Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Pensioenleeftijd voor steeds meer werkenden geen reden om te stoppen

Artsen noemen onder andere hoogleraren als groep die makkelijk door kunnen blijven werken, ook als ze de pensioenleeftijd bereiken. Lastiger is dat aan de andere kant voor bijvoorbeeld iemand die spoorwegonderhoud doet. Dat is fysiek zwaar werk, waardoor het op latere leeftijd niet altijd meevalt om door te blijven werken.

» Lees het volledige bericht
Bruto en netto: wat verdienen een metaalbewerker en gynaecoloog?

Bruto en netto: hoe verschillen die van elkaar als het gaat om jouw salaris? Het is voor iedereen een interessante berekening, om erachter te komen wat je daadwerkelijk op jouw rekening kunt verwachten.

» Lees het volledige bericht
‘ZZP-ers moeten minimaal 16 euro per uur gaan verdienen’

ZZP-ers verdienen gemiddeld genomen nog altijd veel te weinig. Dat is volgens onder andere de NOS en de Volkskrant de mening van het kabinet. Dat wil dat zelfstandigen vanaf 2021 minimaal 16 euro per uur gaan verdienen. Op die manier moeten zij ook zonder de zelfstandigenaftrek het hoofd boven water kunnen houden.

» Lees het volledige bericht
‘Winstaftrek ZZP-ers momenteel te groot’

Er is veel te doen rondom de fiscale behandeling van ZZP-ers. Zelf roepen ze dat ze veel kosten maken en hoge risico’s lopen, maar verschillende andere groepen wijzen op de enorme fiscale voordelen die ze genieten.

» Lees het volledige bericht
ZZP-ers in de kunst kunnen niet rondkomen van uurtarief

ZZP-ers hebben het traditioneel lastig om een mooi bedrag per maand te verdienen. Een grote groep kan moeilijk rondkomen, omdat de uurtarieven laag liggen. Dat wil zeggen, die liggen hoger dan in loondienst maar vallen na de aftrek van kosten lager uit.

» Lees het volledige bericht