Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Dit verdiende Lionel Messi per seconde bij FC Barcelona

Het onmogelijke is werkelijkheid geworden: Lionel Messi heeft in het verleden FC Barcelona verlaten. Fr legendarische voetballer, die wellicht de beste speler ooit genoemd kan worden, zet na jaren zijn avontuur bij de club van zijn jeugd achter zich. Naast zijn vertrek heeft hij ook een immens salaris achtergelaten. Maar wat verdiende hij op een dag of zelfs per seconden? In ieder geval meer dan wat hij bij PSG heeft verdiend.

» Lees het volledige bericht
De mooiste vakantiebestemmingen

Op zoek naar inspiratie voor je volgende vakantie? Hier vind je een selectie van de mooiste vakantiebestemmingen over de hele wereld. Van paradijselijke stranden tot adembenemende natuurgebieden en bruisende steden: deze bestemmingen hebben het allemaal. Laat je verrassen en droom weg bij de prachtige foto’s en beschrijvingen van deze vakantieparadijzen.

» Lees het volledige bericht
Alles wat je moet weten over vakantiegeld

Met mei opkomst kijken velen uit naar het vakantiegeld dat ze binnenkort ontvangen. Deze extra financiële steun. Is bij uitstek geschikt voor vakanties en andere leuke activiteiten. Wettelijk gezien is een werkgever verplicht om zijn of haar personeel minstens 8% vakantietoeslag uit te keren. Toch zijn er veel vraagstukken rondom dit onderwerp. Waar komt vakantiegeld eigenlijk vandaan? Hoe wordt het belast? Waar gaan vaak dingen mis? En is vakantiegeld ook van toepassing als je ziek bent, in de WW zit of een bijbaan hebt? Wij hebben de antwoorden op deze vragen voor je op een rijtje gezet.

» Lees het volledige bericht
3 manieren om snel 1000 euro bij elkaar te sparen

Het wordt steeds prijziger om boodschappen te doen, de benzineprijzen schieten de lucht in en ook de energierekeningen zijn mals. Het is daarom des te uitdagender om geld te besparen. Als je jezelf ten doel hebt gesteld om 1000 euro te sparen, dan kunnen de volgende tips je daarbij helpen.

» Lees het volledige bericht
Belastingaangifte komt er weer aan: hier moet je op letten om geld te besparen

Vanaf woensdag 1 maart kun je weer belastingaangifte gaan doen voor het jaar 2022. Maar waar moet je precies op letten als je aangifte doet over je inkomstenbelasting en waarmee kun je makkelijk geld besparen? Berekenen.nl heeft 5 tips voor je op een rij gezet.

» Lees het volledige bericht