Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Beleggen in 2021, wat zijn de veranderingen?

2020 was een jaar met veel beweging. De gevolgen van covid zijn van grote invloed geweest voor beleggers. Maar ook de Brexit en de Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben grote invloed gehad op de financiële markten. Maar nu het nieuwe jaar net is begonnen wil iedereen graag weten wat er precies gaat veranderen voor beleggers. Waar moet je rekening mee houden en hoe kun je het beste beleggen in 2021. Je lees het hier in onze blog.

» Lees het volledige bericht
Gaat jouw netto salaris stijgen in 2021?

Veel mensen kijken niet naar hun loonstrook, maar jouw loonstrook ziet er in 2021 zelden tot nooit het zelfde uit als het jaar daarvoor. Ook wanneer jouw bruto salaris hetzelfde is gebleven is de kans groot dat je onder de streep veranderingen ziet. Maar waar komen die verschillen precies vandaan? Wij vertellen je het in deze blog.

» Lees het volledige bericht
Inkomensafhankelijke combinatiekorting in 2021

Ook in 2021 kan de inkomensafhankelijke combinatiekorting voor een gezin met kinderen een flink bedrag aan heffingskorting betekenen. De iack 2021 wordt niet afgeschaft, maar het overdraagbare bedrag via de partner wordt kleiner. Heb je recht op de inkomensafhankelijke combinatiekorting 2021? Is jouw inkomen uit werk en is uw arbeidsinkomen in 2021 hoger dan €5.153, bent je zelfstandige of een co-ouder, dan kun je voor de inkomensafhankelijke combinatiekorting in aanmerking komen.

» Lees het volledige bericht
Zelfstandigenaftrek voor zzp’ers in 2021

Het nieuwe jaar is aangebroken, dat betekent dat er veel veranderingen plaats gaan vinden. Maar hoe zit het nou precies met de zelfstandigenaftrek?

» Lees het volledige bericht
Wat gebeurt er met jouw salaris in 2021?

Het jaar is voorbij maar iedereen wil weten wat er gaat gebeuren met hun salaris. Dit is verteld op prinsjesdag. De dag dat de koning hun planning gaan vertellen voor het komende jaar. De koning had weer een mooi verhaal met een duidelijke boodschap voor iedereen. Toch is dat niet waar het om draait op prinsjesdag. Zoals ik eerder heb benoemt gaat het om de planning en welke gevolgen deze hebben voor onze portemonnee. Een ding is zeker. Er is goed nieuws voor je nettoloon en wij gaan je precies vertellen wat.

» Lees het volledige bericht