Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

De mooiste autoroutes in Duitsland

In Duitsland heb je enkele prachtige autoroutes met cultuur- en natuurlandschappen, mooie oude steden, sprookjesachtige kastelen en betoverende plekjes die je zeker eens moet ontdekken. Hieronder geef ik jou een aantal voorbeelden van deze prachtige routes. Bereken hier jou autoroute door het mooie Duitsland.

» Lees het volledige bericht
Winter en zomerbanden

Als je zelf auto rijdt weet je vast wel dat er verschil is tussen zomerbanden en winterbanden. Maar waar zit dat verschil hem nou precies in? En wat zijn de gevolgen als je niet de juiste seizoensbanden onder je auto hebt?

» Lees het volledige bericht
Overgaan op elektrische auto?

Al heb je wel of geen auto je hebt het vast wel gehoord de prijzen voor benzine zijn flink gestegen. Veel mensen stappen daarom ook over op een elektrische auto. Maar wat zijn hier de voordelen van? En is het daadwerkelijk goedkoper dan een benzineauto?

» Lees het volledige bericht
Brandstofverbruik, benzinekosten en zuiniger rijden

Het is met de huidige crisis in Oekraïne natuurlijk enorm actueel: brandstof en gasprijzen. De eerste voorspellingen zijn dat de benzineprijs in Nederland richting de € 2,50 gaat en ook de gasprijs stijgt met 25%. Daarom zetten wij enkele handige besparingstips voor je op een rijtje!

» Lees het volledige bericht
Wat kost een autovakantie?

Voor veel mensen is de vakantie een periode om activiteiten te ondernemen en nieuwe steden, regio’s of landen te ontdekken. Maar, er zijn verschillende dingen waarmee je van tevoren al rekening kunt houden bij autovakanties. Een berekening hiervan kan een redelijke inschatting kan geven van de uiteindelijke kosten.

» Lees het volledige bericht