Berekenen.nl
Geplaatst op 14 juni

ANWB stimuleert veilig rijden met autoverzekering

De ANWB komt met een autoverzekering die het moet stimuleren om veiliger te rijden. De verzekerden laten hun rijgedrag meten, op basis daarvan kunnen ze een korting krijgen tot maximaal 30%. Indien zij veilig rijgedrag vertonen en de tips ten harte nemen kunnen zij daar korting voor krijgen. Besluiten ze aan de andere kant juist onveiliger te rijden of daar minder aandacht te besteden? Dan kunnen ze de korting ook weer kwijt raken. Het is via de smartphone mogelijk om na te gaan in hoeverre er sprake is van ‘veilig’ rijgedrag.

Korting voor verzekerden

De verzekerden kunnen al direct rekenen op een korting van 10%, waarmee ze als het ware een beloning krijgen voor het feit dat ze mee willen doen aan deze manier van verzekeren. Het is de dochter van de ANWB Unigarant die de verzekeringen zal gaan aanbieden. Uit ervaringen uit het buitenland blijkt dat mensen zich meer bewust worden van hun rijgedrag. Dat leidt er uiteindelijk voor dat zij zich veiliger over de weg bewegen. Ook andere verzekeraars hebben al proeven gedaan met korting in ruil voor veilig rijgedrag, al is dat in Nederland nog niet op grote schaal doorgebroken.

Autoverzekering berekenen

Wil je een autoverzekering berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat de 30% korting je kan schelen ten opzichte van de reguliere premie voor een autoverzekering bij ANWB? Uiteraard kun je online ook de andere verzekeringen met elkaar vergelijken, zodat je daar een goed beeld van krijgt. Je kunt online berekenen wat een autoverzekering kost en de verschillende polissen vergelijken om een goede keuze te maken. Een autoverzekering berekenen kost je maximaal een paar minuten van je tijd, terwijl dat je per maand of per jaar een behoorlijke besparing kan opleveren.