Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

In Nederland kom je in bepaalde situaties in aanmerking voor huurtoeslag. Dit is een extra geldbedrag dat je krijgt als je inkomen te laag zijn in verhouding tot de huur die je moet betalen. Natuurlijk, niet alleen komt er voor in aanmerking en er zitten ook regels aan verbonden. Wij vertellen je deze zodat jij precies kan zien als jij in aanmerking komt of niet.

» Lees het volledige bericht
Hoe werkt loonheffing precies?

Veel mensen weten niet hoe loonheffing precies werkt wanneer ze meer dan een werkgevers hebben. Waar blijft je loon of bestaat jouw inkomen uit pensioen en AOW. Daarom schrijven wij deze blog om jou alles stap voor stap uit te leggen.

» Lees het volledige bericht
Hoe werkt de aanvullende beurs precies?

De studiefinanciering bestaat uit vier delen. Zo kan je een OV kaart krijgen, geld lenen om je collegegeld te betalen maar je kan ook geld lenen voor eventuele andere kosten. Denk bijvoorbeeld om de huur van je kamer te betalen. Het kan ook zijn dat je een aanvullende beurs krijgt. Iedereen begrijpt wel dat er aan een lening ook voorwaarden zijn gesteld waar je aan moet voldoen. Wij leggen je in deze blog alles uit wat je er van moet weten.

» Lees het volledige bericht
De wijzigingen rondom de Wajong-uitkering

Je hebt er vast al eens van gehoord, je krijgt met Wajong te maken als je voor je 18e of tussen je 18e en je 30e tijdens een opleiding een ziekte of handicapt krijgt. Als je hierdoor niet meer volledig kunt werken heb je recht op een Wajong-uitkering.

» Lees het volledige bericht
Loterij of de jackpot gewonnen: zoveel belasting moet je te betalen

Regelmatig lees je berichten over mensen die een grote prijs hebben gewonnen bij een loterij of door te spelen in een casino. Nederland kent de zogenoemde kansspelbelasting en die zul je als winnaar moeten betalen

» Lees het volledige bericht