Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Heb ik recht op een WW-uitkering?

Veel mensen vragen zich altijd af als ze wel eens recht hebben op een WW-uitkering. Wij zoeken het uit en vertellen je precies wat de eisen zijn om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering.

» Lees het volledige bericht
Algemene heffingskorting 2021

Korting, daar houden wij Nederlanders van. Maar hoe zit het precies met de algemene heffingskorting in 2021? Dat is een vraag die wij veel voorbij zien komen en daarom zoeken wij het voor jullie uit. Je leest hier dan ook alles wat je moet weten rondom de algemene heffingskorting in 2021.

» Lees het volledige bericht
Wat is het sv-loon en hoe werkt het?

De kans is groot dat je er wel eens van gehoord hebt. Maar veel mensen denken en vragen zich af wat het sv-loon nou eigenlijk is en hoe het precies werkt? Wij zoeken het uit en beantwoorden dan ook de meest gestelde vragen over het sv-loon in deze blog.

» Lees het volledige bericht
Het vakantiegeld komt er weer aan!

De meeste Nederlanders krijgen deze of volgende maand hun vakantiegeld weer uitbetaald. Dat betekent dat we weer leuke kunnen doen tijdens de zomervakantie of eventueel het huis opknappen. Maar hoeveel krijg je precies en hoe werkt vakantiegeld eigenlijk? Wij leggen je het hier uit.

» Lees het volledige bericht
Zorgtoeslag hoe werkt het?

Zorgtoeslag is misschien wel een van de meest bekende toeslagen van Nederland. Maar toch bestaat er altijd enige twijfel van hoe het nou precies werkt en wanneer je recht hebt op deze toeslag. Daarom leggen wij uit wanneer je recht hebt op deze toeslag en hoe de toeslag precies werkt. Wij hopen dan ook dat wij zo snel mogelijk deze twijfel bij de mensen weg kunnen nemen.

» Lees het volledige bericht