Berekenen.nl
Geplaatst op 26 augustus

Autoverzekering berekenen kan jaarlijks bijna €500 opleveren

Verzekeraars maken al enkele jaren geen winst meer opde autoverzekeringen, al bestaan er nog altijd grote verschillen. Vorig jaar werd er bijvoorbeeld €300 miljoen meer aan schade uitgekeerd dan dat er aan de andere kant werd opgehaald. Sommige verzekeraars verhoogden daarom de premies, anderen bleven stunten met lage tarieven. Het is de kunst om een autoverzekering te berekenen en op zoek te gaan naar die prijsvechters.

Nog altijd prijsvechters in de markt

De toezichthouder verzocht de Nederlandsche Bank 5 jaar geleden al om iets te doen aan de prijsvechters binnen de markt, om te voorkomen dat zij blijven stunten met de premies. Dat lijkt in de tussentijd echter niet gelukt, aangezien er nog altijd partijen actief zijn die de premie zo scherp mogelijk inzetten. Weinig verzekeraars willen als ‘duur’ te boek staan. Het is daardoor nog altijd goed mogelijk om een (zeer) goedkope autoverzekering te berekenen, door online een vergelijking van de mogelijkheden en de kosten te maken.

Online autoverzekering berekenen

Wil je zelf een autoverzekering berekenen? Je kunt nagaan of je op dit moment teveel betaalt of voor een nieuwe auto bepalen waar je deze het best kunt verzekeren. Je kunt tot €500 per jaar besparen, wat betekent dat je iedere maand gemakkelijk geld over kunt houden. In principe hoeft de berekening van je autoverzekering niet meer dan een paar minuten te kosten. Door hier ieder jaar even tijd voor vrij te maken zorg je ervoor dat je de auto voordelig kunt verzekeren en je een groot deel van de premie die je nu betaalt mogelijk in je zak kunt houden.