Jouw woonverzekering berekenen en benieuwd waar je op moet letten? De belangrijkste dekkingen zijn de inboedel- en opstalverzekering. Het zijn beiden woonverzekeringen, die je met elkaar kunt combineren.
Tip: je kunt de opstal- en inboedelverzekering combineren, zodat je bij schade één aanspreekpunt hebt. Het is niet verplicht om de beiden te combineren, je kunt ze los van elkaar afsluiten.
lees meer
Woonverzekering berekenen: waarop letten?
De opstalverzekering wordt voor huiseigenaren veelal verplicht gesteld door een bank of andere geldverstrekker. Wettelijk geldt er geen verplichting, maar zowel de opstal- als inboedelverzekering verdient een sterke aanbeveling. Het zijn relatief goedkope verzekeringen, die bij schade veel financiële problemen kunnen voorkomen.
Ontdek de dekking voor de inboedel- en opstalpolis, zodat je goed weet waar je rekening mee dient te houden. En zoek je naar aanvullende dekkingen? Ook die zetten we voor je op een rij, om het je makkelijker te maken. En wil je de woonverzekering berekenen? Gebruik daarvoor onze tool, waarmee je de polissen bij bijvoorbeeld Univé, Centraal Beheer, ING, FBTO en Nationale Nederlanden kunt vergelijken.
Dekking van de woonverzekering: inboedel en opstal
Benieuwd naar de dekking van een woonverzekering die je kunt berekenen? Houd er rekening mee dat het gaat om twee polissen:
• Inboedelverzekering
• Opstalverzekering
H3 Dekking van de inboedelverzekering
De inboedelverzekering is de woonverzekering die schade dekt aan de spullen in je huis. Dat geldt voor binnen en voor buiten. Ontstaat er schade door brand, blikseminslag of door neerslag of storm? Als het gaat om schade aan de inboedel binnenin het huis of de garage, een schuur, de auto, aanhanger of caravan kun je daar de inboedelpolis voor gebruiken.
Bovendien kun je rekenen op dekking voor schade door water en stoom, door olie uit een verwarmingsinstallatie of door geweldig, een aanrijding of het omvallen van bomen en het afbreken van takken. Het zijn allemaal zaken die je hiermee kunt laten dekken, net als schade door een diepvries of een koelkast die niet meer blijkt te werken.
Benieuwd wat er aan de andere kant niet verzekerd is? Schade door vallen of stoten is niet verzekerd, net als eigen gebreken, kortsluiting of schade door onvoldoende onderhoud of slijtage. Gaat het om reparaties, reinigingen of onderhoud en om schade door aan- of verbouw? Dat is uitgesloten binnen de dekking, net als schade aan bromfietsen, scooters en bijvoorbeeld diefstal door braaksporen.
Dekking van de opstalverzekering
Wil je meer weten over de dekking van de opstalverzekering? Het is ook een woonverzekering, die je online kunt berekenen. Zodat je dekking afsluit voor schade aan jouw huis, bijvoorbeeld door brand of blikseminslag. Krijg je te maken met schade door geweld zoals inbraak of vandalisme? De schade aan je huis is gedekt, net als bij een aanrijding, een aanvaring of het omvallen van bomen en het afbreken van takken.
Let op: de opstalverzekering dekt schade áán het huis, de inboedelverzekering dekt schade aan spullen ín of óm het huis.
Moet je extra kosten maken na een schade, bijvoorbeeld voor schadebeperking, noodhulp of de kosten van veiligheidsmaatregelen? Als je extra herstelkosten voor het woonhuis moet maken of als je traumahulp nodig hebt na een brand of beroving kan de opstalverzekering daar dekking voor kiezen. Verder kun je denken aan vervangend verblijf of vervoer en vervangende sloten waar je gebruik van wilt maken.
Benieuwd wat er aan de andere kant niet verzekerd is? Het gaat bijvoorbeeld om schade aan jouw huis door constructie- of bouwfouten, net als schade door onvoldoende onderhoud, door ongedierte of door plantvorming. Ook schade door neerslag via openstaande ramen of deuren kun je niet laten vergoeden, net als vochtdoorlating van muren.
Aanvullende dekkingen voor de woonverzekering
Wil je bovenop de dekking van de standaard woonverzekeringen extra maatregelen nemen, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan? Dan zijn er verschillende aanvullingen op de polis beschikbaar:
• Allriskdekking
• Glasverzekering
• Aansprakelijkheidsverzekering
Allriskdekking
Met een allriskdekking ben je ook verzekerd voor de meeste schade die je zelf veroorzaakt. En sterker nog, ook schade die andere gezinsleden veroorzaken is gewoon inbegrepen. De allriskdekking geldt voor de verzekering die je afsluit, bijvoorbeeld voor de inboedel of de opstal van de woning.
