Berekenen.nl

Inkomen - alle berekeningen

Inkomen - informatie en tips

Wil je het inkomen berekenen dat je per uur ontvangt? Dit noemen we ook wel het uurloon. Je ontvangt minimaal het minimumloon, aangezien dat geldt voor iedereen die in Nederland werkt. Verdien je meer dan dat, of ben je benieuwd wat je op basis van een bepaald bruto bedrag per maand netto per jaar over zal houden? Je kunt online je inkomen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Daarnaast kun je ook direct de toeslagen berekenen en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om na te gaan waar je voor in aanmerking komt.

Bereken je inkomen op berekenen.nl

Jaarinkomen en loonbelasting berekenen

Je kunt online je inkomen berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je per jaar verdient of hoeveel loonbelasting je af dient te dragen. We betalen in Nederland belasting op basis van een progressief belastingstelsel, wat betekent dat je bij een hoger inkomen in een steeds hogere belastingschaal terecht zal komen. In de laagste schaal betaal je 37% belasting, in de hoogste 52%. Je kunt je inkomen berekenen om na te gaan in welke schaal je valt, of hoe bijvoorbeeld de loonheffing er in jouw geval voor zorgt dat je netto een ander bedrag overhoudt dan je bruto beloofd krijgt.

Studiefinanciering berekenen

Wil je je inkomen berekenen en ben je nog student? Richt je dan op de studiefinanciering, of de aanvullende beurs. Je kunt online je aanvullende beurs en reguliere basisbeurs berekenen, of bijvoorbeeld de huurtoeslag berekenen indien je een mooie kamer met een eigen voordeur hebt. Verder kun je natuurlijk het kindgebonden budget berekenen en enkele andere berekeningen met betrekking tot je inkomen maken. Je kunt je inkomen berekenen en nagaan wat je netto over zal houden, of wat je af dient te dragen aan de Belastingdienst en bijvoorbeeld als zelfstandige dient te reserveren.

Nieuws over Inkomen

Huurtoeslag veilig bij nieuw kabinet

Het nieuw te vormen heeft een aantal grootse plannen wanneer het gaat om de btw en de inkomstenbelasting. Aan de andere kant lijkt het erop dat de toeslagen blijven bestaan zoals we ze nu kennen.

» Lees het volledige bericht
Nederland zal IBAN-naamcheck invoeren

Nederland zal binnenkort een IBAN-naamcheck in gaan voeren. Dit moet voorkomen dat er bedragen naar de verkeerde rekening worden overgemaakt.

» Lees het volledige bericht
Belastingdienst soms zelf de weg kwijt met toeslagen

De Belastingdienst en andere instanties hebben zelf ook niet altijd het overzicht over alle toeslagen die er uitgekeerd dienen te worden.

» Lees het volledige bericht
Jaarsalaris Neymar laat zelfs voetballers duizelen

Neymar is een van de grote sterren van FC Barcelona. Tenminste, dat was hij. In het nieuwe seizoen zal hij uitkomen voor PSG in Frankrijk.

» Lees het volledige bericht
Uitbreiding aanvullende beurs ligt voor de hand

De aanvullende beurs helpt studenten met een krap budget, waarbij de ouders ook niet zomaar kunnen bijspringen. Ze kunnen dan gebruik maken van de aanvullende mogelijkheden vanuit DUO, zodat ze hun financiën toch op orde kunnen krijgen.

» Lees het volledige bericht