Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Wiet testen en een modaal jaarsalaris als bonus

De beste manier om een jaarsalaris bij elkaar te verdienen? Geloof het of niet, maar het is mogelijk door wiet te testen. De American Marijuana is een soort Groupon voor wiet. Het bedrijf is op zoek naar iemand die voor een salaris van 3.000 dollar per maand wit wil komen uitproberen. Het gaat om zowel de toppen als de olie, op basis van cannabis.

» Lees het volledige bericht
10 tips voor belasting 2020

Onder belasting betalen kom je helaas niet uit, dus daar kan je niks aan veranderen. Zorg ervoor dat je alle fiscale mogelijkheden optimaal benut, zodat je in elk geval nooit teveel belasting betaalt. Onderzoek wijst uit dat in meer dan 90% van alle gevallen nog bespaard had kunnen worden, als men alle regels en mogelijkheden had geweten.

» Lees het volledige bericht
Toeslagen kinderopvang volgens Raad van State te lastig

Het vaststellen en terugvorderen van de kinderopvangtoeslag is volgens de Raad van State te ingewikkeld. De Belastingdienst kan daar makkelijker mee omgaan, om ouders daarin tegemoet te komen.

» Lees het volledige bericht
Pensioenleeftijd voor steeds meer werkenden geen reden om te stoppen

Artsen noemen onder andere hoogleraren als groep die makkelijk door kunnen blijven werken, ook als ze de pensioenleeftijd bereiken. Lastiger is dat aan de andere kant voor bijvoorbeeld iemand die spoorwegonderhoud doet. Dat is fysiek zwaar werk, waardoor het op latere leeftijd niet altijd meevalt om door te blijven werken.

» Lees het volledige bericht
Bruto en netto: wat verdienen een metaalbewerker en gynaecoloog?

Bruto en netto: hoe verschillen die van elkaar als het gaat om jouw salaris? Het is voor iedereen een interessante berekening, om erachter te komen wat je daadwerkelijk op jouw rekening kunt verwachten.

» Lees het volledige bericht