Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

Financiering voor de auto berekenen: let op het JKP

Om de kosten voor de financiering van een auto te berekenen kijken veel mensen naar de rente die ze daarover betalen. Dat is in grote lijnen juist, maar de daadwerkelijke kosten vallen vaak net iets hoger uit.

» Lees het volledige bericht
Twee derde van milieubelastingen betaald door huishoudens

De milieubelastingen komen voor het grootste deel terecht bij huishoudens. Zij betaalden het afgelopen jaar twee derde van de belastingen, het andere deel kwam voor rekening van de producenten in Nederland.

» Lees het volledige bericht
Athlon Car Lease overgenomen door Daimler

Athlon Car Lease zal worden overgenomen door Daimler. Het bedrijf wil de leasemaatschappij integreren met het eigen Daimler Fleet Management en zal het geheel verder laten gaan als Athlon. De kans is groot dat er voor de klanten weinig tot niets zal veranderen.

» Lees het volledige bericht
Tolgeld in België gaat helemaal niet naar veiligere wegen

België wil er met tolheffing voor particulieren voor gaan zorgen dat naast de vrachtwagens ook andere auto’s mee gaan betalen aan veiligere en betere wegen in het land. Tenminste, dat is de boodschap van de overheid.

» Lees het volledige bericht
Kermisgangers vernielen auto van opa

Mitchell uit Zwaag in Noord-Holland is woest over wat er onlangs is gebeurd. De auto van zijn opa is enorm beschadigd.

» Lees het volledige bericht