Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

Autokosten in Nederland hoog voor dieselrijders

De verdeling van de autokosten in Europa is behoorlijk scheef. Bovendien heeft de automobilist daar relatief weinig invloed op. Op 87% van de kosten heeft de berijder zelf geen invloed, waardoor hij of zij afhankelijk is van de regels in het land waar hij of zij woont.

» Lees het volledige bericht
Overheid incasseert in 2017 58 miljoen meer wegenbelasting

De overheid gaat een goed jaar tegemoet wat betreft de wegenbelasting. Ten opzichte van 2015 heeft het CBS becijferd dat er komend jaar 58 miljoen euro meer binnen zal komen.

» Lees het volledige bericht
Rechtbank Amsterdam noemt lage bijtelling PHEV’s niet discriminerend

Een berijder van een full-hybride auto die goed is voor 22% bijtelling heeft een rechtszaak aangespannen, omdat hij het niet eerlijk vindt dat de PHEV-auto’s tot en met 2016 een lagere bijtelling opleveren dat het model dat hij rijdt.

» Lees het volledige bericht
Financiering voor de auto berekenen: let op het JKP

Om de kosten voor de financiering van een auto te berekenen kijken veel mensen naar de rente die ze daarover betalen. Dat is in grote lijnen juist, maar de daadwerkelijke kosten vallen vaak net iets hoger uit.

» Lees het volledige bericht
Twee derde van milieubelastingen betaald door huishoudens

De milieubelastingen komen voor het grootste deel terecht bij huishoudens. Zij betaalden het afgelopen jaar twee derde van de belastingen, het andere deel kwam voor rekening van de producenten in Nederland.

» Lees het volledige bericht