Berekenen.nl

Hypotheek - alle berekeningen

Hypotheek - informatie en tips

Wil je een hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je maximaal kunt lenen of wat een bepaalde hypotheek je maandelijks zal kosten? Je kunt online je hypotheek berekenen op basis van je bruto inkomen per jaar en enkele aanvullende gegevens met betrekking tot het hypotheekbedrag en bijvoorbeeld de rente die je betaalt. Bereken de bruto maandlast, of ga uit van de netto maandlast en vergelijk dat bijvoorbeeld met de huur die je op dit moment betaalt. Je kunt zelf je hypotheek berekenen om na te gaan waar je rekening mee dient te houden, of te bepalen wat er in jouw geval haalbaar is.


Bereken je hypotheek op berekenen.nl

Hypotheek oversluiten

Heb je op dit moment een hypotheek, maar betaal je een hoge rente of ben je niet blij met de huidige voorwaarden? Dan kun je een hypotheek berekenen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn op het gebied van oversluiten. De kans bestaat dat je een scherpere rente af kunt sluiten. Houd aan de andere kant wel rekening met eventuele boeterente, op het moment dat je de rentevaste periode voortijdig beëindigt. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het berekenen hiervan, maar je kunt zelf in ieder geval vast de nieuwe hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekenen

Denken jullie na over het kopen van een huis, maar zijn jullie vooral benieuwd naar de maximale lening die jullie af kunnen sluiten? Je kunt online je maximale hypotheek berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Je zorgt er op die manier voor dat je op basis van je bruto inkomen kunt bepalen wat de maximale hypotheek is die je af kunt sluiten. Doe je dit eerst? Dan kun je daarna zoeken naar een woning binnen jullie budget. Een hypotheek berekenen vormt wat dat betreft een belangrijke, maar eenvoudige eerste stap.

Nieuws over Hypotheek

Hypotheek aanvragen stijgt tijdens coronacrisis

Het aantal hypotheekaanvragen stijgt, ondanks de corona crisis. Benieuwd naar wat jij tijdens deze crisis kunt lenen voor je huis? Check onze blog!

» Lees het volledige bericht
Geen gedwongen verkoop huizen tijdens coronacrisis

Loop jij het risico je woning te verliezen door het Corona virus (COVID-19)? Bereken je lasten hier & doe de check!

» Lees het volledige bericht
Rondkomen tijdens corona

Gisteren heeft de minister president bekend gemaakt dat de maatregelen omtrent de coronacrisis zijn verlengd tot en met 28 april. Welke gevolgen heeft dit voor jouw portemonnee? Check onze blog!

» Lees het volledige bericht
In 2021 kost koophuis €25.000 meer

Huizenprijzen blijven stijgen. Hypotheek berekenen op berekenen.nl

» Lees het volledige bericht
Rekenfout klimaatplan hogere kosten huiseigenaren

Kosten woning vergroenen vallen 40 tot 50% hoger uit. Berekenen het snel op berekenen.nl

» Lees het volledige bericht