Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Bakkerijen in de plus: brutowinst en omzet stijgen weer

Het gaat goed met de bakkerijen in Nederland. De brutowinst viel het afgelopen jaar flink hoger uit dan een jaar eerder. De omzet nam met gemiddeld 2,5 procent toe.

» Lees het volledige bericht
Maximum SV loon in 2018: meer dan 54.600 euro per jaar

Het SV loon wordt ieder jaar door de overheid vastgesteld, zo ook in 2018. De Belastingdienst maakt het maximale dagloon bekend, onder andere belangrijk voor het verstrekken van uitkeringen. Het gaat om een maximaal loon per dag, op basis waarvan het ook mogelijk is om het jaarloon te berekenen.

» Lees het volledige bericht
Aantal te hoge bruto jaarinkomens bij politietop afgenomen

De politietop zit goed in de slappe was, zo bleek een aantal jaren geleden. Aan de top worden flinke bedragen per jaar verdiend, terwijl het bruto jaarinkomen van veel agenten juist onder de maat is. Daar komt langzaamaan verandering in, onder invloed van de Wet Normering Topinkomens (WNT).

» Lees het volledige bericht
Loonheffing aan of uit: teveel afgedragen loonheffing niet automatisch verrekenen

De loonheffing, voor veel medewerkers een belangrijk element op het gebied van belastingen. Het ‘kost’ de medewerker een deel van het brutoloon. Andersom maakt het de betaling van de verplichte inkomstenbelasting een stuk gemakkelijker, omdat dit alvast wordt ingehouden op het uit te betalen loon.

» Lees het volledige bericht
‘Pensioenleeftijd op basis van foute aanname verhoogd’

De pensioenleeftijd is op basis van een verkeerde aanname verhoogd. Dat stelt in ieder geval Rob de Brower, die bekend staat als ‘dwarsdenker’. Hij spreekt bijvoorbeeld over onnodig hoge buffers die van de pensioenfondsen worden gevraagd.

» Lees het volledige bericht