Berekenen.nl
Geplaatst op 19 april

Zeeland is de provincie met de goedkoopste autoverzekeringen

Het onderste uit de kan halen of ook zonder al teveel schadevrije jaren al besparen? Verhuis naar Zeeland, het is de provincie met de goedkoopste autoverzekeringen.

Kleinste kans op schade in Zeeland

CED is het expertisebureau dat de cijfers van 2015 op een rij heeft gezet, om na te gaan hoe de verschillende provincies zich tot elkaar verhouden. Het valt vooral op dat de kans op schade in Zeeland een stuk kleiner is dan in de verschillende andere provincies. Zelfs wanneer het bureau dit corrigeert voor het aantal mensen dat er woont blijft de provincie de meest aantrekkelijke om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De kans op schade is het grootst in Zuid-Holland. Daar worden per miljoen gereden kilometers ongeveer 3x meer schades gemeld dan in Zeeland. Voor hen die nog net in Zuid-Holland wonen zou het wat dat betreft behoorlijk schelen in de premie wanneer zij zouden besluiten om de overstap naar Zeeland te maken.

Autoverzekering berekenen

Wil je zelf een autoverzekering berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je kunt besparen wanneer je in Zeeland zou wonen of hoe de premie hoger is voor hen in Zuid-Holland? Je kunt online een autoverzekering berekenen, zodat je daar direct een beeld van hebt. Uiteraard zal je niet meteen verhuizen voor een autoverzekering, maar het is interessant om de verschillen te zien. Bovendien kun je de autoverzekering berekenen voor je huidige auto om te besparen of voor een nieuwe auto om de kosten alvast in te schatten. Een berekening van een autoverzekering duurt maximaal een paar minuten, terwijl je er flinke bedragen mee kunt besparen.