Berekenen.nl
Geplaatst op 6 april

ACM adviseert verzekeringen te vergelijken om te shoppen

De autoriteit deed onderzoek naar 15 verschillende financiële producten en kwam er achter dat het in alle gevallen de moeite waard is om de verschillende aanbieders op een rij te zetten. Met name de autoverzekering, hypotheek en zorgverzekering bieden mogelijkheden om tot honderden euro’s per jaar te besparen.

Tot €2.400 per jaar besparen

Alles bij elkaar hebben oudere echtparen de mogelijkheid om tot €2.400 per jaar te besparen. Dat betekent dat een groot deel van Nederland onnodig hoge maandlasten en premies betaalt, het is van belang om goed te vergelijken en online berekeningen te maken. De goedkoopste autoverzekering voor een man van 45 kostte in 2015 bijvoorbeeld minimaal €31 per maand, de duurste polis kostte met €72 ruim het dubbele. Het is op die manier mogelijk om zo’n €500 per jaar te besparen, door simpelweg een goedkopere verzekering af te sluiten.

Verzekeringen berekenen

Wil je online de maximale hypotheek berekenen en nagaan waar je een zo laag mogelijke rente kunt afsluiten of wil je een van de verzekeringen berekenen? Je kunt online een autoverzekering berekenen of een zorgverzekering berekenen, afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Heb je een nieuwe auto op het oog of ben je benieuwd of je huidige verzekering voordeliger kan? Je kunt online een autoverzekering berekenen. Bovendien kun je in de laatste maanden van het jaar je zorgverzekering berekenen, zodat je per 1 januari een goedkopere polis kunt gebruiken. Maar het opnieuw bekijken van al je verzekeringen op deze manier kan natuurlijk geen kwaad. Zo bespaar je eenvoudig honderden euro’s per jaar, die je na een berekening van een paar minuten direct in je zak kunt steken.