Berekenen.nl

Eenheden - alle berekeningen

Eenheden - informatie en tips

Je kunt online diverse eenheden berekenen, zoals de diameter van een cirkel of de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand. Wil je weten hoe snel je vandaag naar huis fietste, of hoe snel je een bepaalde afstand op skates hebt afgelegd? Je kunt diverse eenheden berekenen, aan de hand van enkele eenvoudige gegevens. Je kunt op die manier bijvoorbeeld ook de mountainbike framehoogte berekenen, zodat je daar goed van op de hoogte bent. Je voert de online berekeningen heel eenvoudig en snel uit, zodat je direct ziet wat de uitkomst hiervan is.

Eenheden berekenen

Inhoud of vierkante meters berekenen

Wil je bijvoorbeeld de inhoud berekenen, of andere eenheden berekenen waarvan je de formule of omzetting niet uit je hoofd weet? Je kunt de inhoud berekenen aan de hand van een lengte, breedte en diepte. Dankzij de online berekening kun je de verschillende maten gewoon opmeten, om daarna een berekening uit te laten voeren. Je kunt op een vergelijkbare manier ook de vierkante meters berekenen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe groot de oppervlakte van je kamer is, of hoe groot een voetbalveld eigenlijk is. Je kunt eenvoudig online de eenheden berekenen, zodat je zelf niet met de formules aan de slag hoeft.

Omtrek en oppervlakte cirkel berekenen

Heb je moeite met het berekenen van cirkels? Je kunt deze eenheden berekenen door gebruik te maken van onze handige online tools. Je zorgt er daarmee voor dat je de omtrek of oppervlakte kunt berekenen. Weet je hoe je de omtrek van een cirkel berekent, of maak je daarvoor toch liever gebruik van een online berekening? Je vult simpelweg enkele gegevens over de cirkel in, om daar een berekening van te laten maken. Op die manier kun je de verschillende eenheden berekenen en er daarmee voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de maten en bijvoorbeeld de diameter.

Nieuws over Eenheden

Chip van 7 nanometer belangrijke innovatie voor Apple MacBook

Apple is met z’n leveranciers steeds op zoek naar belangrijke innovaties, om de apparaten sneller, beter en bijvoorbeeld zuiniger te maken. De nieuwe generatie MacBook’s krijgt een nieuwe processor van Intel, die een stuk kleiner is dan het huidige model.

» Lees het volledige bericht
Vier mijl hardlopen: mooie afstand voor een breed deelnemersveld in Papendrecht

Hardloopwedstrijden zijn er over allerlei afstanden, van heel kort tot marathons en zelfs langere wedstrijden. Veelal worden die afstanden uitgedrukt in kilometers, maar zelfs in Nederland is dat niet altijd het geval. In Papendrecht bijvoorbeeld, daar spreekt men van de 4 Mijl van Papendrecht.

» Lees het volledige bericht
Intel werkt aan eerste 10 nanometer processors-chips

Intel staat bekend als een van de grootste en meest vooruitstrevende fabrikant van processor-chips. Het bedrijf werkt hard aan de ontwikkeling van chips die niet groter zijn dan 10 nanometer. Dat is bijna 30 procent kleiner dan het huidige gebruikelijke formaat, van 14 nanometer.

» Lees het volledige bericht
Volvo houdt automatisch veilig afstand in het verkeer

File-ongevallen met vrachtwagens leiden tot veel letsel en schade, iets waar onder andere Volvo iets aan wil doen. Het blijkt dat vrachtwagens niet altijd voldoende afstand houden tot elkaar.

» Lees het volledige bericht
Kleine percelen grond van particulieren doorn in het oog van gemeenten

Steeds meer particulieren investeren in een stukje grond, waarmee ze een goede investering denken te doen. Dat gaat in sommige gevallen goed, maar levert lang niet altijd het rendement op dat ze zoeken. In plaats daarvan zitten ze vooral gemeenten en andere grotere ontwikkelaars in de weg, die last hebben van de versnippering.

» Lees het volledige bericht