Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Het verschil tussen een eindejaarsuitkering en 13e maand

Krijg jij een eindejaarsuitkering of 13e maand? Dat is dan ook een mooie beloning voor het harde werken wat je het afgelopen jaar hebt gedaan. Vaak betaalt je werkgever deze bonus uit in december. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een eindejaarsuitkering en 13e maand? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Hoe werkt zelfstandigenaftrek?

De meeste mensen weten wel dat je als ondernemer de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van een aantal belastingvoordelen. De belangrijkste en meest bekende belastingvoordeel is dan ook de zelfstandigenaftrek, die je honderden euro’s per maand oplever, maar wat is het precies? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Heffingskorting na je AOW – kan dat?

Iedereen weet wel dat je over al je inkomen belasting moet betalen in Nederland. Bij de berekening van de te betalen belasting wordt er ook rekening gehouden met heffingskorting, maar hoe zit dat eigenlijk na je AOW? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Heb ik recht op een 13e maand

Aan het einde van het jaar krijgen sommige werkenden een bonus in de vorm van een dertiende maand, maar wat is het eigenlijk en heeft iedereen daar recht op? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Wel of geen loonheffing?

Veel mensen twijfelen vaak of ze loonheffing wel of niet uit moeten zetten. Het hangt dan ook af van je werk en bij hoeveel werkgevers jij aan het werk bent. Wil jij nou weten of je wel of niet loonheffing uit moet zetten? Lees dan verder.

» Lees het volledige bericht