Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

13e maand of eindejaarsuitkering populaire bonus voor werknemers

De dertiende maand of de eindejaarsuitkering is een cadeau waarmee veel werkgevers hun nieuwe werknemers over de streep trekken. Het is een leuke bonus aan het eind van het jaar, om de werknemer te belonen voor een jaar lang hard werken.

» Lees het volledige bericht
Minimumloon in 2018: lichte stijging in juli van dit jaar

Het minimumloon in 2018 is sinds juli licht verhoogd. Dat betekent dat iedereen op het minimum er iets bij heeft gekregen, om te compenseren voor de stijgende prijzen op basis van de inflatie.

» Lees het volledige bericht
Handig onderhandelen over zoveel mogelijk korting: 2 praktische tips

Een beetje onderhandelen levert al snel interessant voordeel op. Verstokte onderhandelaars weten dat, maar niet iedereen durft het aan. En dan hebben we het over de kortingen op vakantie en op de markt, die je met een paar handige trucs eenvoudig kunt toepassen.

» Lees het volledige bericht
Korting op collegegeld niet zo interessant als aanvullende beurs

De overheid wil de drempel om te gaan studeren graag zo laag mogelijk houden. De laatste jaren is daar echter kritiek op gekomen.

» Lees het volledige bericht
Nu ook vakantiegeld over overwerken: nieuwe regels

Vakantiegeld is altijd een welkome bonus voor werkenden. Die bonus is echter weer een beetje groter geworden. Het vakantiegeld berekenen? Dan mag je daarvoor nu ook overuren meerekenen.

» Lees het volledige bericht