Berekenen.nl
Geplaatst op 22 maart

Een nieuw jaar: heb jij je woonverzekeringen op orde?

De eerste twee maanden van het jaar zijn inmiddels alweer voorbij. Ben jij het nieuwe jaar gestart met goede voornemens? Zo ja, houd je ze nog steeds vol? De meeste populaire goede voornemens zijn: stoppen met roken, minder alcohol drinken en meer sporten.

Maar als we een beetje ‘outside the box’ denken zijn er nog andere goede voornemens die je zeker niet moet vergeten. Wil je vaker op reis en meer van de wereld zien? Dan is het wel handig als je je huis veilig achter kunt laten en zonder zorgen op vakantie kunt gaan. Is je huis wel goed verzekerd en heb je alles in en rondom je woning verzekerd? Als je niet goed verzekerd bent, wil je een domper voorkomen bij thuiskomst van je fijne vakantie.

Neem het zekere voor het onzekere

Neem het zekere voor het onzekere en zorg voor de juiste woonverzekering zodat alles in en rondom je huis goed is verzekerd. Dat geldt natuurlijk niet alleen wanneer je op vakantie gaat, maar ook bij een verhuizing of een avondje weg. Heb jij überhaupt een woonverzekering? Als we het over woonverzekeringen hebben vallen daar verschillende verzekeringen onder, zoals een inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering.

Is je huis wel goed verzekerd?

Bij een inboedelverzekering ben je verzekerd tegen schade zoals brand, storm en inbraak. Stel je voor: je huissleutels en kostbare sieraden zijn na diefstal allemaal verdwenen. Ontzettend vervelend, maar nog vervelender als je erachter komt dat je niet goed bent verzekerd! Met een inboedelverzekering worden de kosten voor het vervangen van sieraden en sloten vergoed tot een bepaald bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van de soort dekking en je verzekeraar.

Heb je een koophuis en ben je dus eigenaar van een woning? Dan raden we aan een opstalverzekering af te sluiten, zodat je verzekerd bent voor onverwachte en plotselinge schade. In ons koude kikkerlandje regent en waait het nogal eens flink. Valt er een boom om of is er sprake van een flinke hagelbui? Dan kan er schade ontstaan aan je huis. Met een opstalverzekering hoef je je dan niet druk te maken, deze plotselinge schade wordt vergoed, zelfs je kostbare zonnepanelen! Is er sprake van letselschade? Dan is het fijn om te weten dat je terug kunt vallen op je aansprakelijkheidsverzekering. Een ongeluk zit in een klein hoekje, je laat per ongeluk wat van een ander vallen of je rijdt iemand aan tijdens het fietsen. Deze schade valt dan onder de aansprakelijkheidsdekking.

Ga met een goed gevoel van huis

Je kunt op voorhand niet weten of er wat gestolen gaat worden in huis. Wellicht ben je al lid van de Whatsapp buurtpreventie en houden jullie elkaar op de hoogte van verdachte situaties. Daarnaast is het toch wel een fijne gedachte dat je kostbaarheden verzekerd zijn zoals je LED-televisie, Apple Macbook en sieraden. Je kunt heel eenvoudig online je inboedel verzekeren.

Alles op een rijtje

Heb je alles op een rijtje met je verzekeringen? Je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Een auto-, zorg-, reis-, inboedel-, aansprakelijkheids- en opstalverzekering, je kunt je bijna overal voor verzekeren! Maar elke situatie is anders en wellicht heb jij niet al deze verzekeringen nodig. De start van een nieuw fris jaar geeft mensen vaak de gelegenheid om alles nog eens te doorlopen, daar horen de verzekeringen ook bij. Wat heb je nog nodig? Of zijn er ook één of meerdere overbodig geworden? Dat klinkt goed, toch: het jaar goed beginnen en alles op een rijtje hebben? Loop je huidige verzekeringen eens rustig door en stel deze bij waar nodig! Succes!