Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Zorgtoeslag komt in 2018 boven de goedkoopste basispremie uit

De zorgtoeslag is ook in 2018 een tegemoetkoming in de zorgkosten. Beschikbaar voor de lage en lage middeninkomens, om ervoor te zorgen dat ook zij de kans hebben om hun polis goed te blijven betalen. De zorgtoeslag neemt dit jaar een beetje toe, waardoor die zelfs boven de premie voor de goedkoopste basisverzekering uitkomt.

» Lees het volledige bericht
Sparen in het buitenland: kan iedereen dat doen?

Sparen in het buitenland, is dat een goed idee? De spaarrente is op dit moment erg laag. Spaarders gaan op zoek naar de beste mogelijkheden om toch een leuk rendement te kunnen maken. Dat betekent dat ze meer gaan beleggen, hun geld steken en crowdfunding en bijvoorbeeld meer in het buitenland sparen.

» Lees het volledige bericht
Minister vindt dat salaris spelersvrouwen Oranje omhoog moet

Minister Bruins van Sport gaat zich hardmaken voor het salaris van de spelersvrouwen van Oranje. Ze werden kampioen en leverden daarmee een geweldige prestatie. Bovendien trainen ze net zo hard als de mannen en doen ze er alles voor om het beste uit zichzelf naar boven te halen.

» Lees het volledige bericht
Belastingplannen 2018

Het nieuwe kabinet sloot onlangs een regeerakkoord, waardoor we inmiddels weten hoe de belastingplannen voor 2018 eruit zullen zien. Er veranderen een aantal zaken met betrekking tot het inkomen, de woning, box 3, voor ouderen en op het gebied van de erf- en schenkbelasting. Wij zetten de wijzigingen op een rij, zodat je online actuele berekeningen kunt maken.

» Lees het volledige bericht
Wat verdient een consultant bruto per maand en per jaar?

Wat is een gemiddeld salaris voor een consultant? En wat is het mediaan bruto salaris? Belangrijke vragen, bijvoorbeeld wanneer je wilt onderhandelen over de vergoeding voor je nieuwe baan.

» Lees het volledige bericht