Berekenen.nl
Geplaatst op 5 november

Checklist op jezelf wonen

Veel mensen hebben als doel om op zichzelf te gaan wonen, het kan zijn dat je dat dan al gaat doen wanneer je gaat studeren, maar het kan natuurlijk ook later. Toch is het altijd erg stressvol omdat je niet weet wat er op je af komt. Wil jij nou weten wat je allemaal geregeld moet hebben en waar je allemaal rekening mee moet houden? Dat lees je hier.

Regel je gas, water en licht.

Zonder verwarming, douche en elektriciteit kom je niet zover wanneer je op jezelf gaat wonen. Daarom raden wij je aan om dit op tijd te regelen. Begin daarom op tijd met zoeken naar een energiemaatschappij die bij je pas. Naast dat je naar een energiemaatschappij moet zoeken die bij je past is het ook belangrijk dat je een energiemaatschappij zoekt die in jouw woning een voordelig pakket aanbiedt. Wij snappen dan ook dat het heel erg lastig kan zijn om te weten welke energiemaatschappij het voordeligste is. Bij Berekenen.nl ben je dan aan het juiste adres voor het vinden van de perfecte energiemaatschappij. Wij geven je namelijk de mogelijkheid om verschillende energiemaatschappijen te vergelijken om erachter te komen welke het goedkoopste is. Bereken hier je energie.

Kijk goed naar alle verzekeringen

Wanneer je op jezelf gaat wonen heb je, je eigen plekje. Je moet dan ook je eigen verzekeringen gaan afsluiten. Je hebt namelijk dan ook je eigen spullen die je moet verzekeren. Je wil namelijk niet dat je alle kosten zelf moet dekken wanneer er schade komt in je nieuwe stekkie. Kijk daarom goed naar een inboedelverzekering en naar een aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer je aan besparen denkt denk je ook al snel aan de verschillende verzekeringen die je hebt lopen. De kans is groot dat er een aantal verzekeringen bij komen wanneer je op jezelf gaat wonen. Kijk daarom kritisch op het moment dat je gaat stoeien met je verzekeringen welke je echt nodig bent. Tuurlijk, je moet wel je inboedel verzekeren. Maar heb je bijvoorbeeld echt je huisdierenverzekering nodig? Wanneer je hier kritisch naar kijkt kan je zo een paar tientjes per jaar besparen die je vervolgens weer in je eigen stekkie kan steken. Daar houden we allemaal toch van?


Geef door dat je gaat verhuizen

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, het ontvangen van post wat eigenlijk helemaal niet voor jou bedoeld was. Je moet dan ook niet alleen je familie inlichten dat je gaat verhuizen, maar zeker de overheid en andere instanties willen weten waar je woont. Geef daarom altijd tijdig je verhuizing door bij je nieuwe gemeente. De nieuwe bewoners van je oude huis of appartement zitten namelijk niet te wachten op post wat niet voor hen is. Je verwacht namelijk ook dat de vorige bewoners van je nieuwe huis dat doen want ook jij zit niet op de post van de vorige bewoners te wachten. Geef daarom goed door dat je gaat verhuizen en voorkom irritaties zowel bij jou als bij de nieuwe bewoners van je voorgaande huis.