Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

Auto dagwaarde bepalen

Je hebt vast wel eens gehoord dat een auto een slechte investering is. Dat komt omdat de dagwaarde elke dag daalt. Je auto wordt dus eigenlijk elke dag steeds minder waard, maar hoe komt dat precies? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Wat doet alcohol met je lichaam?

We weten allemaal wel dat alcohol een slechte invloed heeft op ons lichaam. Maar wat kan er allemaal gebeuren en wat zijn precies de risico’s bij welk alcoholpromillage? Je leest het hier in onze blog.

» Lees het volledige bericht
De mooiste autoroutes van Nederland

In onze vorige blog hebben we de mooist fietsroutes behandeld maar het kan natuurlijk voorkomen dat je fietsen niet zo leuk vind. Daarom hebben we ook een lijstje gemaakt met van de mooiste autoroutes.

» Lees het volledige bericht
Wat kost het om in een auto te rijden?

De kosten van een auto kunnen natuurlijk heel verschillend zijn. Dit komt omdat iedereen anders rijd en een andere auto heeft, maar er zijn wel altijd vaste factoren waar je niet onderuit komt. Wanneer je een auto aanschaft komen er ook een aantal verplichten dingen om de hoek kijken.

» Lees het volledige bericht
De voor en nadelen van financial lease

Financial lease is een bekende optie voor de zakelijke rijders onder ons. Aan het eind van het leasecontract ben je eigenaar van de auto. Maar is het eigenlijk wel voordeliger dan operational lease of zelf de auto kopen? Dat hangt maar net af van de omstandigheden. Ook heb je nog de keuze of je de auto privé of zakelijk wilt gaan leasen. Dit speelt natuurlijk ook mee.

» Lees het volledige bericht