Glasverzekering
Met een glasverzekering kun je het glas verzekeren. Het gaat dan om de ruiten in het huis, ook als die van kunststof zijn. Heb je een dak- of een lichtkoepel? Ook die kun je hiermee verzekeren, net als dakplaten en dakramen die licht doorlaten. Het gaat om glas in deuren en volledig glazen deuren, net als vaste wandspiegels en om glas als gevelbeplating. Het is een aanvulling op de dekking, omdat schade aan het glas vaak buiten de dekking voor inboedel en opstal valt.
Aansprakelijkheidsverzekering
Tenslotte kun je de woonverzekering berekenen en die combineren met een aansprakelijkheidsverzekering. Je bent dan verzekerd voor schade die ontstaat aan zaken of personen buiten jouw gezin. Het kan gaan om materiële schade, net als om letsel dat je veroorzaakt.
Afhankelijk van de verzekeraar die je kiest kan ook schade die ontstaat tijdens vrijwilligerswerk, op vakantie en door joyriding verzekerd zijn. Soms kun je ook spullen die je te leen hebt verzekeren of ben je verzekerd tijdens vriendendiensten die je aanbiedt. Het is verstandig om de verschillende polissen goed te vergelijken, zodat je altijd goed weet wat er verzekerd is. Door de woonverzekering te berekenen ontdek je bovendien wat daar de premie voor is, zodat je een goedkope keuze kunt maken.
Woonverzekering berekenen: vergelijk verzekeraars
De woonverzekering vergelijken? Vergelijk hieronder de grootste verzekeraars om een goede keuze te maken.
• Woonverzekering bij Univé
• Woonverzekering bij Centraal Beheer
• Woonverzekering bij ING
• Woonverzekering bij FBTO
• Woonverzekering bij Nationale Nederlanden
Woonverzekering bij Univé
Met de woonverzekering bij Univé wil de verzekeraar je graag zorgeloos laten wonen. Je hebt de keuze uit een opstalverzekering en een inboedelverzekering, net als een kostbaarhedenverzekering. Stel op die manier jouw pakket samen om zorgeloos te kunnen wonen. Met Opstal Basis of Opstal All Risk, uit te breiden met een dekking voor Ruitbreuk. Op een vergelijkbare manier kun je de inboedelverzekering kiezen aan de hand van jouw wensen. Met Inboedel Basis, Inboedel All Risk of een All Risk-polis met buitenhuisdekking.
Woonverzekering bij Centraal Beheer
Gaat je voorkeur uit naar een Centraal Beheer woonverzekering? Het is een van de grote verzekeraars, waar je zowel de inboedel als de opstal goed kunt verzekeren. Je hebt er de keuze uit een inboedelverzekering en een opstalverzekering, net als een paar extra’s. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Kostbaarheden Buitenhuisverzekering. Daarmee sluit je een polis af voor waardevolle spullen, zodat die ook buitenshuis verzekerd zijn en je daarmee op dat moment geen risico loopt. Verder kun je bij Centraal Beheer de woonverzekeringen uitbreiden met een aansprakelijkheidsverzekering. Goed voor een dekking tot €2.500.000, om je daar geen zorgen over te hoeven maken.
Woonverzekering bij ING
De woonverzekeringen bij ING bestaan uit een inboedelverzekering voor je spullen en een opstalverzekering voor het woonhuis. Standaard is een flink gedekt bedrag inbegrepen op basis van de herbouwwaarde, waar je in de meeste gevallen ruim voldoende aan zal hebben. De beide verzekeringen zijn goed op elkaar afgestemd.
Met een ING inboedelverzekering kun je tot 10 jaar lang de nieuwwaarde van spullen verzekeren, zodat je die 1-op-1 kunt vervangen als je te maken krijgt met brand of schade door een andere oorzaak. Verder is er een speciale studentenpolis beschikbaar bij de verzekeraar, waar je als student op een voordelige manier gebruik van kunt maken. ING probeert er op die manier te zijn voor iedereen die zoekt naar een woonverzekering, voor kleine appartementen tot en met grote landhuizen en andere woningen.
