Berekenen.nl

Hypotheek - alle berekeningen

Hypotheek - informatie en tips

Wil je een hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je maximaal kunt lenen of wat een bepaalde hypotheek je maandelijks zal kosten? Je kunt online je hypotheek berekenen op basis van je bruto inkomen per jaar en enkele aanvullende gegevens met betrekking tot het hypotheekbedrag en bijvoorbeeld de rente die je betaalt. Bereken de bruto maandlast, of ga uit van de netto maandlast en vergelijk dat bijvoorbeeld met de huur die je op dit moment betaalt. Je kunt zelf je hypotheek berekenen om na te gaan waar je rekening mee dient te houden, of te bepalen wat er in jouw geval haalbaar is.


Bereken je hypotheek op berekenen.nl

Hypotheek oversluiten

Heb je op dit moment een hypotheek, maar betaal je een hoge rente of ben je niet blij met de huidige voorwaarden? Dan kun je een hypotheek berekenen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn op het gebied van oversluiten. De kans bestaat dat je een scherpere rente af kunt sluiten. Houd aan de andere kant wel rekening met eventuele boeterente, op het moment dat je de rentevaste periode voortijdig beëindigt. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het berekenen hiervan, maar je kunt zelf in ieder geval vast de nieuwe hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekenen

Denken jullie na over het kopen van een huis, maar zijn jullie vooral benieuwd naar de maximale lening die jullie af kunnen sluiten? Je kunt online je maximale hypotheek berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Je zorgt er op die manier voor dat je op basis van je bruto inkomen kunt bepalen wat de maximale hypotheek is die je af kunt sluiten. Doe je dit eerst? Dan kun je daarna zoeken naar een woning binnen jullie budget. Een hypotheek berekenen vormt wat dat betreft een belangrijke, maar eenvoudige eerste stap.

Nieuws over Hypotheek

Moet ik als starter overdrachtsbelasting betalen?

Veel mensen hebben er een hekel aan maar het moet, belasting betalen. Het maakt dan ook niet uit wat je doet koop je een huis? Ook dan moet je betalen, maar hoe zit het met overdrachtsbelasting? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Zo kan je besparen op je maandlasten

Nederlanders houden er van om iets leuks te doen tijdens hun weekend of vakantie. De meeste dingen kosten dan ook redelijk wat geld. Daarom zijn wij altijd op zoek naar iets waar we geld mee kunnen besparen.

» Lees het volledige bericht
Hoe bereid je je belastingaangifte voor

Voor veel mensen zal dit ingewikkeld zijn, daarom is het van belang dat je er even goed voor gaat zitten voor dat je gaat beginnen aan je aangifte. Omdat het voor mensen ingewikkeld kan zijn leggen wij je stap voor stap uit hoe jij zonder zorgen je belastingaangifte kan invullen.

» Lees het volledige bericht
De belangrijkste wijzigingen rondom een hypotheek

Een nieuw jaar dat betekend veranderingen. Lees hier de grootste veranderingen rondom een hypotheek.

» Lees het volledige bericht
Hoe kan je geld besparen in 2021? 1/2

Wat misschien nog wel het vaakste opgezocht word op internet is hoe je geld kan besparen. Je wilt uiteindelijk nog meer geld terug krijgen van de belasting terwijl je minder hoeft te betalen. Het loont om te kijken of jij recht hebt op belasting aftrek. Welke aftrekposten zijn er en hoe kan jij ze optimaal inzetten?

» Lees het volledige bericht