Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Koopkrachtcijfers goed voor jouw portemonnee?

Je hoort regelmatig over koopkracht: wat jouw geld waard is. Wat je kunt kopen met je euro’s. Volgens de koopkrachtcijfers die uitlekten voorafgaand aan Prinsjesdag 2020 gaat de koopkracht erop vooruit. Betekent dat automatisch dat je meer te besteden hebt?

» Lees het volledige bericht
Schulden door corona: wat nu?

Door de coronacrisis zijn veel mensen hun baan kwijtgeraakt, onder wie veel jongeren en zzp’ers.. Velen van hen hadden geen financiële buffer en raakten daardoor snel in de schulden. En als je niks kunt betalen kunnen schulden snel oplopen. Wat kun je doen als jij in zo’n situatie terecht gekomen bent?

» Lees het volledige bericht
Zakelijke speed pedelec steeds populairder

In de eerste vijf maanden van 2020 zijn er maar liefst 37 procent meer speed pedelecs verkocht dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. Hoe komt het dat deze speedbikes zo populair zijn? En zou het voor jou een aantrekkelijk vervoersmiddel zijn?

» Lees het volledige bericht
Studenten zoeken elkaar op

Op 31 augustus, een week later dan gepland, gaat het nieuwe collegejaar van start. Aan het begin van het collegejaar blijkt direct dat studentenverenigingen populairder zijn dan ooit. Het is duidelijk: studenten zoeken elkaar op omdat ze meer dan ooit behoefte hebben aan contact.

» Lees het volledige bericht
Vakantiegeld

De vakantieperiode is weer bijna aangebroken. Vaak betekend dat dat veel mensen er op uit trekken om even weg van huis te zijn en te genieten van hun welverdiende vrije tijd. Deze zomer zal alles een beetje anders zijn door de corona, die nog steeds een rol speelt in de wereld.

» Lees het volledige bericht