Berekenen.nl

Hypotheek - alle berekeningen

Hypotheek - informatie en tips

Wil je een hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je maximaal kunt lenen of wat een bepaalde hypotheek je maandelijks zal kosten? Je kunt online je hypotheek berekenen op basis van je bruto inkomen per jaar en enkele aanvullende gegevens met betrekking tot het hypotheekbedrag en bijvoorbeeld de rente die je betaalt. Bereken de bruto maandlast, of ga uit van de netto maandlast en vergelijk dat bijvoorbeeld met de huur die je op dit moment betaalt. Je kunt zelf je hypotheek berekenen om na te gaan waar je rekening mee dient te houden, of te bepalen wat er in jouw geval haalbaar is.


Bereken je hypotheek op berekenen.nl

Hypotheek oversluiten

Heb je op dit moment een hypotheek, maar betaal je een hoge rente of ben je niet blij met de huidige voorwaarden? Dan kun je een hypotheek berekenen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn op het gebied van oversluiten. De kans bestaat dat je een scherpere rente af kunt sluiten. Houd aan de andere kant wel rekening met eventuele boeterente, op het moment dat je de rentevaste periode voortijdig beëindigt. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het berekenen hiervan, maar je kunt zelf in ieder geval vast de nieuwe hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekenen

Denken jullie na over het kopen van een huis, maar zijn jullie vooral benieuwd naar de maximale lening die jullie af kunnen sluiten? Je kunt online je maximale hypotheek berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Je zorgt er op die manier voor dat je op basis van je bruto inkomen kunt bepalen wat de maximale hypotheek is die je af kunt sluiten. Doe je dit eerst? Dan kun je daarna zoeken naar een woning binnen jullie budget. Een hypotheek berekenen vormt wat dat betreft een belangrijke, maar eenvoudige eerste stap.

Nieuws over Hypotheek

Annuïteit of lineaire hypotheek

Als je een hypotheek wilt afsluiten, heb je de keuze tussen een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek.

» Lees het volledige bericht
Producten in guldens anno nu

Ontdek wat producten nu kosten in guldens! Ga terug in de tijd en vergelijk de prijzen van vandaag met die van het gulden-tijdperk in Nederland.

» Lees het volledige bericht
Wat is nu het verschil tussen BMI en BMR?

Ontdek het verschil tussen BMI en BMR en begrijp beter hoe deze metingen je gezondheid beïnvloeden.

» Lees het volledige bericht
Hoe moet je een hypotheek aanvragen?

Het aanvragen van een hypotheek is een belangrijke stap voor veel mensen die een huis willen kopen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een informatieve blogpost over het aanvragen van een hypotheek te schrijven. Het kopen van een huis is een grote financiële beslissing en voor velen is een hypotheek de sleutel tot verwezenlijken van die droom. In deze blog zullen we de stappen en tips bespreken die je moet kennen bij het aanvragen van een hypotheek.

» Lees het volledige bericht
Een huis kopen in 2023

Het kopen van een huis is een belangrijke stap in veel mensen hun leven. Het is één van de belangrijkste investeringen wat een mens doet in hun leven en een beslissing die goed doordacht moet worden. Echter, het kopen van een huis kan een complex en soms overweldigend proces zijn. In deze blog bespreken we uitgebreid het traject van het kopen van een huis en bieden we waardevolle tips en inzichten om het kopen van een huis soepeler en succesvoller te laten verlopen.

» Lees het volledige bericht