Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Kilometervergoeding voor wandelen naar het werk

Om in aanmerking te komen voor een kilometervergoeding voor het wandelen naar het werk, moet je allereerst een werknemer zijn in Nederland.

» Lees het volledige bericht
Bekijk de nieuwste pensioencijfers voor 2024

In 2024 zijn er verschillende belangrijke pensioencijfers die van invloed zijn op de pensioenopbouw en het recht op een AOW-uitkering.

» Lees het volledige bericht
Rente op studieleningen omhoog

Volgens berekeningen van het Financiële Dagblad zal de rente op studieleningen volgend jaar ruim vijf keer zo hoog worden. Het percentage stijgt van 0,46 naar ongeveer 2,55 procent. Studentenorganisaties pleiten voor een renteplafond.

» Lees het volledige bericht
Wat is de pensioenleeftijd in Nederland

Wat is de pensioenleeftijd in Nederland en wanneer kun je stoppen met werken om van je oude dag te genieten?

» Lees het volledige bericht
De inkomensafhankelijke combinatiekorting uitgelegd

De inkomensafhankelijke combinatiekorting is een fiscale regeling in Nederland die belastingvoordelen biedt aan huishoudens met een lager inkomen.

» Lees het volledige bericht