Berekenen.nl
Geplaatst op 22 oktober

Achmea wil korting bieden voor nette weggebruiker

Als weggebruiker netjes rijdt, is dat iets wat volgens de grootste verzekeraar van Nederland een korting op de premie waard is. Het is een kastje in de auto die moet gaan meten hoe ‘veilig’ iemand rijdt, om daar vervolgens de premie op af te stemmen. Voorlopig gaat het om een proef, waar verzekerden op een vrijwillige basis aan kunnen deelnemen.

Kastje in de auto die het rijgedrag meet

Het kastje in de auto meet onder andere hoe hard de bestuurder rijdt en of er sprake is van scherpe bochten of heftige remacties. Daarnaast meet het kastje bijvoorbeeld hoe snel iemand optrekt en hoeveel kilometers er gemaakt worden. Het is aan de hand van die gegevens mogelijk om een beeld te krijgen van het rijgedrag van iemand. Beweegt de bestuurder zich rustig en netjes door het verkeer of is er juist sprake van roekeloos rijgedrag dat soms gevaarlijk wordt? Aan de hand daarvan kunnen bestuurders rekenen op een eventuele korting op de premie, wanneer zij laten zien het verkeer goed onder controle te hebben.

Online autoverzekering berekenen

Uiteraard kun je eenvoudig online je autoverzekering berekenen, bijvoorbeeld wanneer je geen kastje in de auto wenst en je toch gebruik wilt maken van een korting op de premie. Het is de moeite waard om over te stappen naar een kleinere verzekeraar. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een online verzekeraar kiest, die je voor enkele tientjes per maand minder toch kan verzekeren. Bovendien kun je online de premie voor je autoverzekering berekenen op basis van een all risk dekking, een beperkt casco dekking of een WA autoverzekering, afhankelijk van de mate van dekking die je wenst.