Berekenen.nl

Autozaken - alle berekeningen

Autozaken - informatie en tips

Autozaken berekenen

Je kunt diverse autozaken berekenen, zodat je precies na kunt gaan wat een nieuwe auto je zal kosten, of wat je op dit moment aan waarde van de auto kunt verwachten of wat je autoverzekering zal gaan kosten. Je kunt online je autokosten berekenen en nagaan of dit past binnen je budget, of uitrekenen of een nieuwe auto je wellicht een mooie besparing per maand op kan leveren. Je kunt online de diverse autozaken berekenen, door gebruik te maken van onze handige tools die je dit heel gemakkelijk maken.

Je autozaken berekenen doe je op berekenen.nl

Autobelasting of bijtelling leaseauto berekenen

Wil je de autobelasting berekenen? Dit doe je gewoon online, door gebruik te maken van onze handige module. Vul enkele gegevens over de auto in, zodat je bijvoorbeeld na kunt gaan hoeveel wegenbelasting je dient te betalen. Je hoeft dat bedrag overigens niet zelf over te maken, de Belastingdienst zal dit automatisch van je rekening afschrijven. Er geldt een bepaald bedrag per kwartaal, al betaal je de kosten per maand en kun je deze daardoor goed spreiden. Je kunt online in ieder geval allerlei autozaken berekenen, ook de bijtelling voor je leaseauto. Ga na wat de auto je netto per maand zal kosten, op het moment dat je besluit daar ook privé gebruik van te maken.

MRB en BPM berekenen

Koop je een auto particulier? Dan kun je online de MRB berekenen, net als bijvoorbeeld de rest BPM op het moment dat je een auto wilt importeren. BPM betaal je normaal gesproken als je een nieuwe auto koopt, maar hier betaal je bij de import van een jonge auto soms nog een restbedrag van. De MRB betaal je iedere maand, op basis van een bepaald kwartaalbedrag. Je kunt online binnen enkele minuten alle autozaken berekenen, zoals bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt en dan kunt delen met de andere passagiers.

Nieuws over Autozaken

Tips om brandstof te besparen

We weten allemaal wel dat brandstof op dit moment heel erg duur is en niemand weet hoelang dat nog gaat duren. Daarom hebben wij een aantal tips om een rijtje gezet hoe je brandstof kan besparen. Je leest ze hier.

» Lees het volledige bericht
Tips om te besparen op je auto in 2022

We zitten weer in het nieuwe jaar en de benzinekosten blijven maar stijgen. Op sommige plekken is de benzineprijs dan ook al boven de 2,30 euro gestegen. Dat is natuurlijk helemaal niet prettig wanneer je juist in 2022 meer wou gaan besparen op je auto. Nu vraag jij je vast af hoe je eigenlijk kan besparen wanneer alles zo duur is. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe jij toch op je auto kan besparen in het nieuwe jaar.

» Lees het volledige bericht
Tips om goedkoop te tanken

De benzineprijzen stijgen en stijgen maar. De mensen die dan ook goedkoop willen tanken hebben het tegenwoordig dan ook steeds lastiger. Toch zijn er nog wel een aantal trucjes die je kan toepassen om net iets goedkoper te tanken dan de andere mensen in het land, maar wat zijn die trucjes precies? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Waarom stijgen de benzineprijzen zo erg

We weten allemaal wel dat de benzineprijzen heel erg hoog zijn op dit moment. Ze blijven dan ook maar stijgen. We hebben dan ook al een piek gezien waar de kosten meer dan twee euro per liter waren, maar waarom stijgt het zo hard? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Tips om de waarde van je auto te verhogen

Ben je van plan om een nieuwe auto of tweedehands auto aan te schaffen? Dan is de zoektocht naar de auto van je dromen waarschijnlijk niet zo moeilijk. Toch is het wel leuk meegenomen wanneer je nog net even wat meer geld kan krijgen voor je huidige auto. Dan is het wel belangrijk dat de waarde omhoog gaat van je huidige auto, maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht