Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

Wat is de bijtelling in 2024 voor elektrische auto's?

De bijtelling voor elektrische auto's in 2024 blijft ongewijzigd. Het bijtellingspercentage is 16% voor de eerste €30.000 van de aanschafprijs van de auto en 22% voor het bedrag daarboven. Deze bijtelling is van kracht gedurende 60 maanden, beginnend vanaf het moment dat het kenteken op naam wordt gesteld.

» Lees het volledige bericht
Reiskostenvergoeding voor de zzp-er

Als zzp'er heb je recht op een kilometervergoeding voor de kilometers die je maakt voor je werk of een opdracht, ongeacht het voertuig dat je gebruikt. Je kunt ervoor kiezen om jezelf een belastingvrije kilometervergoeding uit te keren van €0,21 per kilometer, wat fiscaal aantrekkelijk is. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de reiskosten door te belasten aan je opdrachtgever. Het is belangrijk om je kilometers goed bij te houden voor de Belastingdienst. Je kunt ook meer dan €0,21 per kilometer vragen aan je opdrachtgever.

» Lees het volledige bericht
De waarheid over alcohol

Alcohol is al eeuwenlang een integraal onderdeel van onze samenleving. Het is een drank die wordt geassocieerd met feesten, ontspanning en sociale interacties. Hoewel matig alcoholgebruik geen directe schade veroorzaakt, is het belangrijk om een kritische houding aan te nemen ten opzichte van deze populaire substantie. In deze blog wordt de waarheid van alcohol onder de loep genomen en veel feiten die over het hoofd worden gezien.

» Lees het volledige bericht
Financial lease: waarom deze leasevorm voor jou gunstig kan zijn

Wanneer het tijd is voor een andere auto, kun je ervoor kiezen om een auto te gaan leasen. Leasen wordt onder ondernemers steeds vaker gezien als een aantrekkelijke optie om rond te kunnen rijden in een representatieve wagen. Vooral financial lease biedt veel voordelen. Waarom financial lease ook voor jou een gunstige optie kan zijn, vertellen we je hieronder.

» Lees het volledige bericht
De invloed van alcohol drinken

Op diverse manieren kan het consumeren van alcohol zowel op korte als op de lange termijn schadelijke gevolgen hebben voor de hersenen van kinderen, jongeren en volwassenen. Is het mogelijk om deze schade te voorkomen? En als er schade is veroorzaakt, is het dan omkeerbaar? Bovendien, wat is de oorzaak van deze neurologische schade precies?

» Lees het volledige bericht