Berekenen.nl

Hypotheek - alle berekeningen

Hypotheek - informatie en tips

Wil je een hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je maximaal kunt lenen of wat een bepaalde hypotheek je maandelijks zal kosten? Je kunt online je hypotheek berekenen op basis van je bruto inkomen per jaar en enkele aanvullende gegevens met betrekking tot het hypotheekbedrag en bijvoorbeeld de rente die je betaalt. Bereken de bruto maandlast, of ga uit van de netto maandlast en vergelijk dat bijvoorbeeld met de huur die je op dit moment betaalt. Je kunt zelf je hypotheek berekenen om na te gaan waar je rekening mee dient te houden, of te bepalen wat er in jouw geval haalbaar is.


Bereken je hypotheek op berekenen.nl

Hypotheek oversluiten

Heb je op dit moment een hypotheek, maar betaal je een hoge rente of ben je niet blij met de huidige voorwaarden? Dan kun je een hypotheek berekenen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn op het gebied van oversluiten. De kans bestaat dat je een scherpere rente af kunt sluiten. Houd aan de andere kant wel rekening met eventuele boeterente, op het moment dat je de rentevaste periode voortijdig beëindigt. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het berekenen hiervan, maar je kunt zelf in ieder geval vast de nieuwe hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekenen

Denken jullie na over het kopen van een huis, maar zijn jullie vooral benieuwd naar de maximale lening die jullie af kunnen sluiten? Je kunt online je maximale hypotheek berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Je zorgt er op die manier voor dat je op basis van je bruto inkomen kunt bepalen wat de maximale hypotheek is die je af kunt sluiten. Doe je dit eerst? Dan kun je daarna zoeken naar een woning binnen jullie budget. Een hypotheek berekenen vormt wat dat betreft een belangrijke, maar eenvoudige eerste stap.

Nieuws over Hypotheek

In 2021 kost koophuis €25.000 meer

Huizenprijzen blijven stijgen. Hypotheek berekenen op berekenen.nl

» Lees het volledige bericht
Rekenfout klimaatplan hogere kosten huiseigenaren

Kosten woning vergroenen vallen 40 tot 50% hoger uit. Berekenen het snel op berekenen.nl

» Lees het volledige bericht
Fiscale bijtelling omhoog: 1 op 3 verkochte auto’s is een Tesla

De fiscale bijtelling gaat in 2020 omhoog. Tenminste, voor elektrische auto’s tot 50.000 euro. Het lage bijtellingstarief van 4% wordt verhoogd naar 8%. Dat is nog altijd een stuk lager dan de 22% voor alle andere auto’s, maar een verdubbeling ten opzichte van 2019.

» Lees het volledige bericht
Aflossen van je huis - Wel of niet doen?

Je wilt je huis in zijn totaliteit aflossen of wat extra aflossen op je hypotheek? In dit artikel lees je alles wat je moet weten. Elke situatie vraagt om zijn eigen aanpak en wat voor de een gunstig kan uitpakken, kan voor de ander juist een risico met zich meebrengen.

» Lees het volledige bericht
170 directeuren in Utrecht met een uitkering: nog veel werkloosheid

De UWV-uitkering is er vooral voor werknemers aan de onderkant van de markt, toch? Dat blijkt niet het geval, omdat ook een groot aantal directeuren in bijvoorbeeld Utrecht zonder werk thuiszit.

» Lees het volledige bericht