Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.1 / 10 (9)

Fietsroute berekenen

Je wilt een stuk fietsen, maar hebt nog geen idee waar je precies langs moet en hoeveel tijd je tocht in beslag neemt? Dan is het verstandig om een fietsroute te berekenen. Je weet daarmee precies waar je langs moet, hoe ver het is en hoe lang je er ongeveer over gaat doen. Bekijk hier de lengte van de fietsroute, de duur, CO2 besparing en energieverbruik. Berekenen.nl helpt je bij het plannen en berekenen van je fietsroute. lees meer

Fietsroute berekenen

Wat is het berekenen van je fietsroute?

Iedereen fietst wel eens. Van de winkel naar huis, van huis naar school of je werk of misschien wel op de fiets naar vrienden. Deze fietsroutes weten we allemaal wel uit ons hoofd. Soms zijn er echter fietsroutes die we niet zo goed kennen. Dan is het verstandig om eerst te bekijken waar je allemaal langs kunt fietsen. De meeste routes zijn op meerdere manieren te fietsen. Zo kun je bekijken wat de snelste of kortste fietsroute is. Ook kun je bepalen hoeveel kilometer een bepaalde fietsroute is. Op Berekenen.nl vind je een speciale tool om jouw fietsroute te berekenen. Ga je een lange fietstocht maken? bekijk dan ook altijd of jij op de juiste fiets fietst. Ben je hier niet zeker van? Bereken dan wat het juiste fiets maat voor jouw is. 

Fietsroute berekenen

Weet je wat het begin- en eindpunt van jouw geplande fietsroute is? Vul deze dan in en je weet precies hoeveel kilometers je moet fietsen. Daarnaast weet je ook meteen waar je het beste langs kunt rijden. Aan de hand van het te fietsen aantal kilometers kun je natuurlijk bepalen hoeveel tijd je ongeveer kwijt bent aan je fietstocht. Valt de fietsroute een beetje tegen? Dan kun je altijd kiezen voor een taxirit, bekijk dan vooraf wat jouw taxikosten zijn. 

Nieuws over

Fietsroute in Denemarken verkozen tot Route van het Jaar 2019

De afstand van een fietsroute meten en op die manier een leuke tocht uitstippelen? Het kan met een handige tool, bijvoorbeeld om een deel van de mooiste fietsroute van het jaar af te leggen.

» Lees het volledige bericht
Fietsroute in Den Haag over de Atlantikwall

Den Haag plaatst in totaal 17 borden, die samen het verhaal van de Atlantikwall in de stad vertellen. Het gaat om een route tussen Madurodam en de Bloemenbuurt.

» Lees het volledige bericht