Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

‘ZZP-ers moeten minimaal 16 euro per uur gaan verdienen’

ZZP-ers verdienen gemiddeld genomen nog altijd veel te weinig. Dat is volgens onder andere de NOS en de Volkskrant de mening van het kabinet. Dat wil dat zelfstandigen vanaf 2021 minimaal 16 euro per uur gaan verdienen. Op die manier moeten zij ook zonder de zelfstandigenaftrek het hoofd boven water kunnen houden.

» Lees het volledige bericht
‘Winstaftrek ZZP-ers momenteel te groot’

Er is veel te doen rondom de fiscale behandeling van ZZP-ers. Zelf roepen ze dat ze veel kosten maken en hoge risico’s lopen, maar verschillende andere groepen wijzen op de enorme fiscale voordelen die ze genieten.

» Lees het volledige bericht
ZZP-ers in de kunst kunnen niet rondkomen van uurtarief

ZZP-ers hebben het traditioneel lastig om een mooi bedrag per maand te verdienen. Een grote groep kan moeilijk rondkomen, omdat de uurtarieven laag liggen. Dat wil zeggen, die liggen hoger dan in loondienst maar vallen na de aftrek van kosten lager uit.

» Lees het volledige bericht
Het dagloon van Kylian Mbappé: nieuwe verhoging na 1.400 procent meer salaris

Kylian Mbappé geldt als een van de sterspelers van Paris Saint Germain (PSG). De voetbalclub betaalt daar een enorm salaris voor, terwijl de voetballer slechts 20 jaar oud is. Hij behoort tot de rijkste voetballers ter wereld, met een dagloon waar gewone medewerkers alleen maar van kunnen dromen.

» Lees het volledige bericht
GroenLinks eist gesprek AOV in ruil voor belastingvoordeel ZZP-er

GroenLinks wil belastingvoordelen voor ZZP-ers afschaffen, als zij niet bereid zijn om in gesprek te gaan over een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering. Volgens de partij is het belastingvoordeel via de zelfstandigenaftrek ooit in het leven geroepen als compensatie voor de kosten voor arbeidsongeschiktheid en het pensioen.

» Lees het volledige bericht