Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (176)

Tegels berekenen

Tegels berekenen voor de tuin, de keuken of wellicht het toilet? Bereken hier het aantal tegels dat je nodig hebt voor een bepaalde oppervlakte. Is je ruimte geen rechthoek of vierkant, verdeel dan de ruimten in rechthoekige blokken en tel de oppervlakten van deze blokken bij elkaar op. lees meer

Aantal tegels berekenen uit vierkante meters - Berekenen.nl

Tegels berekenen voor de tuin, de keuken of wellicht het toilet? Je kunt online een berekening maken van het aantal tegels dat je nodig hebt voor een bepaalde oppervlakte. We zorgen er met de handige tool om tegels te berekenen voor dat je voldoende tegels zal inkopen en dat je daarnaast bijvoorbeeld voldoende lijm in huis haalt.

Het is bij het berekenen van de tegels die je nodig hebt onder andere van belang om rekening te houden met het snijverlies. Dat leidt ertoe dat je wat meer tegels moet kopen dan dat je in theorie nodig zou hebben. De tegels zullen doorgaans niet precies in de ruimte passen, waardoor je de buitenste rand op maat dient te snijden. Er is daardoor sprake van snijverlies. Je kunt de tegels berekenen inclusief het snijverlies, zodat je daar niet nog eens afzonderlijk rekening me hoeft te houden.

Tegels berekenen

Tegels voor de tuin, keuken of het toilet

Je kunt de tegels berekenen voor in de tuin, de keuken of in het toilet. Wat dat betreft kun je de tegels op verschillende locaties in huis gebruiken. De berekening is in de verschillende gevallen hetzelfde, omdat het altijd gaat om de lengte en de breedte van het oppervlak dat je wilt betegelen. Is er sprake van veel hoeken en randen? Dan is het in sommige gevallen de moeite waard om rekening te houden met wat meer snijverlies.
Standaard gaan we in de berekening voor de tegels uit van 5% snijverlies. Is er in de tuin, de keuken of het toilet sprake van een bijzonder oppervlak met veel hoeken en randen? De kans bestaat dat je daarvoor wat meer tegels dient te snijden, zodat het snijverlies op zal lopen tot 10%. Het is dan dus verstandig om het aantal dozen tegels dat je koopt wat naar boven af te ronden, zodat je in ieder geval niet in de problemen komt.

Oppervlakte tegels berekenen

Je kunt de oppervlakte voor de tegels berekenen aan de hand van zowel de afmetingen van de ruimte als die van de tegel. Wil je de afmetingen van de ruimte berekenen? Daarvoor maak je gebruik van de lengte en de breedte, doorgaans in meters. Is de ruimte 300cm lang en 450cm breed? Dan gaat het dus om 3 meter x 4,5 meter voor de tegels.

Vervolgens kun je aangeven wat de afmetingen van de tegels zijn, ook weer aan de hand van de lengte en de breedte. Dat doe je in centimeters, dus bijvoorbeeld 20 x 20cm. Ten derde is het van belang om aan te geven hoeveel vierkante meter er uit een doos tegels gaat. Dit staat op verpakking aangegeven. Is een doos goed voor 3 vierkante meter? Aan de hand van de verschillende gegevens kun je de tegels berekenen en ontdek je dat je 5 dozen nodig zal hebben.

Tegels leggen na de berekening

Je kunt online de tegels berekenen en die vervolgens leggen. Maak bij voorkeur gebruik van een tegelsnijder om die netjes op maat te maken. Je voorkomt daarmee een teveel aan snijverlies, bijvoorbeeld omdat het lastig blijkt de tegels netjes af te breken.  

Nieuws over Aantal tegels uit vierkante meters - Berekenen.nl

Tegels kopen - bekijk eerst deze tips

Ben je van plan om tegels te kopen? Dan is het belangrijk om eerst deze tips te bekijken. Bij het kiezen en kopen van tegels is een nauwgezette planning belangrijk om fouten te voorkomen.

» Lees het volledige bericht
Geïnspireerd door vloertegels

2023 is een jaar vol bijzondere tegeltrends, waarbij we niet alleen oude bekenden zoals de ‘golden oldies’ terugzien, maar ook verwelkomen we nieuwe en spannende nieuwkomers in de wereld van interieurdesign. Benieuwd naar de nieuwste en meest trendy tegeltrends? Hieronder hebben we 4 trends voor je op een rij gezet.

» Lees het volledige bericht
Hoe bereken je de tegeloppervlakte?

Hoeveel tegels heb je nodig? Belangrijke vraag als je de tegels wilt bestellen. Jij wil niet te veel bestellen, maar je wil er ook zeker niet te weinig bestellen. Met deze korte beschrijving heb je er geen omkijken meer naar en bepaal jij zelf de juiste hoeveelheid.

» Lees het volledige bericht
Wat kost het om een badkamer te verbouwen?

Iedereen wilt zijn huis wel verbouwen maar vaak zijn de kosten erg hoog. Wij leggen uit hoeveel een verbouwing ongeveer kost en hoe je zo min mogelijk kosten kunt maken.

» Lees het volledige bericht
Tegels berekenen: hoeveel groen komt erbij in Groningen?

Tegels berekenen om na te gaan hoeveel groen erbij komt? Het lijkt de manier om de nieuwe plannen goed in beeld te brengen. De gemeenteraad is positief over zogenaamde ‘groene tegels’. Het zijn tegels naar een idee van kunstenaar Martin Borchert. Hij wil er met gaten in tegels voor zorgen dat er meer groen bij komt.

» Lees het volledige bericht