Berekenen.nl
Geplaatst op 21 mei

Den Haag is het duurst voor de autoverzekering

Hagenezen met een auto betalen daarvoor gemiddeld genomen de hoogste premie. Dat blijkt uit een onderzoek van autoverzekering.nl, dat goed keek naar de verschillende premies in de diverse delen van het land. In Den Haag ligt de premie voor dezelfde autoverzekering een stuk hoger dan bijvoorbeeld in Assen, waar automobilisten een stuk goedkoper uitzijn. De grote verschillen geven aan dat het van behoorlijke invloed is waar je woont, waardoor het verstandig is om zelf goede berekeningen te maken en de mogelijkheden te vergelijken.

In Assen is de polis het goedkoopst

In Assen kost de gemiddelde autoverzekering €23,68 per maand. Dat is ruim 25% goedkoper dan in Den Haag, waardoor er sprake is van behoorlijke verschillen. De verzekeraars geven aan dat het risico op schade in een grote stad in Den Haag groter is dan in een relatief kleine plaats zoals Assen.
Het is niet duidelijk waarom het uitgerekend Den Haag is dat bovenaan staat, terwijl het verkeer ook in steden zoals Utrecht en Amsterdam behoorlijk druk kan zijn. Feit is dat alle inwoners er verstandig aan doen om online hun autoverzekering te berekenen, om na te gaan waar ze het meest voordelig uit zijn.

Online autoverzekering berekenen

Je kunt online je autoverzekering berekenen, om na te gaan of je niet teveel betaalt of om alvast in te schatten wat een nieuwe auto je ongeveer zal kosten. Je kunt de berekening maken aan de hand van een paar eenvoudige gegevens, waaronder de regio waarin je woont. Op die manier valt vast te stellen hoe duur de verzekering per maand of per jaar zal zijn. Door de autoverzekering online te berekenen kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan of kun je nagaan wat je meer of minder betaalt afhankelijk van je woonplaats.