Berekenen.nl

Hypotheek - alle berekeningen

Hypotheek - informatie en tips

Wil je een hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je maximaal kunt lenen of wat een bepaalde hypotheek je maandelijks zal kosten? Je kunt online je hypotheek berekenen op basis van je bruto inkomen per jaar en enkele aanvullende gegevens met betrekking tot het hypotheekbedrag en bijvoorbeeld de rente die je betaalt. Bereken de bruto maandlast, of ga uit van de netto maandlast en vergelijk dat bijvoorbeeld met de huur die je op dit moment betaalt. Je kunt zelf je hypotheek berekenen om na te gaan waar je rekening mee dient te houden, of te bepalen wat er in jouw geval haalbaar is.


Bereken je hypotheek op berekenen.nl

Hypotheek oversluiten

Heb je op dit moment een hypotheek, maar betaal je een hoge rente of ben je niet blij met de huidige voorwaarden? Dan kun je een hypotheek berekenen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn op het gebied van oversluiten. De kans bestaat dat je een scherpere rente af kunt sluiten. Houd aan de andere kant wel rekening met eventuele boeterente, op het moment dat je de rentevaste periode voortijdig beëindigt. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het berekenen hiervan, maar je kunt zelf in ieder geval vast de nieuwe hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekenen

Denken jullie na over het kopen van een huis, maar zijn jullie vooral benieuwd naar de maximale lening die jullie af kunnen sluiten? Je kunt online je maximale hypotheek berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Je zorgt er op die manier voor dat je op basis van je bruto inkomen kunt bepalen wat de maximale hypotheek is die je af kunt sluiten. Doe je dit eerst? Dan kun je daarna zoeken naar een woning binnen jullie budget. Een hypotheek berekenen vormt wat dat betreft een belangrijke, maar eenvoudige eerste stap.

Nieuws over Hypotheek

Hoe bereid je je belastingaangifte voor

Voor veel mensen zal dit ingewikkeld zijn, daarom is het van belang dat je er even goed voor gaat zitten voor dat je gaat beginnen aan je aangifte. Omdat het voor mensen ingewikkeld kan zijn leggen wij je stap voor stap uit hoe jij zonder zorgen je belastingaangifte kan invullen.

» Lees het volledige bericht
De belangrijkste wijzigingen rondom een hypotheek

Een nieuw jaar dat betekend veranderingen. Lees hier de grootste veranderingen rondom een hypotheek.

» Lees het volledige bericht
Hoe kan je geld besparen in 2021? 1/2

Wat misschien nog wel het vaakste opgezocht word op internet is hoe je geld kan besparen. Je wilt uiteindelijk nog meer geld terug krijgen van de belasting terwijl je minder hoeft te betalen. Het loont om te kijken of jij recht hebt op belasting aftrek. Welke aftrekposten zijn er en hoe kan jij ze optimaal inzetten?

» Lees het volledige bericht
Hoe ver daalt de hypotheekrente?

De hypotheekrente staat al een tijd vrij laag. En de afgelopen week is die rente verder gedaald. Bovendien zou het maar zo kunnen dat die daling doorzet, zij het een klein beetje. Is dit het moment om een hypotheek aan te vragen?

» Lees het volledige bericht
Verplichte taxatie voor huiseigenaren

Volgens een nieuw Europees voorschrift zijn huiseigenaren vanaf juni 2021 verplicht om hun huis te laten taxeren als ze een wijziging willen aanbrengen aan hun hypotheek. Dus bij elke echtscheiding, verbouwing of hypotheekaanpassing moet de taxateur komen opdraven. Dat betekent waarschijnlijk extra kosten voor huiseigenaren.

» Lees het volledige bericht