Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

Autokosten in Nederland hoogste voor dieselrijders

De autokosten liggen in Nederland gemiddeld hoog. Zeer hoog zelfs, voor dieselrijders. Zij betalen van alle 24 landen in Europa de hoogste autobelastingen. Dat leidt ertoe dat de kosten in Nederland een stuk hoger liggen dan in de landen om ons heen.

» Lees het volledige bericht
Auto met reeds gerepareerde schade kost minder aan BPM

In een zaak die een bedrijf had aangespannen tegen de fiscus heeft de rechter geoordeeld dat de BPM inderdaad lager dient te zijn, waardoor er een terugbetaling zal moeten plaatsvinden.

» Lees het volledige bericht
Wegenbelasting berekenen: geen 125kg korting meer in 2017

De wegenbelasting in 2017 ligt voor een aantal autobezitters wat hoger dan een jaar geleden. Dat heeft te maken met de manier waarop de overheid omgaat met elektrische auto’s. Hiervoor bestaan een aantal voordelen, waaronder in het verleden met betrekking tot de wegenbelasting.

» Lees het volledige bericht
Renault Zoe is betaalbaar en met zeer lage bijtelling

De Renault Zoe is een van de weinige auto’s die nog in aanmerking komt voor een lage bijtelling. De voordelen voor de zuinige niet-elektrische auto’s zijn grotendeels verdwenen, waardoor we gebruik dienen te maken van een elektrisch model om nog altijd te profiteren.

» Lees het volledige bericht
Autokosten in Nederland hoog voor dieselrijders

De verdeling van de autokosten in Europa is behoorlijk scheef. Bovendien heeft de automobilist daar relatief weinig invloed op. Op 87% van de kosten heeft de berijder zelf geen invloed, waardoor hij of zij afhankelijk is van de regels in het land waar hij of zij woont.

» Lees het volledige bericht