Berekenen.nl
Geplaatst op 23 november

Autoverzekeraars mogen aanvragen weigeren

Autoverzekeraars hebben geen acceptatieplicht, dat betekent dat ze per geval mogen beslissen of ze iemand accepteren of dat ze diegene niet willen verzekeren. Het is gebruikelijk dat een verzekeraar inschat welk risico een klant vormt, door goed te kijken naar het eventuele schadeverleden en of iemand bijvoorbeeld een rijontzegging heeft gehad. Is dat het geval of zijn er diverse schades geclaimd? Dan bestaat de kans dat er een weigering ontstaat.

Geen acceptatieplicht voor verzekeraars

Autoverzekeraars hebben geen acceptatieplicht, ze zijn wat dat betreft vrij om te bepalen of ze iemand als klant willen accepteren of niet. Op het moment dat iemand wordt afgewezen dient hij of zij dat bij een volgende aanvraag te melden, waardoor de kans bestaat dat het lastig wordt om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Het is daarom verstandig om op voorhand in ieder geval altijd volledig helder te zijn over het eventuele schadeverleden of claims. Dit beperkt het risico op een weigering na beoordeling, waardoor het in de toekomst gemakkelijker blijft om te wisselen van autoverzekering.

Online goedkope autoverzekering berekenen

Wil je online een goedkope autoverzekering berekenen, bijvoorbeeld omdat je eerder geweigerd bent en je nu op zoek bent naar een alternatief? Ben je nog niet geweigerd, maar ben je gewoon benieuwd of het de moeite waard is om over te stappen? Zodra de autoverzekering een jaar loopt ben je vrij om te wisselen, mits je rekening houdt met de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt online berekenen wat een andere autoverzekering bij een andere verzekeraar je zou kosten. Een autoverzekering berekenen kost je maximaal een paar minuten van je tijd, terwijl het je aan de andere kant enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar aan voordeel kan opleveren.