, of maak je daarvoor toch liever gebruik van een online berekening? Je vult simpelweg enkele gegevens over de cirkel in, om daar een berekening van te laten maken. Op die manier kun je de verschillende eenheden berekenen en er daarmee voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de maten en bijvoorbeeld de diameter.

Nieuws over Eenheden

Zevenaar gaat werken aan 1400 m2 horeca in fashion outlet

Zevenaar heeft een grote fashion outlet en trekt daarmee veel dagjesmensen en anderen die voordelig willen komen winkelen. Door daarnaast te werken aan de ontwikkeling van horeca in het gebied wil de gemeente ervoor zorgen dat de populariteit verder toeneemt.

» Lees het volledige bericht
Oppervlakte stadsstrand Groningen wordt deze zomer verdubbeld

Het stadsstrand in Groningen vorig jaar tijdens Building the Future of Health was een groot succes. Sterker nog, dit jaar zal de oppervlakte van het strand twee keer zo groot worden. De komende weken worden er vrachtwagens vol met zand naar de voet van DOT gereden.

» Lees het volledige bericht
Samenwerking moet miljoen m3 aardgas per jaar besparen

Het project Warmtenet Hengelo moet jaarlijks 9.500 ton CO2-reductie op gaan leveren, door een miljoen kubieke meter (m3) aardgas te besparen. Dit lukt met twee buizen met een lengte van 290 meter tussen AkzoNobel via de Haaksbergerstraat naar Thales en het High Tech Systems Park.

» Lees het volledige bericht
Amsterdam plaatst 10.000 m2 zonnepanelen op de metrostations

De gemeente Amsterdam gaan de bovengrondse ruimte op 16 metrostations gebruiken om zonnepanelen te plaatsen. Er is op die manier ruimte voor 10.000 m2. De zonnepanelen moeten ervoor gaan zorgen dat 400 huishoudens gebruik kunnen maken van elektriciteit.

» Lees het volledige bericht
Oppervlakte Oosterpark wordt verdubbeld

Het Oosterpark zal in oppervlakte worden verdubbeld, waardoor er veel meer ruimte komt voor groen en de natuur. Het is een plan dat veel lof oogst in de verschillende jaarboeken die er worden opgesteld.

» Lees het volledige bericht