Berekenen.nl

Eenheden - alle berekeningen

Eenheden - informatie en tips

Je kunt online diverse eenheden berekenen, zoals de diameter van een cirkel of de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand. Wil je weten hoe snel je vandaag naar huis fietste, of hoe snel je een bepaalde afstand op skates hebt afgelegd? Je kunt diverse eenheden berekenen, aan de hand van enkele eenvoudige gegevens. Je kunt op die manier bijvoorbeeld ook de mountainbike framehoogte berekenen, zodat je daar goed van op de hoogte bent. Je voert de online berekeningen heel eenvoudig en snel uit, zodat je direct ziet wat de uitkomst hiervan is.

Eenheden berekenen

Inhoud of vierkante meters berekenen

Wil je bijvoorbeeld de inhoud berekenen, of andere eenheden berekenen waarvan je de formule of omzetting niet uit je hoofd weet? Je kunt de inhoud berekenen aan de hand van een lengte, breedte en diepte. Dankzij de online berekening kun je de verschillende maten gewoon opmeten, om daarna een berekening uit te laten voeren. Je kunt op een vergelijkbare manier ook de vierkante meters berekenen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe groot de oppervlakte van je kamer is, of hoe groot een voetbalveld eigenlijk is. Je kunt eenvoudig online de eenheden berekenen, zodat je zelf niet met de formules aan de slag hoeft.

Omtrek en oppervlakte cirkel berekenen

Heb je moeite met het berekenen van cirkels? Je kunt deze eenheden berekenen door gebruik te maken van onze handige online tools. Je zorgt er daarmee voor dat je de omtrek of oppervlakte kunt berekenen. Weet je hoe je de omtrek van een cirkel berekent, of maak je daarvoor toch liever gebruik van een online berekening? Je vult simpelweg enkele gegevens over de cirkel in, om daar een berekening van te laten maken. Op die manier kun je de verschillende eenheden berekenen en er daarmee voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de maten en bijvoorbeeld de diameter.

Nieuws over Eenheden

Zelfs kleine hoeveelheid energiedrank blijkt al schadelijk

Dat energiedrankjes schadelijk zijn voor de gezondheid weten we al een tijdje. Nu is echter gebleken dat we er geen deciliters van hoeven te drinken, maar dat ook milliliters al schadelijk kunnen zijn. Het leidt bijvoorbeeld tot een hoger risico op diabetes en het is slecht voor de tanden.

» Lees het volledige bericht
Lidl komt met goedkope Green Egg: diameter kan een stuk kleiner

Lidl staat bekend om de stuntacties, met goedkope alternatieven voor anders dure producten. Het komend seizoen is de ei-vormige BBQ aan de beurt, die we vooral kennen van de Green Egg. Volgens de supermarktketen hoeft een barbecue niet duur te zijn, bijvoorbeeld door de diameter te beperken.

» Lees het volledige bericht
Kubieke meters vol plastic: liters oceaan vervuild

De oceanen blijken enorm vervuild met plastic. Er is sprake van kubieke meters (m3) vol afval, veel meer dan tot nu toe werd gedacht. Het blijkt dat zelfs de Noordelijke IJszee enorm is vervuild, terwijl wetenschappers altijd het idee hadden dat dit daar nog niet zo massaal zou zijn.

» Lees het volledige bericht
Moeite met omrekenen? Handige tool zet ml om naar dl en andersom

Koken is heerlijk en vooral uit de kookboeken met geweldige gerechten. Tenminste, als je goed weet hoe je 50ml omrekent naar dl en hoe je van deciliters liters maakt. En weet je hoeveel ml je nodig hebt als je 1cl gebruikt? Het zijn op het oog makkelijke vragen, waar we toch gemakkelijk van in de war raken.

» Lees het volledige bericht
De gemiddelde snelheid van een fietsroute berekenen: zo werkt het

Het begint buiten weer lekker weer te worden, waardoor er steeds meer mensen op uittrekken. Lopend en met de auto, maar ook steeds vaker op de fiets. Om samen een stuk te gaan fietsen of met een clubje bij elkaar te komen. En wat is er dan leuker dan het berekenen van de gemiddelde snelheid van de afgelopen tocht? Dat kan handmatig aan de hand van ingewikkelde formules, maar gelukkig ook heel eenvoudig online.

» Lees het volledige bericht