Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

Meer auto’s zonder bijtelling: verdubbeling elektrische auto’s in 2018

Het aantal elektrische auto’s neemt toe in Nederland. In 2017 was er sprake van een verdubbeling naar 7.000 verkochte elektrische auto’s. Branchevereniging RAI verwacht dat er in 2018 opnieuw een verdubbeling plaats zal vinden. Dat komt niet in de laatste plaats door het ontbreken van de hoge bijtelling voor deze modellen.

» Lees het volledige bericht
Autokoper koopt niet meer klein en zuinig

Met name zakelijke autokopers kozen vooral klein en zuinig. Maar niet uit vrije wil, zo blijkt inmiddels. Ze kozen voor de fiscale voordelen, want die auto’s zorgden voor een lage bijtelling. De bijtellingsvoordelen gelden inmiddels alleen nog maar voor 100% elektrische auto’s.

» Lees het volledige bericht
Auto’s van de weg gehaald die geen wegenbelasting betalen

Bij een politiecontrole in Veghel zijn diverse auto’s van de weg gehaald. In een aantal gevallen bleken die onverzekerd of werd er geen wegenbelasting betaald. Volgens de politie kan dat niet de bedoeling zijn.

» Lees het volledige bericht
Wegenbelasting goed voor 20% van inkomen provincies

De wegenbelasting is voor veel provincies een prettige bron van inkomsten. Ze verdienen hieraan tot 20% van hun inkomsten.

» Lees het volledige bericht
Elektrische auto gaat autokosten op de schop gooien

De elektrische auto staat volgens verschillende analisten op het punt van doorbreken. Dat is interessant vanwege het milieu, maar ook vanwege de autokosten die we vandaag de dag betalen.

» Lees het volledige bericht