Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

De invloed van alcohol drinken

Op diverse manieren kan het consumeren van alcohol zowel op korte als op de lange termijn schadelijke gevolgen hebben voor de hersenen van kinderen, jongeren en volwassenen. Is het mogelijk om deze schade te voorkomen? En als er schade is veroorzaakt, is het dan omkeerbaar? Bovendien, wat is de oorzaak van deze neurologische schade precies?

» Lees het volledige bericht
Alle voordelen van elektrisch rijden

Met de opkomst van de elektrische auto is de complete autowereld overhoop gehaald. Elektrische auto’s zijn op veel vlakken anders dan de oude vertrouwde auto’s met een verbrandingsmotor. De enige overeenkomst is dat ze je van punt A, naar Punt B beiden kunnen brengen. In dit blog bespreken we alle voordelen van het elektrisch rijden.

» Lees het volledige bericht
De spectaculairste autoroutes van Europa

Je hoeft niet helemaal naar de andere kant van de wereld te reizen om mooie en bijzondere autoroutes te rijden. In Europa liggen genoeg beroemde, maar vooral mooie plekken die je kan bereiken met de auto. Wij hebben hier voor jou de top 5 spectaculaire autoroutes van Europa.

» Lees het volledige bericht
Benzineprijzen Spanje sinds maanden gezakt

Augustus 2022 was de laatste keer dat diesel in Spanje goedkoper was dan benzine. Maar vanaf donderdag 16 februari was dat voorbij, volgens het blad de Weekly Oil Bulletin van de Europese Commissie. Benzine is weer iets duurder aan het worden dan diesel in Spanje. Wel zijn beide brandstoffen afgelopen week goedkoper geworden ten opzichte van de week ervoor.

» Lees het volledige bericht
Alle veranderende autobelastingen in 2023

Ook wat betreft de belastingen die je als autochauffeur betaalt, verandert er in 2023 het een en ander. Zo stopt de verlaging van de brandstofaccijns en gaan zowel het mrb- als het bpm-percentage omhoog.

» Lees het volledige bericht