Berekenen.nl

Hypotheek - alle berekeningen

Hypotheek - informatie en tips

Wil je een hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je maximaal kunt lenen of wat een bepaalde hypotheek je maandelijks zal kosten? Je kunt online je hypotheek berekenen op basis van je bruto inkomen per jaar en enkele aanvullende gegevens met betrekking tot het hypotheekbedrag en bijvoorbeeld de rente die je betaalt. Bereken de bruto maandlast, of ga uit van de netto maandlast en vergelijk dat bijvoorbeeld met de huur die je op dit moment betaalt. Je kunt zelf je hypotheek berekenen om na te gaan waar je rekening mee dient te houden, of te bepalen wat er in jouw geval haalbaar is.


Bereken je hypotheek op berekenen.nl

Hypotheek oversluiten

Heb je op dit moment een hypotheek, maar betaal je een hoge rente of ben je niet blij met de huidige voorwaarden? Dan kun je een hypotheek berekenen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn op het gebied van oversluiten. De kans bestaat dat je een scherpere rente af kunt sluiten. Houd aan de andere kant wel rekening met eventuele boeterente, op het moment dat je de rentevaste periode voortijdig beëindigt. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het berekenen hiervan, maar je kunt zelf in ieder geval vast de nieuwe hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekenen

Denken jullie na over het kopen van een huis, maar zijn jullie vooral benieuwd naar de maximale lening die jullie af kunnen sluiten? Je kunt online je maximale hypotheek berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Je zorgt er op die manier voor dat je op basis van je bruto inkomen kunt bepalen wat de maximale hypotheek is die je af kunt sluiten. Doe je dit eerst? Dan kun je daarna zoeken naar een woning binnen jullie budget. Een hypotheek berekenen vormt wat dat betreft een belangrijke, maar eenvoudige eerste stap.

Nieuws over Hypotheek

Lening aflossen

Weet jij eigenlijk precies wat een lening inhoud? Hoe kan je makkelijk de duur van je aflossing berekenen? Wil jij antwoord op deze twee vragen, lees dan snel verder!

» Lees het volledige bericht
Alle berekeningen voor jouw huis op een rijtje

Aan het verbouwen of op zoek naar nieuwe woonruimte? Berekenen.nl helpt je een handje met handige berekeningen.

» Lees het volledige bericht
Tips om te besparen op je maandlasten in 2022

December is voor veel mensen een dure maand. Des te meer een reden om in januari eens goed te kijken of je nog ergens kan besparen. Wanneer je aan besparen denkt kom je al snel bij je maandlasten. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe jij kan besparen op de maandlasten in 2022. Je leest het hier.

» Lees het volledige bericht
Alles wat je moet weten over overdrachtsbelasting

Wanneer je aan het kijken bent om je eerste huis te kopen heb je er vast wel eens iets over gelezen, overdrachtsbelasting. Maar wat is dat eigenlijk en wat moet je er allemaal over weten? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Tips om te besparen op de maandlasten van je hypotheek

Je hypotheek is waarschijnlijk een van de hoogste vasten lasten die je hebt. Het is dan ook wel mooi meegenomen om hier een paar euro op te besparen, we blijven namelijk ook Nederlanders en die houden ervan om te besparen, maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht