Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Financieel zwaar weer door coronavirus

De wereld is in de ban door een pandemie. Deze pandemie wordt veroorzaakt door het coronavirus, wat wereldwijd voor duizenden besmettingen en zieken heeft gezorgd. Deze pandemie richt ook in Nederland flinke financiële schade aan.

» Lees het volledige bericht
Nieuwe IBAN regels voor 2020

Dit jaar is er een einde gekomen aan de centrale toewijzing van unieke tien-cijferige nummers voor de bankrekening. Gebruik jij je IBAN al?

» Lees het volledige bericht
Werknemers met schulden beter beschermd

Maar liefst 63% van de werkgevers heeft werknemers met financiële problemen. Dit houdt in de praktijk in dat meer dan de helft van werknemers te maken heeft met schulden. Het ministerie van Sociale Zaken komt met een nieuw wetsvoorstel om deze werknemers beter te beschermen tegen opeenstapeling van hun schulden in 2020.

» Lees het volledige bericht
Minder inkomstenbelasting in 2020

Binnenkort is het weer zover, de inkomstenbelasting. Bereken nu jouw belasting op berekenen.nl

» Lees het volledige bericht
10.000 woningen voor middeninkomens in Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft als plan om in de komende vijf jaar maar liefst tienduizend huurwoningen bouwen voor middeninkomens. Deze woningen moeten betaalbaar zijn voor onder andere ambtenaren, zorgverleners en leraren.

» Lees het volledige bericht