Berekenen.nl

Eenheden - alle berekeningen

Eenheden - informatie en tips

Je kunt online diverse eenheden berekenen, zoals de diameter van een cirkel of de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand. Wil je weten hoe snel je vandaag naar huis fietste, of hoe snel je een bepaalde afstand op skates hebt afgelegd? Je kunt diverse eenheden berekenen, aan de hand van enkele eenvoudige gegevens. Je kunt op die manier bijvoorbeeld ook de mountainbike framehoogte berekenen, zodat je daar goed van op de hoogte bent. Je voert de online berekeningen heel eenvoudig en snel uit, zodat je direct ziet wat de uitkomst hiervan is.

Eenheden berekenen

Inhoud of vierkante meters berekenen

Wil je bijvoorbeeld de inhoud berekenen, of andere eenheden berekenen waarvan je de formule of omzetting niet uit je hoofd weet? Je kunt de inhoud berekenen aan de hand van een lengte, breedte en diepte. Dankzij de online berekening kun je de verschillende maten gewoon opmeten, om daarna een berekening uit te laten voeren. Je kunt op een vergelijkbare manier ook de vierkante meters berekenen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe groot de oppervlakte van je kamer is, of hoe groot een voetbalveld eigenlijk is. Je kunt eenvoudig online de eenheden berekenen, zodat je zelf niet met de formules aan de slag hoeft.

Omtrek en oppervlakte cirkel berekenen

Heb je moeite met het berekenen van cirkels? Je kunt deze eenheden berekenen door gebruik te maken van onze handige online tools. Je zorgt er daarmee voor dat je de omtrek of oppervlakte kunt berekenen. Weet je hoe je de omtrek van een cirkel berekent, of maak je daarvoor toch liever gebruik van een online berekening? Je vult simpelweg enkele gegevens over de cirkel in, om daar een berekening van te laten maken. Op die manier kun je de verschillende eenheden berekenen en er daarmee voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de maten en bijvoorbeeld de diameter.

Nieuws over Eenheden

Fietsen in de omgeving

Het weer wordt steeds beter buiten. De zon schijnt vaker en harder. Het is perfect weer om er op uit te gaan. Veel parken en openbare gelegenheden gaan langzaam weer open. Dat betekend dat er weer wat te doen is in de omgeving. Maar dat betekend niet dat je expres de drukte op moet zoeken. De 1,5-meter-afstand-regel blijft gelden, tot dat de corona volledig verdwenen is.

» Lees het volledige bericht
Nederlanders drinken steeds minder alcohol

Afgelopen jaar is er aanzienlijk minder alcohol gedronken dan het jaar daarvoor, blijkt uit onderzoek van de Gezondheidsenquete/Leefstijlmonitor 2019. Weten hoe dit jou beïnvloed? Check de blog!

» Lees het volledige bericht
450 millimeter meer regen in Heiloo dan in Limburg

Bereken eenvoudig hoeveel het heeft geregend bij jou in de buurt met onze online ml naar dm tool!

» Lees het volledige bericht
Is 63.000 liter bio-ethanol per uur genoeg voor Nederland?

Alco Energy is de grootste producent van bio-ethanol in Europa. Het bedrijf zit in Rotterdam en het is de vraag of het de vraag die enorm zal toenemen goed aan kan. Er wordt nu 63.000 liter per uur geproduceerd, bijvoorbeeld om te voldoen aan de verplichte eis om dit bij te mengen voor pompstations in Nederland en heel Europa.

» Lees het volledige bericht
Enorme pompoen van 300 kilo: klaar voor Halloween

Merel in Noordwijk lijkt helemaal klaar te zijn voor Halloween, met haar pompoen van meer dan 300 kilo. Het is een enorm exemplaar, met een omtrek van 3 meter. Ze is er elke dag wel even mee bezig, om haar pompoen zo groot mogelijk te laten groeien en daarmee zoveel mogelijk indruk te maken.

» Lees het volledige bericht