Berekenen.nl

Eenheden - alle berekeningen

Eenheden - informatie en tips

Je kunt online diverse eenheden berekenen, zoals de diameter van een cirkel of de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand. Wil je weten hoe snel je vandaag naar huis fietste, of hoe snel je een bepaalde afstand op skates hebt afgelegd? Je kunt diverse eenheden berekenen, aan de hand van enkele eenvoudige gegevens. Je kunt op die manier bijvoorbeeld ook de mountainbike framehoogte berekenen, zodat je daar goed van op de hoogte bent. Je voert de online berekeningen heel eenvoudig en snel uit, zodat je direct ziet wat de uitkomst hiervan is.

Eenheden berekenen

Inhoud of vierkante meters berekenen

Wil je bijvoorbeeld de inhoud berekenen, of andere eenheden berekenen waarvan je de formule of omzetting niet uit je hoofd weet? Je kunt de inhoud berekenen aan de hand van een lengte, breedte en diepte. Dankzij de online berekening kun je de verschillende maten gewoon opmeten, om daarna een berekening uit te laten voeren. Je kunt op een vergelijkbare manier ook de vierkante meters berekenen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe groot de oppervlakte van je kamer is, of hoe groot een voetbalveld eigenlijk is. Je kunt eenvoudig online de eenheden berekenen, zodat je zelf niet met de formules aan de slag hoeft.

Omtrek en oppervlakte cirkel berekenen

Heb je moeite met het berekenen van cirkels? Je kunt deze eenheden berekenen door gebruik te maken van onze handige online tools. Je zorgt er daarmee voor dat je de omtrek of oppervlakte kunt berekenen. Weet je hoe je de omtrek van een cirkel berekent, of maak je daarvoor toch liever gebruik van een online berekening? Je vult simpelweg enkele gegevens over de cirkel in, om daar een berekening van te laten maken. Op die manier kun je de verschillende eenheden berekenen en er daarmee voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de maten en bijvoorbeeld de diameter.

Nieuws over Eenheden

Drentse Veenkoloniën wordt locatie voor zonnepanelen op grootste oppervlakte in Nederland

De Drentse Veenkoloniën zijn het onderwerp voor grootse plannen geworden, ze zijn in beeld om het grootste oppervlak aan zonnepanelen in Nederland te plaatsen.

» Lees het volledige bericht
Kluis met inhoud gestolen uit een woning in Winterswijk

In Winterwijk hebben dieven hun slag weten te slaan door een kluis met inhoud uit een woning te stelen. Volgens een agent gaat het om een behoorlijke kluis, die uit de woning is ontvreemd.

» Lees het volledige bericht
Gemiddelde snelheid biedt basis voor verkeersmaatregelen

We baseren de verkeersmaatregelen sinds jaar en dag op ongevallencijfers, al is dat een reactieve wijze van werken die de eerste ongevallen in ieder geval niet kan voorkomen.

» Lees het volledige bericht
Wetenschappers wijzen op een dalend gemiddeld IQ

We worden steeds een beetje dommer, dat stellen wetenschappers in Denemarken. We leken een eeuw lang steeds een beetje slimmer te worden, maar er lijkt nu sprake te zijn van een omkering van deze trend.

» Lees het volledige bericht
Helft ouders heeft moeite met helpen bij huiswerk van de kinderen

Iets meer dan de helft van de ouders in Nederland slaagt er niet goed in om de kinderen te helpen tijdens het maken van huiswerk. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1.000 Nederlanders, waaronder scholieren van de middelbare school en hun ouders.

» Lees het volledige bericht