Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Moet ik mijn studiefinanciering stopzetten

Dit is een van de meest gestelde vragen van studenten wanneer we richting de zomervakantie gaan. Moet ik nou wel of niet mijn studiefinanciering? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Inkomstenbelasting: online ontwikkelingen en tarieven in 2021

Het betalen van belasting over je inkomsten: je ontkomt er niet aan. Wel vinden er een in de zoveel tijd veranderingen plaats. In 2021 zijn er een aantal belangrijke ontwikkelingen en nieuwe situaties die vragen om extra uitleg. Vandaag de dag hebben mensen namelijk meerdere bronnen van inkomsten, wat de inkomstenbelasting wat ingewikkelder kan maken.

» Lees het volledige bericht
Tips bij het sparen

Je hoort veel mensen zeggen dat je beter kan gaan beleggen in plaats van te gaan sparen. Toch kan het ook wel verstandig zijn om wat geld achter de hand te houden. Voor eventuele grote uitgaven. Het kan namelijk maar zo zijn dat je wasmachine kapot gaat waardoor je een nieuwe moet kopen. Dan moet het geld namelijk wel aanwezig zijn. Daarom hebben wij een aantal tips hoe goed kan sparen zodat jij altijd veilig bent.

» Lees het volledige bericht
Heb ik recht op een WW-uitkering?

Veel mensen vragen zich altijd af als ze wel eens recht hebben op een WW-uitkering. Wij zoeken het uit en vertellen je precies wat de eisen zijn om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering.

» Lees het volledige bericht
Algemene heffingskorting 2021

Korting, daar houden wij Nederlanders van. Maar hoe zit het precies met de algemene heffingskorting in 2021? Dat is een vraag die wij veel voorbij zien komen en daarom zoeken wij het voor jullie uit. Je leest hier dan ook alles wat je moet weten rondom de algemene heffingskorting in 2021.

» Lees het volledige bericht