Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

Tips om de waarde van je auto te verhogen

Ben je van plan om een nieuwe auto of tweedehands auto aan te schaffen? Dan is de zoektocht naar de auto van je dromen waarschijnlijk niet zo moeilijk. Toch is het wel leuk meegenomen wanneer je nog net even wat meer geld kan krijgen voor je huidige auto. Dan is het wel belangrijk dat de waarde omhoog gaat van je huidige auto, maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Wat is de dagwaarde van mijn auto?

Heb je een ongeluk gehad of wil jij juist je auto gaan inruilen omdat je een nieuwe auto gezien hebt? Dan is het verstandig om zelf alvast een berekening te maken wat de dagwaarde van je auto is. Hoe doe je dat? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Moet ik mijn werknemers reiskostenvergoeding betalen?

Elke medewerker heeft recht op reiskostenvergoeding van zijn werkgever, als dat overeengekomen is in de arbeidsovereenkomst of CAO. Maar hoeveel is dat? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Wanneer moet ik mijn autobanden vervangen?

We willen allemaal zo veilig mogelijk rijden op de weg en natuurlijk ook helemaal geen ongelukken veroorzaken. Elke bestuurder weet dan ook wel dat banden heel erg duur zijn om aan te schaffen. Daarom hopen we altijd dat we toch nog door de APK keuring komen desondanks de profieldikte van de banden. Maar wanneer moet je nou precies je banden vervangen? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Is elektrisch rijden echt zo goedkoop?

Veel mensen zeggen dat elektrisch rijden de toekomst is. Het is namelijk goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee, zeggen de mensen die voor elektrische auto’s zijn. Maar is het echt zo goedkoop? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht