Berekenen.nl

Hypotheek - alle berekeningen

Hypotheek - informatie en tips

Wil je een hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je maximaal kunt lenen of wat een bepaalde hypotheek je maandelijks zal kosten? Je kunt online je hypotheek berekenen op basis van je bruto inkomen per jaar en enkele aanvullende gegevens met betrekking tot het hypotheekbedrag en bijvoorbeeld de rente die je betaalt. Bereken de bruto maandlast, of ga uit van de netto maandlast en vergelijk dat bijvoorbeeld met de huur die je op dit moment betaalt. Je kunt zelf je hypotheek berekenen om na te gaan waar je rekening mee dient te houden, of te bepalen wat er in jouw geval haalbaar is.


Bereken je hypotheek op berekenen.nl

Hypotheek oversluiten

Heb je op dit moment een hypotheek, maar betaal je een hoge rente of ben je niet blij met de huidige voorwaarden? Dan kun je een hypotheek berekenen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn op het gebied van oversluiten. De kans bestaat dat je een scherpere rente af kunt sluiten. Houd aan de andere kant wel rekening met eventuele boeterente, op het moment dat je de rentevaste periode voortijdig beëindigt. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het berekenen hiervan, maar je kunt zelf in ieder geval vast de nieuwe hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekenen

Denken jullie na over het kopen van een huis, maar zijn jullie vooral benieuwd naar de maximale lening die jullie af kunnen sluiten? Je kunt online je maximale hypotheek berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Je zorgt er op die manier voor dat je op basis van je bruto inkomen kunt bepalen wat de maximale hypotheek is die je af kunt sluiten. Doe je dit eerst? Dan kun je daarna zoeken naar een woning binnen jullie budget. Een hypotheek berekenen vormt wat dat betreft een belangrijke, maar eenvoudige eerste stap.

Nieuws over Hypotheek

170 directeuren in Utrecht met een uitkering: nog veel werkloosheid

De UWV-uitkering is er vooral voor werknemers aan de onderkant van de markt, toch? Dat blijkt niet het geval, omdat ook een groot aantal directeuren in bijvoorbeeld Utrecht zonder werk thuiszit.

» Lees het volledige bericht
Reëel taxatierapport van groot belang bij aanvragen hypotheek

Het taxatierapport werd voorheen vaak afgestemd op de benodigde hypotheek. Dat was prettig voor huizenkopers, maar een doorn in het oog van de banken. Inmiddels zijn de regels aangescherpt. Dat betekent dat taxateurs meer gegevens moeten raadplegen en bij een appartement bijvoorbeeld beter naar de fundering en de VvE moeten kijken.

» Lees het volledige bericht
Onduidelijkheid over overdrachtsbelasting bij transformatie van een woning

De overdrachtsbelasting werd een aantal jaar geleden verlaagd van 6 procent naar 2 procent. Daarmee is het fiscaal een stuk voordeliger geworden om een bestaand huis te kopen. De overdrachtsbelasting behoort tot de ‘kosten koper’, waardoor het vaak de koper is die deze kosten betaalt.

» Lees het volledige bericht
Eigenwoningforfait berekenen: voordeel gaat verdwijnen

Op de hoogte van het eigenwoningforfait dat je betaalt? Het is een belasting op vermogen, die wordt berekend over de waarde van het huis. Hier staat voor veel mensen de hypotheekrenteaftrek tegenover.

» Lees het volledige bericht
Hypotheek berekenen: eenmaal afgelost kost het weer geld

Een afgeloste hypotheek biedt rust, want de woonlasten dalen enorm. Alleen de kosten voor gas, water, licht en de verzekeringen blijven over. Tenminste, zo is het op dit moment.

» Lees het volledige bericht