Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Hoe verdienen influencers geld?

Wat is een influencer precies? Hoe kan een influencer geld verdienen en hoe kun je zelf influencer worden?

» Lees het volledige bericht
Aanvullende beurs; wat is het en heb ik er recht op?

De aanvullende beurs is een aanvulling op de basisbeurs of op de rente dragende lening. Wil jij weten wat het precies inhoudt? Lees dan snel verder.

» Lees het volledige bericht
Wat is kindgebonden budget?

Wil jij weten wat het kindgebonden budget is en hoe je het berekend? Lees dan snel verder.

» Lees het volledige bericht
Hoe wordt koopkracht berekend?

Koopkracht wordt berekend via groepen huishoudens, bijvoorbeeld alleenstaanden of gepensioneerden. Koopkracht geeft aan hoeveel een gemiddeld huishouden kan kopen. Het geeft dus niet exact aan hoe groot je koopkracht is.

» Lees het volledige bericht
Ik wordt 18, hoe zit het met mijn verzekering?

Als je 18 word ben je officieel volwassen en komen er een paar dingen bij kijken. Je krijgt namelijk als volwassene veel meer verplichtingen en verantwoordelijkheden. Wij gaan ze met je bespreken en vertellen hoe je het makkelijk kan berekenen.

» Lees het volledige bericht