Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.2 / 10 (13)

Autoverzekering berekenen

Besparen op je autoverzekering doe je door slim te vergelijken. Met onze berekentool kun je heel eenvoudig alle verzekeraars en belangrijke vergelijkingsopties selecteren zodat voor jouw de beste en goedkoopste verzekeraars in beeld komen! lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

Autoverzekering berekenen

Wil je een autoverzekering berekenen voor een nieuwe auto die je hebt gekocht, of ben je benieuwd wat je zou betalen voor dat nieuwe model dat je zag staan? Je kunt in de beide gevallen eenvoudig online de premie voor je autoverzekering berekenen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Persoonlijke gegevens

Je kunt je autoverzekering berekenen door allereerst enkele persoonlijke gegevens in te voeren. Denk hierbij aan je leeftijd, de leeftijd waarop je je rijbewijs haalde en het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Bovendien dien je aan te geven waar in Nederland je woont, aangezien de premies in het provincie lager liggen dan in de drukke Randstad. De kans op een aanrijding ligt daar immers een stuk hoger. Je kunt zelf je autoverzekering berekenen aan de hand van deze gegevens, zodat je weet hoeveel je ongeveer voor de auto dient te betalen.Gegevens van de auto

Je kunt je autoverzekering berekenen door daarnaast ook aan te geven welke auto je rijdt, of welke je op het oog hebt. Gaat het om een nieuwe Audi met een hoop aanvullende opties en hoge totale waarde? Of heb je aan de andere kant juist een voordelige Nissan Micra op het oog, waarvan de waarde de laatste jaren flink is afgenomen? Dit is van belang voor de premie, net als het type dekking dat je wenst. Je kunt wat dat betreft je autoverzekering berekenen door aan te geven wie je bent en welke auto je rijdt, of je wilt gaan rijden.

Nieuws over Autoverzekering

Tips om veilig te rijden in de winter

De winter is alweer begonnen , maar het enige wat we nog missen is ijs en sneeuw. We weten dan ook allemaal wel hoe gevaarlijk het kan zijn op de weg tijdens de winter. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe jij toch veilig de weg op kan tijdens de winter. Veiligheid in het verkeer is namelijk heel erg belangrijk. Je leest de tips hier.

» Lees het volledige bericht
3 tips om te besparen op je autoverzekering 2021

We gaan weer richting het nieuwe jaar, we zijn dus ook allemaal al heel erg druk met het uitzoeken of we nog kunnen besparen op onze verzekeringen. Dan is het, het ook zeker waard om te kijken of je nog kan besparen op je autoverzekering, maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier. Wij geven je dan ook 3 tips om te besparen op je autoverzekering in 2021.

» Lees het volledige bericht
Hoe kan je besparen op je autoverzekering?

De autoverzekering is voor heel veel mensen een kostbare verzekering. Daarom is het belangrijk om altijd te kijken als je nog wat kan besparen op deze kostenpost. Daarom hebben wij een aantal tips hoe jij eventueel wat kunt besparen op je autoverzekering.

» Lees het volledige bericht
60% Nederlanders te hoge premie autoverzekering

Betaal jij te veel premie voor je autoverzekering? Bereken het snel op berekenen.nl

» Lees het volledige bericht
Wat vergoedt je autoverzekering bij autoschade door winters weer?

In ons koude kikkerlandje zorgen nattigheid en kou in de winter voor gladde wegen en daardoor wordt de kans op ongelukken, botsingen en pech aan je auto vergroot. Zorg dat je goed voorbereid de weg op gaat. Hieronder bespreken we enkele voorzorgsmaatregelen.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekering het goedkoopst in het noorden van Nederland

De autoverzekering blijkt het goedkoopst in het noorden van Nederland. In Groningen betalen mensen gemiddeld genomen de laagste premie. Andersom zijn bestuurders in Maastricht juist het duurst uit. Zij betalen zo’n 25 procent meer voor dezelfde dekking.

» Lees het volledige bericht
Handige tips om te besparen: goedkopere autoverzekering

Een goedkope autoverzekering: dat willen we allemaal wel. Iedereen met een polis voor de auto doet er verstandig aan om die regelmatig te vergelijken.

