Berekenen.nl
Geplaatst op 21 december

Premiestijging autoverzekering leidt soms tot verdubbeling

De autoverzekering wordt vanaf 1 januari 2017 een stuk duurder. Er is over de hele linie sprake van sterke stijgingen, waardoor veel automobilisten meer dienen te gaan betalen voor de autoverzekering die ze hebben. In sommige gevallen is er zelfs sprake van een verdubbeling van de premie, bijvoorbeeld bij iemand die al 20 jaar schadevrij rijdt. Volgens de verzekeraars heeft het te maken met de premie voor de autoverzekering die al jaren structureel veel te laag was om de kosten te kunnen dekken.

Veel te lage premies voor autoverzekeringen

De verzekeraars zijn een onderlinge strijd aangegaan, waarbij ze de premie steeds een beetje verder verlaagd hebben om meer klanten aan te trekken. Aan de andere kant nemen de kosten voor letsel en andere vormen van schade juist toe, waardoor de verzekeraars uiteindelijk geld inleveren op de autoverzekeringen. Onder andere een woordvoerder van Vivat (waar verzekeraar Zelf onder valt) geeft aan dat de premie voor de autoverzekering jarenlang te laag was. De verzekeraars werden daarvoor al op de vingers getikt door Europese Commissie en hebben daarom besloten om de premie per 1 januari te verhogen.

Online goedkoopste autoverzekering berekenen

Zelf berekenen of het mogelijk is om elders toch een goedkopere autoverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld na een forse voorgestelde stijging van de premie? Dit valt online te berekenen, het kost je slechts een paar minuten van je tijd. Je kunt op die manier ontdekken of het de moeite waard is om een andere autoverzekering af te sluiten en daarmee op de premie te besparen. Vanwege de premieverhoging heeft iedereen de mogelijkheid om binnen 30 dagen na die verhoging op te zeggen, ook wanneer de minimale contractduur nog niet verstreken is. Het is daarom de moeite waard om de autoverzekering te berekenen en eventueel over te stappen.