Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Aantal te hoge bruto jaarinkomens bij politietop afgenomen

De politietop zit goed in de slappe was, zo bleek een aantal jaren geleden. Aan de top worden flinke bedragen per jaar verdiend, terwijl het bruto jaarinkomen van veel agenten juist onder de maat is. Daar komt langzaamaan verandering in, onder invloed van de Wet Normering Topinkomens (WNT).

» Lees het volledige bericht
Loonheffing aan of uit: teveel afgedragen loonheffing niet automatisch verrekenen

De loonheffing, voor veel medewerkers een belangrijk element op het gebied van belastingen. Het ‘kost’ de medewerker een deel van het brutoloon. Andersom maakt het de betaling van de verplichte inkomstenbelasting een stuk gemakkelijker, omdat dit alvast wordt ingehouden op het uit te betalen loon.

» Lees het volledige bericht
‘Pensioenleeftijd op basis van foute aanname verhoogd’

De pensioenleeftijd is op basis van een verkeerde aanname verhoogd. Dat stelt in ieder geval Rob de Brower, die bekend staat als ‘dwarsdenker’. Hij spreekt bijvoorbeeld over onnodig hoge buffers die van de pensioenfondsen worden gevraagd.

» Lees het volledige bericht
Gemiddeld uurloon in de EU 12 procent hoger dan 10 jaar geleden

Het gemiddeld uurloon in de EU ligt inmiddels 12 procent hoger dan 10 jaar geleden. Gemiddeld verdienen alle werknemers in de Europese Unie 23,10 euro per uur. En in de eurozone is dat zelfs 26,90 per uur, waarmee het gemiddelde inkomen nog wat hoger ligt.

» Lees het volledige bericht
Jaarinkomen New Yorkers in 1 op de 3 gevallen boven de 250.000 dollar

Het jaarinkomen van inwoners van New York behoort tot de hoogste ter wereld. Inmiddels heeft 1 op de 3 gezinnen daar een inkomen van 250.000 dollar per jaar of meer. Dat betekent dat 1,1 miljoen huishoudens meer dan een kwart miljoen per jaar verdienen.

» Lees het volledige bericht