Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

Hoe hoog is de wegenbelasting voor een dieselhybride uit de lease?

De Volvo V60 plug-inhybride is een relatief goedkope tweedehands auto en daarmee een interessante koop voor particulieren. De auto rijdt 40 kilometer elektrisch, waardoor korte stukjes heel voordelig kunnen uitpakken.

» Lees het volledige bericht
Zonne-auto’s moeten lage bijtelling krijgen

De bijtelling berekenen voor een zakelijke auto? Dat zou als het aan Lightyear ligt voordelig moeten zijn als het gaat om een auto op zonne-energie. De bijtelling in 2019 zal 4 procent bedragen voor elektrische auto’s, maar tot maximaal 50.000 euro. Boven dat bedrag geldt gewoon het hoge tarief van 22 procent.

» Lees het volledige bericht
Taxibranche waarschuwt voor duurdere ritten bij afschaffen BPM-teruggave

De taxibranche is niet blij met het voornemen van de overheid om de BPM-teruggave voor hen af te gaan schaffen. Sterker nog, chauffeurs waarschuwen dat de tarieven omhoog zullen gaan en een taxirit daarmee een stuk duurder zal worden.

» Lees het volledige bericht
Opinie: reiskosten- en kilometervergoeding moet flink omhoog

De kilometervergoeding blijkt in steeds meer gevallen niet meer voldoende om de gemaakte reiskosten te compenseren. Dat heeft vooral te maken met de stijgende brandstofprijzen van de afgelopen tijd.

» Lees het volledige bericht
RAI Vereniging wil BPM op auto’s volledig af laten schaffen

De BPM op Nederlandse auto’s is de branchevereniging RAI een doorn in het oog. De vereniging ziet het aantal geïmporteerde auto’s in Nederland hand over hand toenemen. Volgens de vereniging een direct gevolg van de hoge BPM, die auto’s in Nederland onnodig duur maakt.

» Lees het volledige bericht