Berekenen.nl
Geplaatst op 7 mei

Autoverzekering het goedkoopst in het noorden van Nederland

De autoverzekering blijkt het goedkoopst in het noorden van Nederland. In Groningen betalen mensen gemiddeld genomen de laagste premie. Andersom zijn bestuurders in Maastricht juist het duurst uit. Zij betalen zo’n 25 procent meer voor dezelfde dekking. Dat betekent 105 euro extra kosten per jaar, zonder dat daar een betere polis tegenover staat.

Grote verschillen in premies

Ook in andere delen van het noorden van Nederland valt de premie voor de autoverzekering relatief laag uit. Bijvoorbeeld in Assen, waar bestuurders onder de 30 jaar de laagste premie betalen. En de goedkoopste allrisk-premie betalen inwoners van Leeuwarden. Zij betalen slechts een kwart van de premie ten opzichte van iemand in, opnieuw, Maastricht.

In Maastricht is het aantal autodiefstallen erg groot. Dat verklaart de hoge premie in het zuiden van het land. Vanuit de stad kunnen dieven snel naar het buitenland, waardoor auto’s er minder veilig staan. Opvallend genoeg was het vorig jaar nog Den Haag waar de autoverzekering het duurst was. Inmiddels staat de stad op de derde plaats, want ook Amsterdam staat hoger op de lijst.

Online autoverzekering berekenen

Zelf berekenen wat een autoverzekering in jouw geval aan premie zal kosten? Dat kun je eenvoudig online doen. Een berekening op basis van de auto die je wilt rijden en bijvoorbeeld het aantal schadevrije jaren. Je kunt online de premie van de autoverzekering berekenen en dat vergelijken voor verschillende steden in de buurt. Of vergelijk jezelf met Maastricht, waardoor het in de rest van Nederland wel mee zal vallen.