Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Zorgtoeslag hoe werkt het?

Zorgtoeslag is misschien wel een van de meest bekende toeslagen van Nederland. Maar toch bestaat er altijd enige twijfel van hoe het nou precies werkt en wanneer je recht hebt op deze toeslag. Daarom leggen wij uit wanneer je recht hebt op deze toeslag en hoe de toeslag precies werkt. Wij hopen dan ook dat wij zo snel mogelijk deze twijfel bij de mensen weg kunnen nemen.

» Lees het volledige bericht
Wel of geen studiefinanciering?

Het nieuwe school jaar komt er weer aan, dat betekent dat veel studenten gaan kijken als ze studiefinanciering nodig zijn. Er ontstaat nog wel is wat verwarring van hoe het nou precies zit met een eventuele studiefinanciering en de regels daarvan. Daarom leggen wij je het stap voor stap uit zodat jij alles precies weet.

» Lees het volledige bericht
Wat kan ik doen met mijn vakantiegeld

Het vakantiegeld is weer onderweg! Voor veel mensen betekent dat ze gaan investeren in het huis, nieuwe spullen aanschaffen of eventueel op vakantie gaan. Helaas gaat het laatste erg moeilijk op dit moment omdat we nog volop met corona zitten. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt waardoor je toch je vakantiegeld slim kan gebruiken.

» Lees het volledige bericht
Hoe werkt lijfrente?

Als je binnenkort je pensioensleeftijd gaat bereiken krijg je naast je AOW-pensioen en het pensioen dat je hebt opgebouwd bij je werkgevers een lijfrente-uitkering. Tenminste dat is het geval als je een lijfrenteverzekering hebt afgesloten bij je verzekeraar maar hoe gaat het dan verder en hoe werkt het precies? Dat lees je hier in dit artikel.

» Lees het volledige bericht
Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

In Nederland kom je in bepaalde situaties in aanmerking voor huurtoeslag. Dit is een extra geldbedrag dat je krijgt als je inkomen te laag zijn in verhouding tot de huur die je moet betalen. Natuurlijk, niet alleen komt er voor in aanmerking en er zitten ook regels aan verbonden. Wij vertellen je deze zodat jij precies kan zien als jij in aanmerking komt of niet.

» Lees het volledige bericht