Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

D66 wil het makkelijker maken aanvullende beurs aan te vragen

Volgens D66 is het op dit moment te lastig voor studenten om een aanvullende beurs aan te vragen. Ze dienen een eventueel conflict te beschrijven waarvan sprake is en een aantal gegevens te overhandigen waardoor hun privacy eenvoudig in het geding komt.

» Lees het volledige bericht
Fout van de Belastingdienst: studenten zonder huurtoeslag

Een groep studenten in Leiden heeft in maart onterecht geen huurtoeslag ontvangen. Hun woningen hebben een nieuw huisnummer gekregen, maar bij de verwerking daarvan heeft de Belastingdienst een fout gemaakt.

» Lees het volledige bericht
Onzekerheid over het pensioen speelt weer op

De Sociaal Economische Raad (SER) heeft een aantal nieuwe plannen opgevat, onder andere met betrekking tot het pensioen. Dit moet er onder andere voor gaan zorgen dat het duidelijker wordt welk bedrag aan pensioen we zelf hebben opgebouwd.

» Lees het volledige bericht
Stakingen luchthaven Berlijn over het uurloon zijn voorbij

De werknemers van de luchthaven van Berlijn waren in staking gegaan, vanwege het uurloon dat ze verdienen. Inmiddels hebben er onderhandelingen met de medewerkers plaatsgevonden, waardoor ze het werk weer hebben opgepakt.

» Lees het volledige bericht
Bonus bedraagt vaak 20% van het jaarsalaris

Veel Nederlanders twijfelen over het feit of ze wel genoeg verdienen voor het werk dat ze doen. Dat is soms lastig uit te zoeken, al zijn er wel een aantal richtlijnen beschikbaar.

» Lees het volledige bericht