Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Ouderenkorting & alleenstaande ouderenkorting

De ouderenkorting is een heffingskorting waardoor je minder belasting betaalt. Niet iedereen heeft recht op deze korting. De ouderenkorting in 2021 en 2021 geldt alleen wanneer je de AOW leeftijd hebt bereikt.

» Lees het volledige bericht
De dertiende maand in 2020

Naast je loon en vakantiegeld kan het ook zijn dat je een 13e maand ontvangt van je werkgever. Dit is een extraatje bovenop je loon in december. Dit is dan vaak gelijk aan een regulier maandsalaris, vandaar de naam 'dertiende maand'.

» Lees het volledige bericht
Fiscale veranderingen in 2021

2020 is bijna ten einde en met 2021 in het vooruitzicht gaat er ook op belastinggebied weer voldoende veranderen. In dit artikel hebben we de diverse wijzigingen voor je uiteengezet zodat jij goed voorbereid het nieuwe jaar in gaat.

» Lees het volledige bericht
Je Netto loon eenvoudig berekenen

Elke maand krijg je een mooi salarisstrookje, maar wat verdien je nou echt? Het netto inkomen is het geld dat je daadwerkelijk kunt besteden van je inkomen. Het is gelijk aan jouw totale inkomen minus belastingbetalingen en premies vóór belastingen. Het is dus belangrijk voor jouw financiële leven en daarom is het handig dat je veel manieren hebt om je netto inkomen te berekenen.

» Lees het volledige bericht
Je pensioenleeftijd berekenen en andere weetjes over je pensioen

Betere gezondheidszorg in de ontwikkelde en een groot deel van de ontwikkelingslanden betekent dat mensen langer leven en daarom meer jaren een AOW-uitkering ontvangen. In de praktijk betekent dat dat mensen als ze met pensioen gaan nog lang zouden kunnen genieten van een inkomen. Volgens gegevens van de Wereldbank leven gepensioneerden in de zes landen met de grootste pensioenstelsels tussen de acht en elf jaar langer - en in Japan maar liefst zestien jaar langer. Een pensioen is dus prettig maar de regels veranderen nu snel. Als je een idee wil hebben van wanneer jij op pensioen kan gaan kan je door middel van deze calculator alvast wegdromen.

» Lees het volledige bericht