Berekenen.nl
Geplaatst op 10 september

Fraudeur met autoverzekering op de vingers getikt door rechter

Een vrouw die wilde frauderen met de autoverzekering van haar Maserati is lelijk tegen de lamp gelopen. De rechter gelooft haar verhaal niet, na te hebben uitgezocht of de geclaimde schade inderdaad tijdens het aangegeven ongeval zou zijn ontstaan.

De vrouw vertelde dat er sprake was van een ongeval op een rotonde, waarbij haar €21.750 kostende Maserati flink beschadigd was geraakt. Na onderzoek van verzekeraar Achmea en de rechter blijkt dat hier waarschijnlijk niets van klopt.

Geen takelwagen en oudere deuken

De vrouw gaf aan dat ze de auto had weg laten takelen. Het bedrijf dat ze daarbij opgaf beschikt echter niet over een takelwagen dus dat is onmogelijk. Bovendien is uit onderzoek door de verzekeraar gebleken dat een deel van de opgegeven schade bestaat uit deuken die eerder zijn ontstaan, bij het tegen een poort of een garagedeur rijden. Verder weet ook de politie niets van het vermeende ongeval, terwijl dat gebeurde op een rotonde van een drukke eenbaansweg. Daar had waarschijnlijk file ontstaan als er echt iets gebeurd was. Het lijkt erop dat de vrouw de autoverzekering wilde oplichten, om daar zelf een slaatje uit te kunnen slaan.

Online autoverzekering berekenen

Zelf een autoverzekering berekenen op die manier zorgen voor financieel voordeel, zodat je daarmee geen fraude hoeft te plegen? Je kunt online een berekening maken van de premie voor een autoverzekering, zodat je goed op de hoogte bent van de kosten voor de polis. Of bereken de autoverzekering van een auto die je op het oog hebt, zodat je de kosten goed op een rij kunt zetten. Op die manier kun je eenvoudig berekenen wat de autoverzekering zal kosten, zodat je tegen de tijd dat je de premie moet betalen niet voor verrassingen komt te staan.