Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Tips om je winstmarge te vergroten

Als ondernemer wil je graag zoveel mogelijk winst maken. Daarom ben je uiteindelijk ondernemer geworden. Soms kan dat dan ook lastiger zijn dan je denkt. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet hoe jij je winstmarge kan vergroten.

» Lees het volledige bericht
De meest gestelde vragen rondom studiefinanciering

Het nieuwe school jaar is in sommige delen van het land alweer begonnen. Veel studenten hebben zich dan ook al aangemeld voor het ontvangen van studiefinanciering. Toch zijn er elk jaar steeds dezelfde vragen die voorbij komen. Daarom beantwoorden wij ze in een keer.

» Lees het volledige bericht
Wat is startersaftrek?

Wanneer je het over beginnende ondernemers hebt komt startersaftrek vaak ook voorbij. Veel mensen vragen zich dan ook af wat startersaftrek precies is en wanneer je hiervoor in aanmerking komt. Wij zoeken het dan ook voor je uit.

» Lees het volledige bericht
Wat is omzet, winst en cashflow?

In het bedrijfsleven hoor je veel mensen praten over omzet, winst en cashflow, maar wat is het eigenlijk? Veel mensen halen dit dan ook voor door de war. Wij vertellen je daarom precies wat omzet, winst en cashflow is.

» Lees het volledige bericht
Fiets van de zaak, hoe werkt het?

Veel meer bedrijven bieden hun werknemers een fiets van de zaak aan. Dat kan op drie manieren. De werkgever kan de fiets aan de werknemer vergoeden of verstrekken. In dat geval wordt de werknemers eigenaar van de fiets en kan hij ermee doen wat hij wil. De werkgever moet de waarde van een fiets tot het loon van de werknemer rekenen. Maar hoe zit het verder? Dat lees je hier

» Lees het volledige bericht