Berekenen.nl
Geplaatst op 21 maart

Korting op autoverzekering door rijgedrag populair in Engeland

Korting op je autoverzekering naar aanleiding van je rijgedrag? In Engeland is het mogelijk. Des te veiliger het rijgedrag, des te hoger de korting kan oplopen. In december 2014 maakten nog 323.000 Britten gebruik van een dergelijke polis, inmiddels zijn dat er al 455.000. Dat betekent een stijging van 40%, wat aan lijkt te geven dat een groot aantal van de automobilisten hier erg over te spreken is. Ook in Nederland zijn de laatste tijd een paar proeven gestart met dergelijke autoverzekeringen.

Britse jongeren besparen op hun autoverzekering

Met name Britse jongeren maken graag gebruik van de autoverzekering die in de gaten houdt hoe zij rijden. Jongeren tussen de 18 en 21 jaar hebben de mogelijkheid om flink te besparen op de premie die zij betalen. Uit onderzoek blijkt dat deze groep bijna 1.350 pond per jaar kan besparen door veilig te rijden. Het is een groep die normaal gesproken voor veel ongevallen zorgt, waardoor zij standaard een hoge premie betalen. Dat is ook in Nederland het geval, waardoor de kans bestaat dat ook in Nederland vooral jongeren graag gebruik zouden willen maken van een dergelijke autoverzekering op basis van data over het rijgedrag.

Autoverzekering berekenen

Wil je een autoverzekering berekenen, een reguliere polis of wellicht een autoverzekering op basis van een van de proeven? Je kunt online je autoverzekering berekenen, door aan te geven hoe oud je bent. Daarnaast is het van belang in te vullen hoeveel schadevrije jaren je al hebt, waar je woont en welke auto je zal gaan rijden. Je kunt op die manier je autoverzekering berekenen, zodat je na kunt gaan waar je de meest scherpe premie betaalt voor een goede dekking op de weg.