Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Wat gebeurt er in 2023 met de koopkracht?

Inflatie en koopkracht, iedereen was er het afgelopen jaar mee bezig. Maar wat er ons in 2023 te wachten staat hebben we nog geen idee van. 2023 is het jaar waarin onder andere het prijsplafond voor energie geldt. Wij geven antwoord op 5 gestelde vragen over de inflatie en koopkracht in 2023.

» Lees het volledige bericht
Lagere huur voor de laagste inkomens en meer huurtoeslag vanaf 2023

Huurders met een laag inkomen in woningcoöperaties krijgen vanaf 1 juli 2023 huurkorting. Vanaf 20 december 2022 geldt de nieuwe huurprijs van 575 euro per maand voor 510.000 huurders. Bovendien ontvangen ontvangers van huur 20 december 2022 een verhoging van € 16,94 per maand.

» Lees het volledige bericht
PostNL verhoogt pensioenen met 10 procent

Gepensioneerden van Pensioenfonds PostNL krijgen volgend jaar 10 procent meer pensioen in plaats van de 4 procent die hun eigen regelgeving toestaat. Een verdere verhoging is mogelijk, doordat het pensioenfonds samen met PostNL en de vakbonden het pensioenstelsel heeft aangepast ter voorbereiding op het nieuwe pensioenstelsel. Dat maakte het fonds, dat de pensioenen van zo'n 95.000 mensen beheert, dinsdag 27 december 2022 bekend.

» Lees het volledige bericht
7 handige spaartips

Heb jij een speciaal doel waar je voor wilt sparen? Voor bijvoorbeeld je bruiloft, een verbouwing of een andere gebeurtenis is je leven. In deze tijd is het best moeilijk om elke maand weer wat opzij te zetten. Door een concreet doel te stellen kun jij misschien je spaargedrag veranderen. Wij geven jou 7 tips om te helpen bij het sparen voor jouw doelen.

» Lees het volledige bericht
Met pensioen; wat nu?

Je laatste werkdag: raar gevoel. Je gaat elke dag naar het werk en ineens ben je met pensioen en neem je afscheid van je collega's en werkplek. Je hebt genoeg tijd voor jezelf en je hoeft (bijna) nergens aan te denken. Je mag doen wat je wilt! Maar wat te doen na pensionering? Hier zijn enkele tips voor jouw pensioen.

» Lees het volledige bericht