Berekenen.nl
Geplaatst op 19 mei

Geïnspireerd door vloertegels

2023 is een jaar vol bijzondere tegeltrends, waarbij we niet alleen oude bekenden zoals de ‘golden oldies’ terugzien, maar ook verwelkomen we nieuwe en spannende nieuwkomers in de wereld van interieurdesign. Benieuwd naar de nieuwste en meest trendy tegeltrends? Hieronder hebben we 4 trends voor je op een rij gezet.


1. Grote tegels en slabs

Grotere tegels zijn al een tijdje in opkomst, maar in 2023 zullen ze hun definitieve doorbraak maken. Grote tegels creëren een ruimtelijke uitstraling in de de woonkamer en indrukwekkende wandpanelen in de badkamer. Afmetingen van 90x90 of 120x120 zijn tegenwoordig perfect voor een trendy interieur. Wil je een echte blikvanger in je huis? Ga dan voor slabs. Deze giganten zijn tot wel 3 meter hoog en bedekken een groot deel van de muur. Met slabs creëer je een uitdagend en uitgekiend decor in je interieur.

2. Confetti tegels

Confetti tegels zijn een leuke en vrolijke toevoeging aan elk interieur. Deze eigenzinnige tegels zorgen voor een speels accent en maken het huis direct feestelijker. De tegels hebben een confetti-achtige uitstraling alsof er een kanon is afgeschoten en alle snippers op één tegel zijn geland. Deze tegels zijn kleurrijk en vormen een echte eyecatcher.

Hoewel de term ‘confetti' misschien wat chaotisch klinkt, is het tegendeel waar. De print is weliswaar druk, maar de kleuren passen vaak goed bij elkaar. De meeste confetti-snippers hebben ton-sur-ton kleuren, wat betekent dat er verschillende tinten binnen één kleur worden gebruikt. De snippers worden omgeven door een neutrale tint, waardoor de tegel ondanks het drukke patroon een rustig karakter krijgt.

3. Wandtegels met reliëf

Diepte is niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar in 2023. Tegels met reliëf zijn de perfecte toevoeging aan je interieur als je een optisch contrast wilt creëren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en structuren, zodat je kunt bepalen welke delen van je interieur de nadruk krijgen.

Een mooi voorbeeld van reliëf tegels is de Fineart-serie van Sant’Agostino. Deze tegels hebben een textiel-achtige structuur en zijn zo strak afgewerkt dat ze lijken op zachte vloerbedekking. Je kunt deze serie zien als een tapijt van tegels.

4. Pasteltinten

Pasteltinten zijn ongelofelijk veelzijdig en kunnen zorgen voor een licht, fris, zacht, warm en rustgevend gevoel in je huis. Deze zachte kleuren zijn gemakkelijk te combineren en zijn daarom erg populair in 2023, zowel als klassiekers als in een modern jasje. Een populaire trend is het combineren van pasteltinten met verschillende moderne vormen.

Je kunt denken aan ivoorkleurige hexagon tegels, ronde beige tegels of roze visschubtegels. Door deze pasteltinten te gebruiken in wanden met geweldige patronen, kan een avontuurlijke look worden gecreëerd in bijvoorbeeld je keuken of badkamer. Om het patroon nog meer te benadrukken, kun je kiezen voor een contrasterende voegkleur, zoals bijvoorbeeld zacht mintgroen met een donkere voegkleur voor een uitgesproken patroon.

Tegels berekenen


Tegels berekenen voor de tuin, de keuken of wellicht het toilet? Bereken hier het aantal tegels dat je nodig hebt voor een bepaalde oppervlakte.