Berekenen.nl
Geplaatst op 30 oktober

Tegels berekenen: hoeveel groen komt erbij in Groningen?

Tegels berekenen om na te gaan hoeveel groen erbij komt? Het lijkt de manier om de nieuwe plannen goed in beeld te brengen. De gemeenteraad is positief over zogenaamde ‘groene tegels’. Het zijn tegels naar een idee van kunstenaar Martin Borchert. Hij wil er met gaten in tegels voor zorgen dat er meer groen bij komt. Dat is goed voor de warmteafvoer en ziet er een stuk gezelliger uit, waardoor er alleen maar voordelen aan lijken te zitten.

Groen tussen de tegels: kunst en voordelen

Het aantal vierkante meters berekenen voor de tegels valt niet mee. En hoeveel tegels er nodig zijn om voldoende groen te realiseren is ook een complexe vraag. Feit is wel dat er meer groen bij gaat komen in de stad, door stukken van stoeptegels af te halen.


De plannen zijn enthousiast ontvangen door de gemeenteraad. Onder andere de Partij van de Dieren en de PvdA gingen met het plan aan de slag. Zij wisten er op die manier voor te zorgen dat de gemeenteraad als geheel graag nader kijkt naar de plannen. Ze willen gebruik maken van de middenbermen en van tegels, om voor meer groen te kunnen zorgen.

Tegels bereken: online tool

Zelf tegels berekenen? Je kunt de vierkante meters berekenen, net als het snijverlies van tegels. Kom er op die manier achter hoeveel tegels er bij vierkante meter nodig zijn. Ga uit van 30x30 tegels, van 60x60 tegels of 90x90 tegels. Je kunt online het oppervlakte tegels berekenen en op die manier ontdekken hoeveel je ervan nodig hebt. Of nagaan wat er aan groen bij zal komen op de straten van Groningen.