Berekenen.nl

Hypotheek - informatie en tips

Wil je een hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je maximaal kunt lenen of wat een bepaalde hypotheek je maandelijks zal kosten? Je kunt online je hypotheek berekenen op basis van je bruto inkomen per jaar en enkele aanvullende gegevens met betrekking tot het hypotheekbedrag en bijvoorbeeld de rente die je betaalt. Bereken de bruto maandlast, of ga uit van de netto maandlast en vergelijk dat bijvoorbeeld met de huur die je op dit moment betaalt. Je kunt zelf je hypotheek berekenen om na te gaan waar je rekening mee dient te houden, of te bepalen wat er in jouw geval haalbaar is.


Bereken je hypotheek op berekenen.nl

Hypotheek oversluiten

Heb je op dit moment een hypotheek, maar betaal je een hoge rente of ben je niet blij met de huidige voorwaarden? Dan kun je een hypotheek berekenen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn op het gebied van oversluiten. De kans bestaat dat je een scherpere rente af kunt sluiten. Houd aan de andere kant wel rekening met eventuele boeterente, op het moment dat je de rentevaste periode voortijdig beëindigt. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het berekenen hiervan, maar je kunt zelf in ieder geval vast de nieuwe hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekenen

Denken jullie na over het kopen van een huis, maar zijn jullie vooral benieuwd naar de maximale lening die jullie af kunnen sluiten? Je kunt online je maximale hypotheek berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Je zorgt er op die manier voor dat je op basis van je bruto inkomen kunt bepalen wat de maximale hypotheek is die je af kunt sluiten. Doe je dit eerst? Dan kun je daarna zoeken naar een woning binnen jullie budget. Een hypotheek berekenen vormt wat dat betreft een belangrijke, maar eenvoudige eerste stap.

Nieuws over Hypotheek

Nieuwe ZZP-verzekering met maximaal 2 jaar uitkering

ZZP-ers staan over het algemeen niet te trappelen om zich goed te verzekeren tegen inkomensverliezen bij arbeidsongeschiktheid. Een deel van hen klaagt dat de kosten te hoog zijn, een ander deel ziet de noodzaak tot een dergelijke verzekering niet.

» Lees het volledige bericht
FIOD verdekt Friese garagehouder van BPM-fraude

De FIOD is de Nederlandse Fiscale OpsporingsDienst en denkt een fraudeur uit Friesland op het spoor te zijn. De instelling doorzocht de woning van een 51-jarige garagehouder in Oudwoude en nam daar onder andere de administratie in beslag.

» Lees het volledige bericht
Zelf de hypotheek berekenen en regelen: deels een goed idee

We boeken zelf onze vliegtickets, bestellen boeken eenvoudig online en vergelijken energieleveranciers om het goedkoopste contract af te sluiten. Je kunt bovendien online de maximale hypotheek berekenen en die desgewenst zelfs aanvragen. Is het een goed idee om dit helemaal zelf te doen?

» Lees het volledige bericht
Lage rente op hypotheken: nu vastzetten?

De rente op hypotheken is nog altijd laag, ondanks de recente kleine stijgingen. Is dit daarom het moment om de rente vast te zetten?

» Lees het volledige bericht
Hogere maximale hypotheek voor tweeverdieners

Het kabinet denkt na over een Tijdelijke regeling hypothecair krediet. Die houdt in dat het tweede inkomen voor een hypotheek voor 60% mee mag gaan tellen.

» Lees het volledige bericht