Berekenen.nl

Eenheden - alle berekeningen

Eenheden - informatie en tips

Je kunt online diverse eenheden berekenen, zoals de diameter van een cirkel of de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand. Wil je weten hoe snel je vandaag naar huis fietste, of hoe snel je een bepaalde afstand op skates hebt afgelegd? Je kunt diverse eenheden berekenen, aan de hand van enkele eenvoudige gegevens. Je kunt op die manier bijvoorbeeld ook de mountainbike framehoogte berekenen, zodat je daar goed van op de hoogte bent. Je voert de online berekeningen heel eenvoudig en snel uit, zodat je direct ziet wat de uitkomst hiervan is.

Eenheden berekenen

Inhoud of vierkante meters berekenen

Wil je bijvoorbeeld de inhoud berekenen, of andere eenheden berekenen waarvan je de formule of omzetting niet uit je hoofd weet? Je kunt de inhoud berekenen aan de hand van een lengte, breedte en diepte. Dankzij de online berekening kun je de verschillende maten gewoon opmeten, om daarna een berekening uit te laten voeren. Je kunt op een vergelijkbare manier ook de vierkante meters berekenen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe groot de oppervlakte van je kamer is, of hoe groot een voetbalveld eigenlijk is. Je kunt eenvoudig online de eenheden berekenen, zodat je zelf niet met de formules aan de slag hoeft.

Omtrek en oppervlakte cirkel berekenen

Heb je moeite met het berekenen van cirkels? Je kunt deze eenheden berekenen door gebruik te maken van onze handige online tools. Je zorgt er daarmee voor dat je de omtrek of oppervlakte kunt berekenen. Weet je hoe je de omtrek van een cirkel berekent, of maak je daarvoor toch liever gebruik van een online berekening? Je vult simpelweg enkele gegevens over de cirkel in, om daar een berekening van te laten maken. Op die manier kun je de verschillende eenheden berekenen en er daarmee voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de maten en bijvoorbeeld de diameter.

Nieuws over Eenheden

PS4-controller in 24 karaat goud: slechts 12.000 euro

Van goud in 24 karaat: dat maakt de PS4-controller tot een wel heel bijzondere verschijning. Te koop voor de lieve som van 12.000 euro, waarmee het haast zonde is om daar spellen mee te spelen. Wie de controller zou willen kopen is niet bekend, maar Brikk heeft er als Amerikaanse producent van luxe-goederen in ieder geval voor gezorgd dat het zou kunnen.

» Lees het volledige bericht
Massa van ons heelal: hoeveel deeltjes bevat dat?

Zou je het massa van ons heelal willen berekenen? Een flinke klus, maar Kijk Magazine ging er mee aan de slag. Het tijdschrift wilde de dichtheid berekenen, om een uitspraak te kunnen doen over het volume waar we eigenlijk binnen bestaan.

» Lees het volledige bericht
‘Een spin op iedere vierkante meter’

Spinnenhaters zullen het niet leuk vinden, maar specialisten geven aan dat zich op iedere vierkante meter in huis een spin bevindt. Wat dat betreft zou je het aantal vierkante meters van je huis kunnen berekenen om na te gaan hoeveel spinnen zich binnen bevinden.

» Lees het volledige bericht
Ferrari-F1 hekelt gebrek aan snelheid ten opzichte van concurrentie

Het Formule 1-team van Ferrari leek aan het begin van het seizoen een goede kans te maken op de titel. Het ontbreekt nu echter aan snelheid, waardoor het niet lukt om concurrent Mercedes bij te houden.

» Lees het volledige bericht
Van kilometer naar meter: hoe hoog vliegt een vliegtuig?

Van kilometers naar meters: het is een op het oog eenvoudig berekening di helaas nog vaak mis gaat. Hoe hoog vliegt een vliegtuig bijvoorbeeld, als het gaat om 11 of 12 kilometer? Het gaat om duizelingwekkende hoogten, waar vooral mensen met hoogtevrees zelf niet te lang mee bezig willen zijn.

» Lees het volledige bericht