Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Vakantiegeld

De vakantieperiode is weer bijna aangebroken. Vaak betekend dat dat veel mensen er op uit trekken om even weg van huis te zijn en te genieten van hun welverdiende vrije tijd. Deze zomer zal alles een beetje anders zijn door de corona, die nog steeds een rol speelt in de wereld.

» Lees het volledige bericht
Sparen, sparen, sparen

Sparen is een ding waar veel mensen mee bezig zijn of er mee bezig proberen te zijn. De ene persoon gaat het sparen heel goed af. De ander geeft liever zijn of haar geld direct uit, waardoor het sparen wat lastiger gemaakt wordt.

» Lees het volledige bericht
Het huis uit

Als student zijnde ben je helemaal klaar met het thuis wonen. Het is tijd om op jezelf te gaan. Er zullen een aantal problemen zijn waar je tegen aan zult lopen. Het grootste probleem is het geld. Komt er genoeg geld binnen om al jouw uitgaven te kunnen betalen?

» Lees het volledige bericht
Met pensioen

U bent al jaren lang aan het werk en u heeft de leeftijd bereikt dat het pensioen langzaam in zicht komt. Veel ouderen genieten volop van hun vrije tijd. Ze kunnen activiteiten doen waar ze tijdens hun werkperiode geen tijd voor hadden.

» Lees het volledige bericht
Vakantiegeld maar geen vakantie

De zomervakantie is bijna aangebroken in ons land. Veel mensen kiezen er echter voor om het vakantiegeld dit jaar in te zetten voor wat klusjes in huis en wij helpen je met de juiste berekeningen!

» Lees het volledige bericht