Berekenen.nl

Eenheden - alle berekeningen

Eenheden - informatie en tips

Je kunt online diverse eenheden berekenen, zoals de diameter van een cirkel of de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand. Wil je weten hoe snel je vandaag naar huis fietste, of hoe snel je een bepaalde afstand op skates hebt afgelegd? Je kunt diverse eenheden berekenen, aan de hand van enkele eenvoudige gegevens. Je kunt op die manier bijvoorbeeld ook de mountainbike framehoogte berekenen, zodat je daar goed van op de hoogte bent. Je voert de online berekeningen heel eenvoudig en snel uit, zodat je direct ziet wat de uitkomst hiervan is.

Eenheden berekenen

Inhoud of vierkante meters berekenen

Wil je bijvoorbeeld de inhoud berekenen, of andere eenheden berekenen waarvan je de formule of omzetting niet uit je hoofd weet? Je kunt de inhoud berekenen aan de hand van een lengte, breedte en diepte. Dankzij de online berekening kun je de verschillende maten gewoon opmeten, om daarna een berekening uit te laten voeren. Je kunt op een vergelijkbare manier ook de vierkante meters berekenen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe groot de oppervlakte van je kamer is, of hoe groot een voetbalveld eigenlijk is. Je kunt eenvoudig online de eenheden berekenen, zodat je zelf niet met de formules aan de slag hoeft.

Omtrek en oppervlakte cirkel berekenen

Heb je moeite met het berekenen van cirkels? Je kunt deze eenheden berekenen door gebruik te maken van onze handige online tools. Je zorgt er daarmee voor dat je de omtrek of oppervlakte kunt berekenen. Weet je hoe je de omtrek van een cirkel berekent, of maak je daarvoor toch liever gebruik van een online berekening? Je vult simpelweg enkele gegevens over de cirkel in, om daar een berekening van te laten maken. Op die manier kun je de verschillende eenheden berekenen en er daarmee voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de maten en bijvoorbeeld de diameter.

Nieuws over Eenheden

Dit is waarom dorp aan A50 boos is: ‘Dertig meter led-mast is overlast’

Elke automobilist die onlangs de A50 van Veghel naar Eindhoven heeft gereden, zal daar een spandoek met slogans hebben gezien. Willem Smits drijft elke dag met een gigantische hoogwerker een andere slogan over de Eerdeweg. Hij wil voorkomen dat er op het terrein een enorme reclamemast komt.

» Lees het volledige bericht
Meer felle natuurbranden verwacht in Nederland, 'brandsignaal' afgegeven

Een bosbrand neemt grote oppervlakten in beslag. Dit kan niet meer uitgedrukt worden in vierkante meters, maar wordt in hectare of are berekend. Met onze online tool kun je gemakkelijk hectare naar are omrekenen.

» Lees het volledige bericht
45 kubieke meter hulpgoederen aangekomen in Oekraïne

De steungroep Wachtebeke40oekraïne uit het Belgische Wachtebeke organiseerde de afgelopen weken een inzamelingsactie voor de inwoners van Nizhny, Oekraïne. Ook inwoners van Lochrist waren aanwezig. Afgelopen week is tot wel 45 kubieke meter aan hulpgoederen in containers bij omwonenden van Nizhny afgeleverd.

» Lees het volledige bericht
Schiphol bouwt nieuwe kelder om bagagesysteem te vervangen

Schiphol bouwt een nieuw bagageruim. Het zal worden gevestigd op dezelfde locatie als de voorgestelde nieuwe terminal. Er is nog geen besluit genomen over de komst ervan. De nieuwe bagagekelder is nodig omdat "aanzienlijke onderdelen van het huidige bagagesysteem moeten worden vervangen", aldus de luchthaven.

» Lees het volledige bericht
Hoe bereken je een oppervlakte?

Als je nieuw behang wilt plaatsen, een nieuwe vloer wilt leggen, je woning wilt verhuren of verkopen, dan moet je de oppervlakte van je woning weten. Vroeger heb je op school geleerd hoe je de oppervlakte moet berekenen, maar hoe zit dat nu ook alweer?

» Lees het volledige bericht