Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

Tanken in Nederland goedkoper dan in Duitsland

Tanken is in Nederland voor het eerst sinds jaren goedkoper dan in Duitsland. In de nacht van woensdag 31 augustus op donderdag 1 september stopte daar de zogenaamde ‘Tankrabatt’, een tijdelijke verlaging van de accijns op brandstof, en stegen de prijzen weer aanzienlijk.

» Lees het volledige bericht
De zes mooiste autoroutes van Noorwegen!

Noorwegen, het land van het noorderlicht, fjorden, gletsjers, charmante vissersdorpjes en legendarische wegen! We zetten de zes mooiste toeristische routes in Noorwegen voor jouw op een rij. Stuk voor stuk zijn het juweeltjes.

» Lees het volledige bericht
Is een verzekering voor wintersport echt nodig?

Waarom heb je nog extra wintersportdekking nodig? Het feit is dat je in de meeste gevallen niet goed verzekerd bent met alleen een reisverzekering en een zorgverzekering als je aan wintersport doet. Hoe zit dat eigenlijk?

» Lees het volledige bericht
Hoe bereken je de dagwaarde?

Waar moet je overal op letten bij het berekenen van de dagwaarde van je auto? Je leest het hier!

» Lees het volledige bericht
Alcoholpromillage

Alcoholpromillage geeft de hoeveelheid alcohol per volume-eenheid in een alcoholische drank aan, of de alcoholconcentratie in het bloed van een persoon.

» Lees het volledige bericht