Berekenen.nl

Eenheden - alle berekeningen

Eenheden - informatie en tips

Je kunt online diverse eenheden berekenen, zoals de diameter van een cirkel of de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand. Wil je weten hoe snel je vandaag naar huis fietste, of hoe snel je een bepaalde afstand op skates hebt afgelegd? Je kunt diverse eenheden berekenen, aan de hand van enkele eenvoudige gegevens. Je kunt op die manier bijvoorbeeld ook de mountainbike framehoogte berekenen, zodat je daar goed van op de hoogte bent. Je voert de online berekeningen heel eenvoudig en snel uit, zodat je direct ziet wat de uitkomst hiervan is.

Eenheden berekenen

Inhoud of vierkante meters berekenen

Wil je bijvoorbeeld de inhoud berekenen, of andere eenheden berekenen waarvan je de formule of omzetting niet uit je hoofd weet? Je kunt de inhoud berekenen aan de hand van een lengte, breedte en diepte. Dankzij de online berekening kun je de verschillende maten gewoon opmeten, om daarna een berekening uit te laten voeren. Je kunt op een vergelijkbare manier ook de vierkante meters berekenen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe groot de oppervlakte van je kamer is, of hoe groot een voetbalveld eigenlijk is. Je kunt eenvoudig online de eenheden berekenen, zodat je zelf niet met de formules aan de slag hoeft.

Omtrek en oppervlakte cirkel berekenen

Heb je moeite met het berekenen van cirkels? Je kunt deze eenheden berekenen door gebruik te maken van onze handige online tools. Je zorgt er daarmee voor dat je de omtrek of oppervlakte kunt berekenen. Weet je hoe je de omtrek van een cirkel berekent, of maak je daarvoor toch liever gebruik van een online berekening? Je vult simpelweg enkele gegevens over de cirkel in, om daar een berekening van te laten maken. Op die manier kun je de verschillende eenheden berekenen en er daarmee voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de maten en bijvoorbeeld de diameter.

Nieuws over Eenheden

Hoe bereken je een oppervlakte?

Als je nieuw behang wilt plaatsen, een nieuwe vloer wilt leggen, je woning wilt verhuren of verkopen, dan moet je de oppervlakte van je woning weten. Vroeger heb je op school geleerd hoe je de oppervlakte moet berekenen, maar hoe zit dat nu ook alweer?

» Lees het volledige bericht
Temperaturen

Er zijn verschillende manieren voor het weergeven van de temperatuur. De temperaturen worden uitgedrukt in verschillende eenheden. Deze verschillende eenheden zorgen vaak voor veel verwarring. In de Verenigde Staten gebruikt men graden Fahrenheit. In Nederland is de meest gebruikte eenheid graden Celsius. Wetenschappers maken juist veel gebruik van Kelvin. Wij leggen je uit wat het verschil is tussen graden en Celsius en Kelvin.

» Lees het volledige bericht
Grootheden en eenheden

Wat zijn grootheden en eenheden? En wat hebben ze met elkaar te maken? Voor een goed rekeninzicht is dit van belang om te weten. Daarom gaan wij je het uitleggen.

» Lees het volledige bericht
Alles over meters

Wat is een meter eigenlijk? En welke berekeningen kan je er allemaal mee maken? Wij gaan het je vertellen.

» Lees het volledige bericht
Rond de wereld

Vaak weet je wel hoeveel kilometer je moet rijden naar bijvoorbeeld je werk of school, maar heb jij je wel eens afgevraagd hoeveel kilometer je moet rijden om de hele wereld rond te reizen? En waar kom je dan allemaal langs en hoe lang doe je hier over? Wij gaan het je allemaal vertellen!

» Lees het volledige bericht