Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Alleenstaande ouderenkorting nu ook via werkgever

De alleenstaande ouderenkorting is een heffingskorting voor senior werknemers en uitkeringsgerechtigden in Nederland.

» Lees het volledige bericht
De meest winstgevende automerken ter wereld

Uit een recente analyse van de financiële gegevens van de 16 grootste automerken ter wereld blijkt dat deze bedrijven buitengewone winsten behalen en recordomzetten realiseren.

» Lees het volledige bericht
Tips aangifte inkomstenbelasting 2023

Het doen van de aangifte inkomstenbelasting is een jaarlijks terugkerende verplichting

» Lees het volledige bericht
Kilometervergoeding voor wandelen naar het werk

Om in aanmerking te komen voor een kilometervergoeding voor het wandelen naar het werk, moet je allereerst een werknemer zijn in Nederland.

» Lees het volledige bericht
Bekijk de nieuwste pensioencijfers voor 2024

In 2024 zijn er verschillende belangrijke pensioencijfers die van invloed zijn op de pensioenopbouw en het recht op een AOW-uitkering.

» Lees het volledige bericht