Berekenen.nl
Geplaatst op 24 maart

Hulp bij (t)huiswerk

Het kabinet heeft nog strengere maatregelen aangekondigd om het coronavirus te bestrijden. Zo zijn alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden (dus ook onder de 100 personen), blijven de scholen ook na 6 april nog dicht en moeten mensen echt thuis blijven. Hierin wordt alleen uitzondering gemaakt voor diegenen die naar buiten moeten voor boodschappen, medicijnen of omdat ze een vitaal beroep hebben, zoals werken in de zorg. Dit levert voor veel gezinnen nieuwe uitdagingen op.

Thuis les geven

Zo hebben basisscholen opgeroepen aan ouders om hun kinderen thuis les te geven en te begeleiden in hun huiswerk. Dit kan in de praktijk best pittig zijn. Veel ouders geven aan met rekenen nog het meeste moeite te hebben. Want bijvoorbeeld een kansberekening, hoe zat dat ook alweer? Met berekenen.nl heb je snel uitgevonden hoe het ook alweer werkt met bijvoorbeeld percentages, eenheden zoals van cl naar ml en het berekenen van een gemiddelde snelheid in kilometers. Per berekening vind je altijd een stukje tekst met uitleg over hoe de berekening wordt gemaakt. Zo vind je niet alleen snel het antwoord, maar kun je ook op eenvoudige wijze uitleggen aan jouw leerling(en) hoe de berekening in elkaar steekt. Met een keuze uit maar liefst 713 berekenen-tools staat jouw online-bereken-tool er geheid bij. Gebruik de zoekfunctie op de homepagina of bekijk alle berekeningen van a-z hier.

Lekker klussen

Voor diegenen die niet (thuis) hoeven te werken blijven er zeeën aan tijd over. Veel mensen gaan dan ook thuis aan de slag om die ene schutting te repareren, klusjes te doen in huis of door te starten met een geheel nieuw bouw- of knutselproject. (Uiteraard is het op dit moment niet de bedoeling om voor een kleinigheidje naar de bouwmarkt te gaan.) Mocht je net begonnen zijn met klussen dan kan berekenen.nl je helpen met simpele berekeningen voor bij het klussen.

Oppervlaktes berekenen

Zo kun je met deze online-bereken-tool heel eenvoudig de oppervlakte in vierkante meters uitrekenen, met deze online-bereken-tool bereken je de oppervlakte van een cirkel en met deze online-bereken-tool berekenen je de oppervlakte van een driehoek.

Kubieke meters berekenen

Ook kun je met behulp van berekenen.nl eenvoudig berekenen hoeveel kubieke zand, cement of grind je nodig hebt in liters met onze l-naar-m3 of m3-naar-l bereken-tool. Voordat je weet hoeveel liter of kilogram je nodig hebt, is het handig om het aantal kubieke meters van het stortoppervlak te berekenen. Het aantal kubieke meters van een stortoppervlak berekenen doe je zo. Begin met alle maten (het stortoppervlak) in centimeters om te zetten in meters. Dat doe je simpel en snel met onze centimeter-naar-meter-tool. Bereken daarna het benodigd aantal kubieke meters (m3) door de inhoud van de oppervlakte keer de dikte te doen. Een voorbeeld: 4m (lengte) x 3m (breedte) x 0,01m (dikte) = 0,12m3 beton. Het is altijd verstandig om dikker te werken dan nodig, dus in dit geval zou je dan 0,15m3 beton nodig hebben.

Alle klusberekeningen op een rijtje

Staat jouw klusberekening hier niet tussen? Ontdek alle berekeningen voor het klussen (en meer) op onze a-z berekenpagina. Op die pagina vind je al onze berekeningen op alfabetische volgorde.