Woonverzekering bij FBTO
Benieuwd naar de woonverzekering bij FBTO? Je hebt er natuurlijk de keuze uit een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Daarmee verzeker je zowel jouw woonhuis als de spullen die je erin hebt staan. En heb je jouw huis goed beveiligd? Dan krijg je een aantrekkelijke korting op de premie voor de inboedelverzekering. Bij de opstalverzekering kun je de zonnepanelen meeverzekeren en kun je ook ’s nachts en in het weekend rekenen op medewerkers die voor je klaarzitten, waardoor je er nooit alleen voor komt te staan. Je kunt de woonverzekering berekenen en die uitbreiden met een aansprakelijkheidspolis, zodat je alle risico’s naar wens kunt afdekken.
Woonverzekering bij Nationale Nederlanden
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een woonverzekering bij Nationale Nederlanden? Je hebt er de keuze uit een basispolis en een allriskdekking. Op die manier sluit je de verzekering af voor een scherpe premie, met de dekking die je belangrijk vindt. Gecombineerd of los van elkaar, afhankelijk van waar jouw voorkeur naar uitgaat.
Je kunt online jouw woonverzekering berekenen, gewoon met de tool die we daarvoor hebben ontwikkeld. Het is de makkelijkste manier om verschillende woonpolissen met elkaar te vergelijken. Combineer de inboedel- en opstalverzekering of sluit die los van elkaar af. Kijk goed naar de aanvullende dekkingen, voor aansprakelijkheid of op basis van allrisk en een glaspolis. Je kunt online alle mogelijkheden vergelijken en jouw woonverzekering berekenen, zodat je daar op je gemakt een uitstekende keuze uit maakt.
Een woonverzekering is een essentieel instrument om je huis en bezittingen te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen. Of je nu eigenaar of huurder bent, een woonverzekering biedt gemoedsrust en financiële zekerheid in het geval van schade diefstal, of andere ongelukken. In dit blog zullen we dieper ingaan op wat een woonverzekering precies inhoudt, welke soorten woonverzekeringen er zijn, en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste dekking.
Heb je net een huis gekocht, of woon je al een tijdje in je droomhuis maar wil je een nieuwe opstalverzekering om het jaar goed te beginnen? Vervolgens is het belangrijk om goed op te letten bij het vergelijken van alle woonverzekeringen. Maar waar let je op? Je kunt het hier lezen.
Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen komt daar veel bij kijken. Wij hebben een paar tips voor je om het wat makkelijker te maken en hopelijk wat stress bij je weg te halen.
Wellicht is het je wel eens overkomen. Je maakt kosten waarvan je dacht dat ze verzekerd zouden zijn. Maar, na het bekijken van de polis of na contact met je verzekeraar, blijkt dat de kosten toch niet vergoed worden. Met deze tips, hopen wij je op weg te helpen bij het kiezen van de juiste verzekeraar.
Heb je net een huis gekocht, of woon jij al een tijdje in je droomhuis maar wil je kijken naar een nieuwe woonverzekering om goed het nieuwe jaar in te gaan? Dan is het wel belangrijk dat je goed oplet bij het vergelijken van alle woonverzekering. Maar waar let je op? Dat lees je hier.
Veel mensen hebben als doel om op zichzelf te gaan wonen, het kan zijn dat je dat dan al gaat doen wanneer je gaat studeren, maar het kan natuurlijk ook later. Toch is het altijd erg stressvol omdat je niet weet wat er op je af komt. Wil jij nou weten wat je allemaal geregeld moet hebben en waar je allemaal rekening mee moet houden? Dat lees je hier.
Sinds de corona tijd houden we allemaal wel van besparen. Alles wordt namelijk steeds duurder. Daarom hebben wij een aantal tips hoe jij de goedkoopste inboedelverzekering afsluit. Je leest het hier.
Zoals iedereen wel weet is er een nieuwe watersnoodramp in Nederland. Veel mensen zeggen dat de schade die veroorzaakt wordt door het water gedekt wordt door de verzekering, maar is dat ook zo? Dat lees je hier.
Heb jij net een huis gekocht of heb je al een tijdje je eigenhuis dat je volledig naar je eigen smaak hebt ingericht? Een ding is zeker, je wilt de beste woonverzekering. In dit artikel vertellen we wat een woonverzekering precies is en waar je goed op moet letten tijdens het kiezen en het vergelijken
Verzekeraars zijn altijd bezig met de risico’s die ze afdekken, waarvoor ze steeds vaker gebruik maken van slimme technologie. Een goed voorbeeld is de ANWB, met de Veilig van Huis-woonverzekering. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een watersensor moet voorkomen worden dan de woning ongemerkt vol water komt te staan.
De eerste twee maanden van het jaar zijn inmiddels alweer voorbij. Ben jij het nieuwe jaar gestart met goede voornemens? Zo ja, houd je ze nog steeds vol? De meeste populaire goede voornemens zijn: stoppen met roken, minder alcohol drinken en meer sporten.