» Lees het volledige bericht
Fraudeur met autoverzekering op de vingers getikt door rechter

Een vrouw die wilde frauderen met de autoverzekering van haar Maserati is lelijk tegen de lamp gelopen. De rechter gelooft haar verhaal niet, na te hebben uitgezocht of de geclaimde schade inderdaad tijdens het aangegeven ongeval zou zijn ontstaan.

» Lees het volledige bericht
Premies voor autoverzekeringen tot wel 100% hoger dan vorig jaar

Autoverzekeringen zijn in de meeste gevallen fors duurder dan vorig jaar. Dat was vorig jaar ook al het geval, waardoor er sprake lijkt van een slechte periode voor iedereen met een auto.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekering kan worden opgezegd met terugwerkende kracht

De autoverzekering is verplicht voor iedereen die met de auto de openbare weg op wil. Andersom is het niet nodig de auto te verzekeren wanneer je die bijvoorbeeld hebt verkocht. Indien je de auto verkoopt en je er niet aan denkt om de polis op te zeggen loopt de autoverzekering wat dat betreft voor niets door.

» Lees het volledige bericht
Den Haag is het duurst voor de autoverzekering

Hagenezen met een auto betalen daarvoor gemiddeld genomen de hoogste premie. Dat blijkt uit een onderzoek van autoverzekering.nl, dat goed keek naar de verschillende premies in de diverse delen van het land.

» Lees het volledige bericht
65% van de Nederlanders kiest de verkeerde autoverzekering

De keuze voor een goede autoverzekering blijkt nog niet zo gemakkelijk. Uit onderzoek van Pricewise en CG Selecties blijkt dat 65% van de Nederlanders niet de juiste polis heeft.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekering biedt uitkomst bij schade door gladheid

Zodra het kwik onder nul duikt kan het glad worden op de weg, vooral wanneer er sprake is van neerslag. Dat betekent dat automobilisten extra goed op dienen te letten. Ondanks dat zij goed opletten kan het soms toch misgaan. Het is dan prettig om te weten dat de autoverzekering de schade zal dekken.

» Lees het volledige bericht
Geen winterbanden? In Nederland geldt de autoverzekering gewoon

Geen winterbanden onder de auto en de veroorzaker van een ongeval in Nederland? Geen probleem, de autoverzekering is in dat geval gewoon geldig. Het is een misverstand dat het in Nederland verplicht is om gebruik te maken van winterbanden.

» Lees het volledige bericht
Premiestijging autoverzekering leidt soms tot verdubbeling

De autoverzekering wordt vanaf 1 januari 2017 een stuk duurder. Er is over de hele linie sprake van sterke stijgingen, waardoor veel automobilisten meer dienen te gaan betalen voor de autoverzekering die ze hebben.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekering wordt fors duurder in 2017

De autoverzekering is de afgelopen jaren veel te voordelig geweest. Dat stellen de verschillende verzekeraars, die daarom besloten hebben om de premie per 1 januari 2017 (of zelfs al per 1 december 2016) te verhogen.

» Lees het volledige bericht
Premie voor de autoverzekering zal omhoog gaan

Binnenkort toe aan een nieuwe autoverzekering? Het is verstandig om die nog voor het eind van het jaar af te sluiten. De premie voor de autoverzekering zal de komende tijd oplopen.

» Lees het volledige bericht
Welke gevolgen heeft dronken rijden voor de autoverzekering?

Dronken achter het stuur zitten brengt grote risico’s met zich mee. Daarnaast kan er sprake zijn van gevolgen voor de autoverzekering.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekering in half jaar tijd 89 euro duurder geworden

De autoverzekering is in een half jaar tijd flink duurder geworden. Waar heeft dat mee te maken en wat valt eraan te doen?

» Lees het volledige bericht
ANWB stimuleert veilig rijden met autoverzekering

Verzekerden kunnen op basis van hun rijgedrag een korting krijgen tot maximaal 30%. Indien zij veilig rijgedrag vertonen en de tips ten harte nemen kunnen zij daar dus aanzienlijk voordeel mee doen.

» Lees het volledige bericht