Berekenen.nl

Hypotheek - informatie en tips

Wil je een hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je maximaal kunt lenen of wat een bepaalde hypotheek je maandelijks zal kosten? Je kunt online je hypotheek berekenen op basis van je bruto inkomen per jaar en enkele aanvullende gegevens met betrekking tot het hypotheekbedrag en bijvoorbeeld de rente die je betaalt. Bereken de bruto maandlast, of ga uit van de netto maandlast en vergelijk dat bijvoorbeeld met de huur die je op dit moment betaalt. Je kunt zelf je hypotheek berekenen om na te gaan waar je rekening mee dient te houden, of te bepalen wat er in jouw geval haalbaar is.


Bereken je hypotheek op berekenen.nl

Hypotheek oversluiten

Heb je op dit moment een hypotheek, maar betaal je een hoge rente of ben je niet blij met de huidige voorwaarden? Dan kun je een hypotheek berekenen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn op het gebied van oversluiten. De kans bestaat dat je een scherpere rente af kunt sluiten. Houd aan de andere kant wel rekening met eventuele boeterente, op het moment dat je de rentevaste periode voortijdig beëindigt. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het berekenen hiervan, maar je kunt zelf in ieder geval vast de nieuwe hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekenen

Denken jullie na over het kopen van een huis, maar zijn jullie vooral benieuwd naar de maximale lening die jullie af kunnen sluiten? Je kunt online je maximale hypotheek berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Je zorgt er op die manier voor dat je op basis van je bruto inkomen kunt bepalen wat de maximale hypotheek is die je af kunt sluiten. Doe je dit eerst? Dan kun je daarna zoeken naar een woning binnen jullie budget. Een hypotheek berekenen vormt wat dat betreft een belangrijke, maar eenvoudige eerste stap.

Nieuws over Hypotheek

Zelf de hypotheek berekenen en regelen: deels een goed idee

We boeken zelf onze vliegtickets, bestellen boeken eenvoudig online en vergelijken energieleveranciers om het goedkoopste contract af te sluiten. Je kunt bovendien online de maximale hypotheek berekenen en die desgewenst zelfs aanvragen. Is het een goed idee om dit helemaal zelf te doen?

» Lees het volledige bericht
Lage rente op hypotheken: nu vastzetten?

De rente op hypotheken is nog altijd laag, ondanks de recente kleine stijgingen. Is dit daarom het moment om de rente vast te zetten?

» Lees het volledige bericht
Hogere maximale hypotheek voor tweeverdieners

Het kabinet denkt na over een Tijdelijke regeling hypothecair krediet. Die houdt in dat het tweede inkomen voor een hypotheek voor 60% mee mag gaan tellen.

» Lees het volledige bericht
Premie aansprakelijkheidsverzekering in veel gevallen omhoog

De premie voor de aansprakelijkheidsverzekering gaat in een groot aantal gevallen omhoog. De verzekeraars geven aan meer inkomsten nodig te hebben, om aan de andere kant de schades uit te kunnen betalen.

» Lees het volledige bericht
Ex-kankerpatiënten moeten dankzij ‘op maat’ polis weer overlijdensverzekering kunnen afsluiten

Ex-kankerpatiënten hebben grote moeite om een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten. TV-programma Kassa stelde dat in mei aan de kaak, inmiddels hebben Independer en Patiëntenvereniging Levenmetkanker een initiatief gelanceerd dat het mogelijk moet maken toch weer een ORV af te sluiten.

» Lees het volledige bericht