Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Middeninkomens minste voordeel bij wijzigingen loonbelasting

De loonbelasting gaat op de schop, in 2017 zullen er een aantal wijzigingen plaatsvinden. De middeninkomens zullen daar echter het minst van profiteren, de voordelen zijn aan de beide uiteinden van het spectrum te vinden.

» Lees het volledige bericht
Rechter oordeelt dat naheffing chauffeurs uitzendbureau terecht is

Het gerechtshof in Amsterdam heeft geoordeeld dat medewerkers van een uitzendbureau die uitzendkrachten rondreden een naheffing voor loonheffing dienen te betalen.

» Lees het volledige bericht
Uurloon freelancer ligt opnieuw lager dan vorig jaar

Het gemiddelde uurloon van een freelancer ligt opnieuw lager dan een jaar geleden. ZZP-ers lijken daarmee nog niet bepaald te kunnen profiteren van het herstel van de economie.

» Lees het volledige bericht
Zorgtoeslag afschaffen om eigen risico te verlagen

De bestuursvoorzitter van verzekeraar Menzis is geen fan van de huidige zorgtoeslag en het eigen risico dat we betalen binnen de zorg. Hij is van mening dat we de zorgtoeslag zouden moeten afschaffen.

» Lees het volledige bericht
Bonus nog hooguit 20 procent van jaarsalaris

De bonussen die bestuurders ontvangen naast hun jaarsalaris beginnen de laatste tijd weer flink op te lopen. Minister Dijsselbloem geeft aan dat hij de huidige maatregelen onvoldoende vindt en dat hij werkt aan nieuwe maatregelen om de bonussen binnen de perken te houden.

» Lees het volledige bericht