Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.9 / 10 (44)

Autoverzekering berekenen

Besparen op je autoverzekering doe je door slim te vergelijken. Met onze berekentool kun je heel eenvoudig alle verzekeraars en belangrijke vergelijkingsopties selecteren zodat voor jouw de beste en goedkoopste verzekeraars in beeld komen! lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

Autoverzekering berekenen

Wil je een autoverzekering berekenen voor een nieuwe auto die je hebt gekocht, of ben je benieuwd wat je zou betalen voor dat nieuwe model dat je zag staan? Je kunt in de beide gevallen eenvoudig online de premie voor je autoverzekering berekenen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Persoonlijke gegevens

Je kunt je autoverzekering berekenen door allereerst enkele persoonlijke gegevens in te voeren. Denk hierbij aan je leeftijd, de leeftijd waarop je je rijbewijs haalde en het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Bovendien dien je aan te geven waar in Nederland je woont, aangezien de premies in het provincie lager liggen dan in de drukke Randstad. De kans op een aanrijding ligt daar immers een stuk hoger. Je kunt zelf je autoverzekering berekenen aan de hand van deze gegevens, zodat je weet hoeveel je ongeveer voor de auto dient te betalen.Gegevens van de auto

Je kunt je autoverzekering berekenen door daarnaast ook aan te geven welke auto je rijdt, of welke je op het oog hebt. Gaat het om een nieuwe Audi met een hoop aanvullende opties en hoge totale waarde? Of heb je aan de andere kant juist een voordelige Nissan Micra op het oog, waarvan de waarde de laatste jaren flink is afgenomen? Dit is van belang voor de premie, net als het type dekking dat je wenst. Je kunt wat dat betreft je autoverzekering berekenen door aan te geven wie je bent en welke auto je rijdt, of je wilt gaan rijden.

Nieuws over Autoverzekering

Schadevrije jaren vanaf 1 juli 2024 automatisch gecheckt

Vanaf 1 juli 2024 zullen schadevrije jaren voor autoverzekeringen automatisch gecheckt worden. Dit betekent dat verzekeraars niet langer afhankelijk zijn van de informatie die verzekerden zelf verstrekken.

» Lees het volledige bericht
Hoe kun je besparen op je autoverzekering?

Een autoverzekering is een wettelijke vereiste om de weg op te mogen. Wanneer je onverzekerd rijdt, riskeer je een boete die kan oplopen tot wel 400 euro.

» Lees het volledige bericht
Hoe beïnvloeden je persoonlijke factoren je autoverzekeringskosten?

Het afsluiten van een verzekering voor de auto doe je natuurlijk niet elke dag. En daarom is het ook meer dan logisch dat je maar al te graag alles goed geregeld hebt.

» Lees het volledige bericht
Tips bij het vinden van een autoverzekering voor een 18-jarige

Je bent net 18 geworden, hebt je auto rijbewijs gehaald en de volgende stap is om een autootje te gaan kopen. Je wil graag mooie plekken gaan ontdekken met je auto, maar voordat je dat kunt gaan doen moet je een autoverzekering afsluiten bij een verzekering. Ben je nieuwsgierig geworden? In dit blog lees je alle tips and tricks hoe je als 18-jarige een autoverzekering kan gaan afsluiten.

» Lees het volledige bericht
Veelgemaakte fouten na een aanrijding

Een auto-ongeluk is een nare ervaring, wie er ook schuld heeft. Hoe voorkom je veelgemaakte fouten? Met deze tips weet je precies waar je op moet letten. Je kunt bijvoorbeeld ook een digitaal schadeformulier invullen.

» Lees het volledige bericht
Is een autoverzekering verplicht?

Een autoverzekering is ervoor bedoeld om die schade te vergoeden aan degene die er nadeel van heeft. Dat kan de auto eigenaar zelf zijn of een ander die door de auto schade lijdt.

» Lees het volledige bericht
Hoe bepaal je de juiste hoogte van je autoverzekering?

Je hebt net een nieuwe auto gekocht. Nu is er nog maar een ding wat je moet regelen voordat je kan genieten van je nieuwe wagen; je autoverzekering. Aan de hand van welke factoren wordt de hoogte van je autoverzekering bepaald? Je leest het hier. Je kunt ook gelijk je autoverzekering vergelijken.

