Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

Tijd voor elektrisch rijden?

De overheid moedigt mensen aan om elektrisch te gaan rijden. Maar veel mensen zijn bang voor de kosten. Is het nu de tijd om over te stappen op elektrisch rijden?

» Lees het volledige bericht
Minder reiskostenvergoeding door thuiswerken

Veel Nederlanders zijn door de coronacrisis vanuit huis gaan werken. Hoe zit het dan met je reiskostenvergoeding? Mag je baas zomaar je reiskostenvergoeding stop zetten? Leer hier hoe je je reiskostenvergoeding kunt berekenen.

» Lees het volledige bericht
Lichte verbetering in Europese automarkt

De coronacrisis heeft een rampzalige uitwerking gehad op de autoverkopen in Europa. In april werd de grootste daling ooit gemeten. Zijn er ondertussen al verbeteringen te zien in de tendens? Kort gezegd: het gaat nog steeds slecht, maar de daling in het aantal verkopen is minder groot dan in voorgaande maanden.

» Lees het volledige bericht
Alcoholpromillage in je lichaam

Het alcoholpromillage geeft aan hoeveel alcohol in de drank zit. Doormiddel van handige tools kun je berekenen hoeveel alcohol je in je bloed hebt. Zo kan je precies berekenen of je bijvoorbeeld nog mag deelnemen aan het verkeer.

» Lees het volledige bericht
Auto verkopen? Tel uit je winst!

De olieprijzen zijn al flink gedaald en door het vele thuiszitten zien we een toename aan tweedehands aanbod in auto's en motoren. Benieuwd wat die van jou nog op mag brengen? Check onze blog!

» Lees het volledige bericht