Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

BPM bestelauto berekenen: hiermee moet je rekening houden

Als je graag een bestelauto nieuw wil kopen, dan is het van belang dat je goed kijkt wat er allemaal bij komt kijken. Zo moet je Belasting van Personenauto's en Motorfietsen (BPM) betalen over je bestelauto. Dit betaal je eenmalig bij een gloednieuwe bestelauto met een Nederlands kenteken die CO2 uitstoot. Dit geldt voor zowel particulieren als ondernemers.

» Lees het volledige bericht
Hoogste inkomens hebben het vaakst een stekkerauto

Uit gegevens van het CBS blijkt dat mensen met de hoogste inkomens in Nederland vaker kiezen voor een stekkerauto.

» Lees het volledige bericht
De vijf mooiste autoroutes van Europa

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan en deze routes bieden adembenemende landschappen en onvergetelijke avonturen.

» Lees het volledige bericht
Aantal files blijft stijgen in Nederland

Het aantal files op de wegen in Nederland blijft toenemen, ondanks inspanningen om de doorstroming te verbeteren. Verkeerscongestie heeft een negatieve impact op de reistijd en de productiviteit van weggebruikers. In dit artikel zullen we de verschillende factoren en oorzaken van filevorming onderzoeken en mogelijke oplossingen bespreken.

» Lees het volledige bericht
Totaalverbod op alcohol in het verkeer nodig?

In Nederland is rijden onder invloed van alcohol één van de meest voorkomende oorzaken van verkeersongevallen.

» Lees het volledige bericht