» Lees het volledige bericht
Besparen op je autoverzekering

Aan het begin van elk jaar bekijken we hoe we aankomend jaar kunnen besparen op verzekeringen, hypotheken, gas/water/licht, etc. Het is het dan ook zeker waard om te kijken of er bespaard kan worden op je autoverzekering, maar hoe doe je dit precies? Wij leggen het je uit.

» Lees het volledige bericht
Beste vervoersmiddel

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel opties als het aankomt op vervoer. Met de fiets, auto, het OV, step, scooter of motor het kan allemaal. Maar wat is nou het beste vervoersmiddel? Wij gaan je de voor en na delen van deze vervoersmiddelen vertellen.

» Lees het volledige bericht
Tips om veilig te rijden in de winter

De winter is alweer begonnen , maar het enige wat we nog missen is ijs en sneeuw. We weten dan ook allemaal wel hoe gevaarlijk het kan zijn op de weg tijdens de winter. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe jij toch veilig de weg op kan tijdens de winter. Veiligheid in het verkeer is namelijk heel erg belangrijk. Je leest de tips hier.

» Lees het volledige bericht
3 tips om te besparen op je autoverzekering 2021

We gaan weer richting het nieuwe jaar, we zijn dus ook allemaal al heel erg druk met het uitzoeken of we nog kunnen besparen op onze verzekeringen. Dan is het, het ook zeker waard om te kijken of je nog kan besparen op je autoverzekering, maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier. Wij geven je dan ook 3 tips om te besparen op je autoverzekering in 2021.

» Lees het volledige bericht
Hoe kan je besparen op je autoverzekering?

De autoverzekering is voor heel veel mensen een kostbare verzekering. Daarom is het belangrijk om altijd te kijken als je nog wat kan besparen op deze kostenpost. Daarom hebben wij een aantal tips hoe jij eventueel wat kunt besparen op je autoverzekering.

» Lees het volledige bericht
60% Nederlanders te hoge premie autoverzekering

Betaal jij te veel premie voor je autoverzekering? Bereken het snel op berekenen.nl

» Lees het volledige bericht
Wat vergoedt je autoverzekering bij autoschade door winters weer?

In ons koude kikkerlandje zorgen nattigheid en kou in de winter voor gladde wegen en daardoor wordt de kans op ongelukken, botsingen en pech aan je auto vergroot. Zorg dat je goed voorbereid de weg op gaat. Hieronder bespreken we enkele voorzorgsmaatregelen.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekering het goedkoopst in het noorden van Nederland

De autoverzekering blijkt het goedkoopst in het noorden van Nederland. In Groningen betalen mensen gemiddeld genomen de laagste premie. Andersom zijn bestuurders in Maastricht juist het duurst uit. Zij betalen zo’n 25 procent meer voor dezelfde dekking.

» Lees het volledige bericht
Handige tips om te besparen: goedkopere autoverzekering

Een goedkope autoverzekering: dat willen we allemaal wel. Iedereen met een polis voor de auto doet er verstandig aan om die regelmatig te vergelijken.

» Lees het volledige bericht
Fraudeur met autoverzekering op de vingers getikt door rechter

Een vrouw die wilde frauderen met de autoverzekering van haar Maserati is lelijk tegen de lamp gelopen. De rechter gelooft haar verhaal niet, na te hebben uitgezocht of de geclaimde schade inderdaad tijdens het aangegeven ongeval zou zijn ontstaan.

» Lees het volledige bericht
Premies voor autoverzekeringen tot wel 100% hoger dan vorig jaar

Autoverzekeringen zijn in de meeste gevallen fors duurder dan vorig jaar. Dat was vorig jaar ook al het geval, waardoor er sprake lijkt van een slechte periode voor iedereen met een auto.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekering kan worden opgezegd met terugwerkende kracht

De autoverzekering is verplicht voor iedereen die met de auto de openbare weg op wil. Andersom is het niet nodig de auto te verzekeren wanneer je die bijvoorbeeld hebt verkocht. Indien je de auto verkoopt en je er niet aan denkt om de polis op te zeggen loopt de autoverzekering wat dat betreft voor niets door.

» Lees het volledige bericht
Den Haag is het duurst voor de autoverzekering

Hagenezen met een auto betalen daarvoor gemiddeld genomen de hoogste premie. Dat blijkt uit een onderzoek van autoverzekering.nl, dat goed keek naar de verschillende premies in de diverse delen van het land.

» Lees het volledige bericht