Berekenen.nl

Hypotheek - alle berekeningen

Hypotheek - informatie en tips

Wil je een hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je maximaal kunt lenen of wat een bepaalde hypotheek je maandelijks zal kosten? Je kunt online je hypotheek berekenen op basis van je bruto inkomen per jaar en enkele aanvullende gegevens met betrekking tot het hypotheekbedrag en bijvoorbeeld de rente die je betaalt. Bereken de bruto maandlast, of ga uit van de netto maandlast en vergelijk dat bijvoorbeeld met de huur die je op dit moment betaalt. Je kunt zelf je hypotheek berekenen om na te gaan waar je rekening mee dient te houden, of te bepalen wat er in jouw geval haalbaar is.


Bereken je hypotheek op berekenen.nl

Hypotheek oversluiten

Heb je op dit moment een hypotheek, maar betaal je een hoge rente of ben je niet blij met de huidige voorwaarden? Dan kun je een hypotheek berekenen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn op het gebied van oversluiten. De kans bestaat dat je een scherpere rente af kunt sluiten. Houd aan de andere kant wel rekening met eventuele boeterente, op het moment dat je de rentevaste periode voortijdig beëindigt. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het berekenen hiervan, maar je kunt zelf in ieder geval vast de nieuwe hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekenen

Denken jullie na over het kopen van een huis, maar zijn jullie vooral benieuwd naar de maximale lening die jullie af kunnen sluiten? Je kunt online je maximale hypotheek berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Je zorgt er op die manier voor dat je op basis van je bruto inkomen kunt bepalen wat de maximale hypotheek is die je af kunt sluiten. Doe je dit eerst? Dan kun je daarna zoeken naar een woning binnen jullie budget. Een hypotheek berekenen vormt wat dat betreft een belangrijke, maar eenvoudige eerste stap.

Nieuws over Hypotheek

Hypotheekrente op hoogste niveau 2022

De gemiddelde rente op hypotheken blijft snel stijgen en heeft het hoogste niveau van dit jaar bereikt, meldt financieel intermediair De Hypotheekshop op donderdag 29 september 2022. Hypotheken met een looptijd van 5 jaar, 10 jaar, 20 jaar en 30 jaar met een vaste looptijd steeg naar 4,28 procent. Daarmee is de oude piek van het begin van de zomer gepasseerd.

» Lees het volledige bericht
Overdrachtsbelasting: wat is het en hoeveel kost het?

Een koopwoning kost meer dan alleen de aankoopprijs. Dit komt door de kosten koper, wat extra kosten zijn voor de bestaande woning. Zij zorgen ervoor dat je hypotheek hoger wordt dan het bedrag waarvoor je koopt. Iets om te onthouden! Onderdeel van deze extra kosten is de overdrachtsbelasting: de belasting die je betaalt als je een woning koopt. Wat is dit eigenlijk en hoeveel kost het je?

» Lees het volledige bericht
Moet ik als starter overdrachtsbelasting betalen?

Veel mensen haten het, maar het moet: belasting betalen. Maakt niet uit wat je doet, koop je een huis? Ook dan moet je betalen, maar hoe zit het met de overdrachtsbelasting? Je leest het hier.

» Lees het volledige bericht
Online hypotheek afsluiten

Je kunt in ieder geval de kosten van je hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om te controleren of je de hypotheek kunt betalen. Kijk goed naar de huidige situatie, maar denk ook na over toekomstige ontwikkelingen om na te gaan of je over een tijdje in financiële problemen kunt komen.

» Lees het volledige bericht
Wat is eigenwoningforfait?

Het eigenwoningforfait is een begrip in enkele artikelkopjes in de Nederlandse Wet inkomstenbelasting 2001. In de wet zelf wordt er geschreven over voordelen uit eigen woning.

» Lees het volledige bericht