Berekenen.nl
Geplaatst op 9 april

Fietsroute in Den Haag over de Atlantikwall

De Atlantikwall was een tankgracht van de Duitsers, die zij in het bezette gebied gebruikte om hun voertuigen te kunnen bewegen. Er is sprake van een wandel- en fietsroute voor het publiek, om meer te weten te komen over deze route. Het project is een initiatief van de gemeente, samen met het Fonds 1818, het Haags Historisch Museum, Monumentenzorg en de Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Wandelaars en fietsers

Samen hebben zij een route uitgestippeld voor fietsers en wandelaars. Zij kunnen langs de verschillende borden lopen of fietsen, om een indruk te krijgen van de meer dan 5.000 kilometer lange verdedigingslinie waar de Duitsers gebruik van maakten. Bovendien zijn er QR-codes aanwezig op de borden, die het mogelijk maken om meer informatie in te winnen via een smartphone. De gemeente en de overige organisaties hebben de plaatsen van de panelen en borden besproken met de wijkbesturen. Op die manier is er in overleg een route ontstaan, die wandelaars en fietsers de komende tijd kunnen gaan ontdekken.

Fietsroute berekenen

Wil je zelf een fietsroute berekenen, bijvoorbeeld omdat je zin hebt om een bepaalde afstand te gaan fietsen, of je wilt weten welke afstand je eigenlijk hebt afgelegd? Je kunt online heel eenvoudig berekenen wat de afstand van een route is, zodat je een goed beeld krijgt van de tijd die je er voor nodig zal hebben, of de prestatie die je hebt geleverd. Uiteraard kun je eenvoudig een fietsroute berekenen bij jezelf in de buurt, of kun je het juist verder weg zoeken. Wil je de route graag wandelen? Zorg er dan voor dat je de afstand wat korter houdt.