Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Vakantiegeld volgens de Telegaaf een melkkoe voor de overheid

Het vakantiegeld is een fijne bonus voor werkenden. Om de vakantie te betalen of om andere extra’s mee te doen, daar ben je vrij in. Tegelijkertijd is het volgens de Telegraaf een belangrijke melkkoe voor de overheid.

» Lees het volledige bericht
Maandloon berekenen: belangrijk voor werknemers én ondernemers

Het maandloon berekenen en daar inkomstenbelasting over betalen? Heel gebruikelijk voor medewerkers in loondienst, maar niet zo voor veel ondernemers. Met name directeur-grootaandeelhouders (dga’s) keren zichzelf vaak maandenlang 0 euro uit, om in december het volledige salaris over te maken.

» Lees het volledige bericht
Studiefinanciering: vanaf 2019 en 2020 steeds minder basisbeurzen

De studiefinanciering berekenen? Voor steeds meer studenten gaat het om de maandelijkse lening die ze ontvangen, in plaats van de basisbeurs. Het aantal studenten dat hier nog gebruik van kan maken neemt in rap tempo af, sinds de invoering van het leenstelsel.

» Lees het volledige bericht
Toeslagen studenten met beperking vaak onterecht laag

Toeslagen berekenen blijkt een lucratieve business, vooral voor studenten met een beperking. Volgens de Landelijke Studenten Vakbond (LSVB) blijkt dat studenten met een functiebeperking steevast te lage toeslagen krijgen. Zij hebben recht op meer toeslagen, maar krijgen die niet altijd toegewezen.

» Lees het volledige bericht
Maximum SV loon in 2019: meer dan 55.927 euro per jaar

Het SV loon wordt ieder jaar door de overheid vastgesteld, zo ook in 2019. De Belastingdienst maakt het maximale dagloon bekend, onder andere belangrijk voor het verstrekken van uitkeringen. Het gaat om een maximaal loon per dag, op basis waarvan het ook mogelijk is om het jaarloon te berekenen.

» Lees het volledige bericht