Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Bruto en netto uurloon verschilt: de tips voor 2019

Het bruto en netto uurloon verschilt. Dat is niets nieuws, maar het is toch belangrijk om de ontwikkelingen in 2019 goed in de gaten te houden. In een aantal gevallen neemt het bruto jaarsalaris van mensen namelijk toe, terwijl het netto inkomen minder hard stijgt of zelfs daalt.

» Lees het volledige bericht
Kinderbijslag in Vlaanderen voortaan een Groeipakket

De kinderbijslag voor 2019 berekenen? In Vlaanderen is dat niet meer mogelijk, omdat de overheid heeft besloten om er een Groeipakket van te maken. Een andere benaming, waarvoor Vlaanderen voortaan verantwoordelijk is.

» Lees het volledige bericht
Hoogte uitkering lijfrente verschilt sterk: tot 35 procent meer

Uitkeringen op basis van een lijfrente blijken sterk te verschillen per aanbieder. Dat ontdekte MoneyView, die daar onderzoek naar deed. Het verschil kan oplopen tot 35 procent, waarmee vergelijken tussen lijfrente-producten de moeite waard lijkt.

» Lees het volledige bericht
IBAN berekenen of een Tikkie: technologie maakt het makkelijk

Een IBAN berekenen? Net zo makkelijk als een Tikkie versturen en daarmee helemaal in lijn met het moderne bankieren. Voorheen moest iedereen z’n rekeningnummer onthouden en een acceptgiro gebruiken om geld over te maken. Door de jaren heen is de financiële sector behoorlijk slimmer en sneller geworden.

» Lees het volledige bericht
Bruto naar netto: uitkering ook onderhevig aan belastingen

Van bruto naar netto voor een uitkering: het is iets waar niet iedereen rekening mee houdt. Toch moet er ook over een uitkering belasting worden betaald, op basis van de schalen voor de inkomstenbelasting die er gelden.

» Lees het volledige bericht