Berekenen.nl
Geplaatst op 8 juni

Besparen op je autoverzekering

Aan het begin van elk jaar bekijken we hoe we aankomend jaar kunnen besparen op verzekeringen, hypotheken, gas/water/licht, etc. Het is het dan ook zeker waard om te kijken of er bespaard kan worden op je autoverzekering, maar hoe doe je dit precies? Wij leggen het je uit.

Ga kleine schade zelf betalen

Het is algemeen bekend dat wanneer je vaak schade meldt bij je verzekeraar, dat je premie dan het jaar erop omhoog gaat. Niemand zit te wachten op schade aangezien dit ook weer invloed heeft op je schadevrije jaren. Wanneer je kleine schade hebt gereden, is het vaak voordeliger om deze zelf te betalen. Als je de kleine schade meldt bij je verzekeraar, verlies je meestal je no-claimkorting. Daardoor zal je premie dus weer gaan stijgen en dit kan dan nog jaren duren voordat je premie weer naar beneden gaat.

Bespaar door een jaarlijkse check te doen

Besparen op je autoverzekering begint vaak elk jaar met even een kritisch oog werpen op je autoverzekering. Dat is wel handig, want elk jaar kan je premie veranderen, maar ook de voorwaarden. Naast deze factoren is het belangrijk om ook naar je eigen situatie te kijken. We weten namelijk wel dat je situatie elk jaar ook kan veranderen, maar je auto veranderd net zo goed mee want hij wordt ouder. Bekijk dus elk jaar even of je huidige autoverzekering nog wel bij je past. Onze tip is dan ook om elk jaar even goed je autoverzekering kritisch onder de loep te nemen.

Een online autoverzekering

Iedereen weet dat er een heel groot aanbod aan auto-verzekeringen is, maar wist je ook dat je je auto online kunt laten verzekeren? We snappen dat je snel in zee zult gaan met een grote verzekeraar, omdat deze bekend zijn en goede reviews heeft. Maar is dit wel zo handig? Dat ligt eraan wat jij wil. Het is belangrijk om te weten dat er online ook veel kleine verzekeraars zijn en deze zijn dan ook vaak goedkoper als de grotere partijen. Je vindt het misschien niet zo prettig om met een kleiner partij in zee te gaan, maar vaak zijn dit weer dochterbedrijven van de grote partijen. Ook daar zit je dus gewoon goed.

Wil jij nu weten wat jouw nieuwe autoverzekering wordt? Klik dan hier.