Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

Alle veranderende autobelastingen in 2023

Ook wat betreft de belastingen die je als autochauffeur betaalt, verandert er in 2023 het een en ander. Zo stopt de verlaging van de brandstofaccijns en gaan zowel het mrb- als het bpm-percentage omhoog.

» Lees het volledige bericht
Dit verandert er voor automobilisten in 2023

Ook komen er volgend jaar veranderingen in de afgedragen belastingen als auto bestuurder. Zo komt er een einde aan de verlaging van de brandstofaccijns en gaan zowel de wegenbelasting als de bpm omhoog.

» Lees het volledige bericht
Tolwegen in Europa, hoe werkt het?

Vooral bekende vakantieroutes in Frankrijk, Spanje en Italië hebben onderweg tolwegen. Maar vaak werkt het overal net even anders. Tolwegen worden onderweg langs de weg aangekondigd. De borden "Péage", "Peaje" of "Portagem" geven aan dat er tol wordt geheven op deze wegen. Op sommige tolwegen moet je eerst een kaartje trekken en later pas betalen. Vergeet het niet! Bij het betalen moet je voorzichtig zijn met het kiezen van de juiste tolpoortjes, omdat alle landen verschillende tolpoortjes hebben voor verschillende betalingsmogelijkheden.

» Lees het volledige bericht
Wat is de maximale reiskostenvergoeding die ik van mijn werkgever kan ontvangen?

Bij reizen met eigen vervoer, openbaar vervoer of openbaar vervoer kan de werkgever een maximum stellen van € 0,19 euro per kilometer. Bij reizen met het openbaar vervoer kan de werkgever ook de werkelijke reiskosten vergoeden.

» Lees het volledige bericht
Tanken in Nederland goedkoper dan in Duitsland

Tanken is in Nederland voor het eerst sinds jaren goedkoper dan in Duitsland. In de nacht van woensdag 31 augustus op donderdag 1 september stopte daar de zogenaamde ‘Tankrabatt’, een tijdelijke verlaging van de accijns op brandstof, en stegen de prijzen weer aanzienlijk.

» Lees het volledige bericht