Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Hoeveel jaarsalaris heb jij nodig om gelukkig te zijn?

Het jaarsalaris speelt een cruciale rol bij het bepalen van ons welzijn en geluk. Maar hoeveel heb je eigenlijk nodig om een gelukkig leven te leiden? Volgens onderzoek van de Universiteit van Princeton zijn mensen het gelukkigst bij een salaris van ongeveer $75.000 per jaar (ongeveer €63.700). Een laag salaris kan leiden tot financiële stress en ongeluk, maar een te hoog salaris brengt ook problemen met zich mee. Mensen die meer verdienen kunnen hun welzijn niet nog meer verbeteren met geld en werken vaak veel waardoor ze minder tijd hebben om door te brengen met geliefden.

» Lees het volledige bericht
Zelf je pensioen berekenen

Inzicht krijgen in je toekomstige financiële situatie is wel zo fijn, vooral als het gaat om je pensioen. Het berekenen van je eigen pensioen kan je helpen om beter voorbereid te zijn op je jaren nadat je klaar bent met werken.

» Lees het volledige bericht
Wat is een SV Loon

Het standaardtarief loon is een cruciaal begrip voor werknemers en werkgever in de wereld van belastingen en sociale zekerheid. Het bepaalt niet alleen de bijdragen die worden afgetrokken van het salaris van werknemers, maar heeft ook invloed op de sociale voordelen waar werknemers recht op hebben. In dit blogartikel gaan we dieper in op het SV loon, wat het precies is en waarom het belangrijk is om er meer over te weten.

» Lees het volledige bericht
Het ontstaan van de zorgtoeslag

Het Nederlandse zorgstelsel kan soms complex en verwarrend lijken, vooral als het gaat om financiële ondersteuning zoals zorgtoeslag. In deze blog gaan we dieper in op wat zorgtoeslag is, wie er recht op heeft, hoe je het kunt aanvragen en enkele handige tips om het meeste uit dit systeem te halen.

» Lees het volledige bericht
Een extra bonus in het jaar

In veel bedrijven en organisaties kijken werknemers elk jaar uit naar de maand waarin ze mogelijk een extraatje op hun bankrekening ontvangen, de 13e maand. Het is een bonus die sommige werkgevers toekennen aan hun personeel als blijk van waardering voor hun inzet en bijdrage gedurende het jaar. In deze blog vertellen we je alles over je 13e maand.

» Lees het volledige bericht