Berekenen.nl

Geplaatst op 15 februari

Autoverzekering wordt duurder en vraagt om online berekening

Autoverzekeraar Voogd & Voogd maakte bijvoorbeeld het afgelopen jaar verlies op de dekkingen. Voor iedere euro aan premie betaalde de verzekeraar €1,08 aan schade en bedrijfskosten. Op de lange termijn is dat onhoudbaar, vandaar dat de premies volgens de verzekeraars omhoog moeten.

Verliezen voor autoverzekeraars

We hebben steeds vaker parkeersensoren op onze auto’s en maken gebruik van achteruitrijcamera’s. Volgens de verzekeraars zijn de voordelen daarvan echter al in de premie opgenomen en is het nu tijd om de premie te verhogen nu er meer sprake is van ongevallen. Met name de WA-autoverzekering lijkt te goedkoop, het is bij verschillende verzekeraars mogelijk om auto’s al vanaf een paar euro per maand te verzekeren. Daar moet de komende tijd verandering in gaan komen. Onder andere Allianz maakte onlangs bekend dat het de premie voor auto’s gaat verhogen. Een personenauto wordt gemiddeld 6% duurder, de autoverzekeringen voor bestelwagens worden 8% duurder. Allianz is een zeer grote verzekeraar, hieronder vallen een aantal merken die er de komende tijd dus voor zullen zorgen dat de premie oploopt.

Online autoverzekering berekenen

Wil je een scherpe premie per maand betalen voor je autoverzekering? Je kunt hier online een autoverzekering berekenen, aan de hand waarvan je na kunt gaan welke verzekeraar de premie de komende tijd niet verhoogt en waar je nog de mogelijkheid hebt om je auto op een goedkope wijze te verzekeren. Heb je al een autoverzekering en wil je berekenen of je daarmee nog altijd een voordelige keuze maakt? Een autoverzekering berekening kost je slechts een paar minuten van je tijd, terwijl het je maandelijks veel voordeel kan opleveren.