Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Het hoogste eindkapitaal: vrouwen blijken betere beleggers

Beleggers willen het hoogste eindkapitaal behalen, omdat ze daarmee een mooi rendement maken. De beste manier om dat voor elkaar te krijgen is al decennialang onderwerp van discussie.

» Lees het volledige bericht
Wajong uitbetaling moet makkelijker en eenvoudiger

De Wajong uitbetaling in 2020 moet makkelijker dan dat die nu is. Het moet eenvoudiger, door de regelgeving minder ingewikkeld te maken. Daar wordt aan gewerkt door het huidige kabinet, door verschillende regelingen en regels samen te voegen.

» Lees het volledige bericht
Flexibel pensioen op basis van inkomen: is dat de oplossing?

Het pensioen wordt steeds duurder, nu meer mensen de pensioengerechtigde leeftijd bereiken en we bovendien langer blijven leven. De overheid experimenteert met een hogere pensioenleeftijd, maar krijgt daar veel kritiek op.

» Lees het volledige bericht
Vakantiegeld volgens de Telegaaf een melkkoe voor de overheid

Het vakantiegeld is een fijne bonus voor werkenden. Om de vakantie te betalen of om andere extra’s mee te doen, daar ben je vrij in. Tegelijkertijd is het volgens de Telegraaf een belangrijke melkkoe voor de overheid.

» Lees het volledige bericht
Maandloon berekenen: belangrijk voor werknemers én ondernemers

Het maandloon berekenen en daar inkomstenbelasting over betalen? Heel gebruikelijk voor medewerkers in loondienst, maar niet zo voor veel ondernemers. Met name directeur-grootaandeelhouders (dga’s) keren zichzelf vaak maandenlang 0 euro uit, om in december het volledige salaris over te maken.

» Lees het volledige bericht