Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

Financial lease populair bij ZZP’ers

Steeds meer startende ondernemers en ZZP’ers kiezen voor financial lease. Waar in 2018 nog 150.000 leaseauto’s rondreden, zijn er dat op dit moment meer dan één miljoen. Kijken of financial lease de uitkomst voor jou is? Gebruik onze rekentool!

» Lees het volledige bericht
Bijtelling voor elektrische auto’s naar 8 procent: welke modellen zijn nog voordelig?

De bijtelling voor elektrische auto’s bedroeg ooit 0 procent, maar werd eerder al verhoogd naar 4 procent. Daarna werd er een plafond ingesteld van 50.000 euro voor de lage bijtelling. De bijtelling gaat nu verder op de schop, in het nadeel van de elektrische auto.

» Lees het volledige bericht
Frankrijk wil maximumsnelheid autoroute verhogen

De snelste weg via de Autoroute berekenen? In de toekomst kunnen veel vakantiegangers nog sneller naar hun bestemming rijden.

» Lees het volledige bericht
Stopafstand auto’s in de bebouwde kom vaak sterk onderschat

De stopafstand van auto’s is vaak veel langer dan veel mensen denken. Tests door Veilig Verkeer Nederland laten zien dat veel mensen niet weten hoe vroeg ze moeten remmen om bij een snelheid van 50 kilometer per uur op tijd tot stilstand te komen.

» Lees het volledige bericht
Motorrijtuigenbelasting in 2019 hoger en volgend jaar mogelijk nog hoger

De motorrijtuigenbelasting is een belangrijke kostenpost voor veel automobilisten en tegelijkertijd een interessante inkomstenbron voor de overheid. Sinds 1 januari 2019 is het tarief voor de wegenbelasting voor veel mensen omhoog gegaan.

» Lees het volledige bericht