Berekenen.nl

Eenheden - alle berekeningen

Eenheden - informatie en tips

Je kunt online diverse eenheden berekenen, zoals de diameter van een cirkel of de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand. Wil je weten hoe snel je vandaag naar huis fietste, of hoe snel je een bepaalde afstand op skates hebt afgelegd? Je kunt diverse eenheden berekenen, aan de hand van enkele eenvoudige gegevens. Je kunt op die manier bijvoorbeeld ook de mountainbike framehoogte berekenen, zodat je daar goed van op de hoogte bent. Je voert de online berekeningen heel eenvoudig en snel uit, zodat je direct ziet wat de uitkomst hiervan is.

Eenheden berekenen

Inhoud of vierkante meters berekenen

Wil je bijvoorbeeld de inhoud berekenen, of andere eenheden berekenen waarvan je de formule of omzetting niet uit je hoofd weet? Je kunt de inhoud berekenen aan de hand van een lengte, breedte en diepte. Dankzij de online berekening kun je de verschillende maten gewoon opmeten, om daarna een berekening uit te laten voeren. Je kunt op een vergelijkbare manier ook de vierkante meters berekenen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe groot de oppervlakte van je kamer is, of hoe groot een voetbalveld eigenlijk is. Je kunt eenvoudig online de eenheden berekenen, zodat je zelf niet met de formules aan de slag hoeft.

Omtrek en oppervlakte cirkel berekenen

Heb je moeite met het berekenen van cirkels? Je kunt deze eenheden berekenen door gebruik te maken van onze handige online tools. Je zorgt er daarmee voor dat je de omtrek of oppervlakte kunt berekenen. Weet je hoe je de omtrek van een cirkel berekent, of maak je daarvoor toch liever gebruik van een online berekening? Je vult simpelweg enkele gegevens over de cirkel in, om daar een berekening van te laten maken. Op die manier kun je de verschillende eenheden berekenen en er daarmee voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de maten en bijvoorbeeld de diameter.

Nieuws over Eenheden

De gemiddelde snelheid van een fietsroute berekenen: zo werkt het

Het begint buiten weer lekker weer te worden, waardoor er steeds meer mensen op uittrekken. Lopend en met de auto, maar ook steeds vaker op de fiets. Om samen een stuk te gaan fietsen of met een clubje bij elkaar te komen. En wat is er dan leuker dan het berekenen van de gemiddelde snelheid van de afgelopen tocht? Dat kan handmatig aan de hand van ingewikkelde formules, maar gelukkig ook heel eenvoudig online.

» Lees het volledige bericht
Enthousiast in de tuin: omtrek van een cirkel voor de borders berekenen

De omtrek van een cirkel berekenen? Wellicht wil je binnenkort aan de slag in de tuin. Dan is het belangrijk dat je weet hoeveel planten er in de border moeten komen te staan. Of hoeveel gras je nodig hebt om een mooie cirkel te kunnen maken.

» Lees het volledige bericht
Gemiddelde snelheid op fietsstraat in Noord-Holland ligt opvallend hoog

Een fietsstraat in Noord-Holland was bedoeld om het veiliger te maken voor fietsers, door automobilisten langzamer te laten rijden. Dat lijkt helaas niet te lukken, want de gemiddelde snelheid ligt er juist hoger dan een tijdje geleden.

» Lees het volledige bericht
Duindorp pakt record grootste brandstapel: meeste inhoud

De Haagse wijk Duindorp is erin geslaagd om het wereldrecord voor de grootste brandstapel binnen te halen. Volgens de organisatie was er sprake van een ‘beestenstapel’, om een geweldig vreugdevuur te bouwen dat vanaf grote afstand te zien was. De totale stapel was goed voor 9700 m3. Dat is bijna 10.000 kubieke meter: een enorme inhoud die in vlammen opging.

» Lees het volledige bericht
Oppervlakte bos in Zuid-Amerika neemt snel af

Het oppervlakte bos wereldwijd neemt al veel langer af. In bepaalde delen van de wereld gaat het echter hard, waardoor het belangrijk is om daar meer aandacht voor te vragen. Met name in Honduras gaat het erg slecht met de bossen, terwijl Costa Rica laat zien dat het ook heel anders kan.

» Lees het volledige bericht