Berekenen.nl

Hypotheek - alle berekeningen

Hypotheek - informatie en tips

Wil je een hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je maximaal kunt lenen of wat een bepaalde hypotheek je maandelijks zal kosten? Je kunt online je hypotheek berekenen op basis van je bruto inkomen per jaar en enkele aanvullende gegevens met betrekking tot het hypotheekbedrag en bijvoorbeeld de rente die je betaalt. Bereken de bruto maandlast, of ga uit van de netto maandlast en vergelijk dat bijvoorbeeld met de huur die je op dit moment betaalt. Je kunt zelf je hypotheek berekenen om na te gaan waar je rekening mee dient te houden, of te bepalen wat er in jouw geval haalbaar is.


Bereken je hypotheek op berekenen.nl

Hypotheek oversluiten

Heb je op dit moment een hypotheek, maar betaal je een hoge rente of ben je niet blij met de huidige voorwaarden? Dan kun je een hypotheek berekenen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn op het gebied van oversluiten. De kans bestaat dat je een scherpere rente af kunt sluiten. Houd aan de andere kant wel rekening met eventuele boeterente, op het moment dat je de rentevaste periode voortijdig beëindigt. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het berekenen hiervan, maar je kunt zelf in ieder geval vast de nieuwe hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekenen

Denken jullie na over het kopen van een huis, maar zijn jullie vooral benieuwd naar de maximale lening die jullie af kunnen sluiten? Je kunt online je maximale hypotheek berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Je zorgt er op die manier voor dat je op basis van je bruto inkomen kunt bepalen wat de maximale hypotheek is die je af kunt sluiten. Doe je dit eerst? Dan kun je daarna zoeken naar een woning binnen jullie budget. Een hypotheek berekenen vormt wat dat betreft een belangrijke, maar eenvoudige eerste stap.

Nieuws over Hypotheek

Hypotheek berekenen: eenmaal afgelost kost het weer geld

Een afgeloste hypotheek biedt rust, want de woonlasten dalen enorm. Alleen de kosten voor gas, water, licht en de verzekeringen blijven over. Tenminste, zo is het op dit moment.

» Lees het volledige bericht
Handige tips om te besparen: goedkopere autoverzekering

Een goedkope autoverzekering: dat willen we allemaal wel. Iedereen met een polis voor de auto doet er verstandig aan om die regelmatig te vergelijken.

» Lees het volledige bericht
Oppervlakte Veerse Meer wordt de helft kleiner

De plannen voor het kunstmatige eiland in de Veerse Meer zijn flink op de schop gegaan. Het zou gaan om een groot eiland met 20 penthouses, 48 appartementen, 20 vrijstaande woningen en een hotel met 44 kamers.

» Lees het volledige bericht
Wegenbelasting goed voor 20% van inkomen provincies

De wegenbelasting is voor veel provincies een prettige bron van inkomsten. Ze verdienen hieraan tot 20% van hun inkomsten.

» Lees het volledige bericht
Belastingdienst soms zelf de weg kwijt met aanslagen

De Belastingdienst en andere instanties hebben zelf ook niet altijd het overzicht over alle toeslagen die er uitgekeerd dienen te worden. Dat stelt de Nationale Ombudsman.

» Lees het volledige bericht