Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Studenten willen de basisbeurs weer terug

Studenten zijn het niet eens met het afschaffen van de basisbeurs. In het verleden kregen zij een basisbeurs, die bij het behalen van het diploma binnen 10 jaar werd omgezet in een gift.

» Lees het volledige bericht
Kritiek op huurtoeslag vanwege prijsopdrijvend effect

De hypotheekrenteaftrek ligt al langere tijd onder vuur, omdat deze ‘subsidie’ de prijzen van woningen onnodig zou opdrijven. Inmiddels komt er ook steeds meer kritiek op de huurtoeslag, omdat daar een vergelijkbaar effect vanuit zou gaan.

» Lees het volledige bericht
Wedstrijdpaard Valegro mag met 14 jaar met pensioen

Het wedstrijdpaard Valegro is inmiddels 14 jaar en mag van de eigenaren met pensioen. Het paard is meervoudig olympisch kampioen en heeft z’n sporen wat dat betreft verdiend.

» Lees het volledige bericht
Minimum uurloon verhoogd met 0,92 cent

Het minimum uurloon wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. Er is sprake van een algemeen minimum uurloon en verschillende sectorale minimumtarieven. De algemene variant is per 1 januari 2017 verhoogd met 0,92 cent.

» Lees het volledige bericht
Spelersmakelaar Mino Raiola eist jaarsalaris van tien miljoen euro voor zijn speler

Mino Raiola is een zeer gewaardeerd en gerespecteerd spelersmakelaar, die erin slaagt om de grootste spelers bij nieuwe ploegen te plaatsen. Hij staat bovendien bekend om zijn strakke onderhandelingen, bijvoorbeeld over het jaarsalaris dat de speler zou moeten ontvangen.

» Lees het volledige bericht