Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.1 / 10 (10)

Fietsroute berekenen

Je wilt een stuk fietsen, maar hebt nog geen idee waar je precies langs moet en hoeveel tijd je tocht in beslag neemt? Dan is het verstandig om een fietsroute te berekenen. Je weet daarmee precies waar je langs moet, hoe ver het is en hoe lang je er ongeveer over gaat doen. Bekijk hier de lengte van de fietsroute, de duur, CO2 besparing en energieverbruik. Berekenen.nl helpt je bij het plannen en berekenen van je fietsroute. lees meer

Fietsroute berekenen

Wat is het berekenen van je fietsroute?

Iedereen fietst wel eens. Van de winkel naar huis, van huis naar school of je werk of misschien wel op de fiets naar vrienden. Deze fietsroutes weten we allemaal wel uit ons hoofd. Soms zijn er echter fietsroutes die we niet zo goed kennen. Dan is het verstandig om eerst te bekijken waar je allemaal langs kunt fietsen. De meeste routes zijn op meerdere manieren te fietsen. Zo kun je bekijken wat de snelste of kortste fietsroute is. Ook kun je bepalen hoeveel kilometer een bepaalde fietsroute is. Op Berekenen.nl vind je een speciale tool om jouw fietsroute te berekenen. Ga je een lange fietstocht maken? bekijk dan ook altijd of jij op de juiste fiets fietst. Ben je hier niet zeker van? Bereken dan wat het juiste fiets maat voor jouw is. 

Fietsroute berekenen

Weet je wat het begin- en eindpunt van jouw geplande fietsroute is? Vul deze dan in en je weet precies hoeveel kilometers je moet fietsen. Daarnaast weet je ook meteen waar je het beste langs kunt rijden. Aan de hand van het te fietsen aantal kilometers kun je natuurlijk bepalen hoeveel tijd je ongeveer kwijt bent aan je fietstocht. Valt de fietsroute een beetje tegen? Dan kun je altijd kiezen voor een taxirit, bekijk dan vooraf wat jouw taxikosten zijn. 

Nieuws over Fietsroute

De 5 mooiste natuur fietsroutes in Nederland

Nederland staat bekend als fiets land over de hele wereld. Wij zijn namelijk een echt fietsland en volgens de laatste tellingen zijn er maar liefst 22,5 miljoen fietsen in Nederland. Daarnaast maken wij Nederlanders met elkaar fietsend 15 miljard kilometer per jaar! We fietsen naar de supermarkt, werk, verjaardagen en als uitje. Als het mooi weer is en het zonnetje schijnt, kun je de meeste Nederlanders vinden op hun fiets om een blokje om te fietsen. Voor deze fietsfanaten hebben wij de 5 mooiste fietsroutes van Nederland verzameld.

» Lees het volledige bericht
Fietsroute van het Jaar 2022

De Royal Canal Greenway in Ierland is geselecteerd als Fietsroute van het Jaar 2022. Dat maakte de jury op 9 april 2022 bekend bij de lancering van het fiets- en wandelseizoen van Hicleholidays.com.

» Lees het volledige bericht
5x mooiste fietsroutes van Nederland

Nederland fietsland, deze uitspraak kennen we allemaal. Maar lang niet iedereen heeft een fietsroute gevolgd in Nederland om zijn of haar eigen landje te verkennen. Daarom geven wij jou hier de 5 mooiste fietsroutes in Nederland om toerist in eigen land te spelen.

» Lees het volledige bericht
Redenen waarom fietsen gezond is

We weten allemaal wel dat fietsen gezond is. Het is namelijk heel erg goed omdat je bijna heel je lichaam gebruikt bij het fietsen. Maar wat zijn de andere voordelen van fietsen? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
De voordelen van een elektrische fiets

Nu het weer lekker weer is zijn heel veel mensen er op uit met hun elektrische fiets. Nederland staat niet voor niks bekend om het fietsen. Daarom zien we in de afgelopen jaren dat de elektrische fiets steeds populairder wordt en dat 1 op 5 personen al een elektrische fiets heeft. Maar wat zijn de voordelen van een elektrische fiets? Je leest ze hier.

» Lees het volledige bericht
De fietsroutes die je ooit gefietst moet hebben

Nederland komt weer in beweging. Na een vreemder winter komt de zomer weer in zicht. Dat betekent dat we weer mogen genieten van het mooie weer in Nederland. Omdat Nederland echt bekend staat om de klompen, tulpen en de prachtige fietsroutes die wij in ons land hebben zetten wij de mooie fietsroutes op een rijtje.

» Lees het volledige bericht
Het is lekker weer oftewel fietsweer

De kans is erg groot dat jij de afgelopen dagen al hebt lopen genieten van het overheerlijke weer. Soms krijgen wij het gevoel alsof het al lente is en de zomer al dichtbij is. Helaas duurt dat nog wel even. Daarom is belangrijk dat we nog wat extra gaan genieten van dit huidige weer.

» Lees het volledige bericht
Hoe kan je de corona-kilo’s tegen gaan?

We leven al bijna een jaar in een lockdown maar toch blijven we stiekem of bewust snacken terwijl we dat helemaal niet willen. Wij vertellen je hoe je van de corona-kilo’s af komt en hoe je ervoor kan zorgen dat je minder gaat snacken. Je wilt namelijk niet dat je na drie maanden weer nieuwe kleding moet kopen omdat je nu een kledingmaat groter moet.

» Lees het volledige bericht
Fietsroute in Denemarken verkozen tot Route van het Jaar 2019

De afstand van een fietsroute meten en op die manier een leuke tocht uitstippelen? Het kan met een handige tool, bijvoorbeeld om een deel van de mooiste fietsroute van het jaar af te leggen.

» Lees het volledige bericht
Fietsroute in Den Haag over de Atlantikwall

Den Haag plaatst in totaal 17 borden, die samen het verhaal van de Atlantikwall in de stad vertellen. Het gaat om een route tussen Madurodam en de Bloemenbuurt.

» Lees het volledige bericht