Berekenen.nl

Eenheden - alle berekeningen

Eenheden - informatie en tips

Je kunt online diverse eenheden berekenen, zoals de diameter van een cirkel of de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand. Wil je weten hoe snel je vandaag naar huis fietste, of hoe snel je een bepaalde afstand op skates hebt afgelegd? Je kunt diverse eenheden berekenen, aan de hand van enkele eenvoudige gegevens. Je kunt op die manier bijvoorbeeld ook de mountainbike framehoogte berekenen, zodat je daar goed van op de hoogte bent. Je voert de online berekeningen heel eenvoudig en snel uit, zodat je direct ziet wat de uitkomst hiervan is.

Eenheden berekenen

Inhoud of vierkante meters berekenen

Wil je bijvoorbeeld de inhoud berekenen, of andere eenheden berekenen waarvan je de formule of omzetting niet uit je hoofd weet? Je kunt de inhoud berekenen aan de hand van een lengte, breedte en diepte. Dankzij de online berekening kun je de verschillende maten gewoon opmeten, om daarna een berekening uit te laten voeren. Je kunt op een vergelijkbare manier ook de vierkante meters berekenen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe groot de oppervlakte van je kamer is, of hoe groot een voetbalveld eigenlijk is. Je kunt eenvoudig online de eenheden berekenen, zodat je zelf niet met de formules aan de slag hoeft.

Omtrek en oppervlakte cirkel berekenen

Heb je moeite met het berekenen van cirkels? Je kunt deze eenheden berekenen door gebruik te maken van onze handige online tools. Je zorgt er daarmee voor dat je de omtrek of oppervlakte kunt berekenen. Weet je hoe je de omtrek van een cirkel berekent, of maak je daarvoor toch liever gebruik van een online berekening? Je vult simpelweg enkele gegevens over de cirkel in, om daar een berekening van te laten maken. Op die manier kun je de verschillende eenheden berekenen en er daarmee voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de maten en bijvoorbeeld de diameter.

Nieuws over Eenheden

Enorme pompoen van 300 kilo: klaar voor Halloween

Merel in Noordwijk lijkt helemaal klaar te zijn voor Halloween, met haar pompoen van meer dan 300 kilo. Het is een enorm exemplaar, met een omtrek van 3 meter. Ze is er elke dag wel even mee bezig, om haar pompoen zo groot mogelijk te laten groeien en daarmee zoveel mogelijk indruk te maken.

» Lees het volledige bericht
Oppervlakte berekenen verantwoordelijkheid van makelaar

Wie is er verantwoordelijk als de woning niet juist blijkt te zijn opgemeten? Het kan een kostbare fout zijn bij de verkoop van een huis, zo bewijst een zaak uit Den Bosch. Een verkoper schakelde een makelaar in, die een meetfout maakte.

» Lees het volledige bericht
Nederlanders eten ongeveer pond meer vlees dan jaar eerder

Nederlanders zijn voor het eerst in 9 jaar tijd weer meer vlees gaan eten. Het gaat om een toename van iets meer dan een pond, die daarmee niet bijzonder schokkend is. Wat wel opvalt is dat de vleesconsumptie juist af leek te nemen.

» Lees het volledige bericht
Sony presenteert 790 inch TV van 5,8 miljoen dollar

Televisies worden steeds groter en fabrikanten lijken elkaar daarmee verder te willen overtreffen. Onder andere Samsung staat bekend om enorme televisies, met een exemplaar van 292 inch dat ‘The Wall’ wordt genoemd.

» Lees het volledige bericht
Vergeet nanometers: we meten inmiddels in Ångström

Al tientallen jaren geleden bereikten we meetkundige waarden die met het blote ook niet meer zichtbaar waren. Toch heeft de ontwikkeling in de tussentijd niet stilgestaan.

» Lees het volledige bericht