Berekenen.nl
Geplaatst op 17 december

3 tips om te besparen op je autoverzekering 2021

We gaan weer richting het nieuwe jaar, we zijn dus ook allemaal al heel erg druk met het uitzoeken of we nog kunnen besparen op onze verzekeringen. Dan is het ook zeker waard om te kijken of je nog kan besparen op je autoverzekering, maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier. Wij geven je dan ook 3 tips om te besparen op je autoverzekering in 2021.

Bespaar door een jaarlijkse check te doen

Tijdens de inleiding gaven we al een kleine hint, maar het is natuurlijk nooit verkeerd om al je verzekeringen bij langs te gaan. Besparen op je autoverzekering begint dan ook met elk jaar even met een kritisch oog naar je autoverzekering te kijken. Dat kom omdat elk jaar de premie veranderd, maar de voorwaarden ook. Naast deze factoren is het ook heel erg belangrijk om goed naar je eigen situatie te kijken. We weten namelijk allemaal wel dat je eigen situatie ook elk jaar veranderd, maar je auto wordt ook elk jaar weer ouder. Bekijk dus elk jaar even goed of jouw huidige autoverzekering nog wel bij je past. De beste tip is dan ook om elk jaar even goed je autoverzekering kritisch onder de loep te nemen.

Ga kleine schade zelf betalen

Het is algemeen bekend dat wanneer je vaak schade meldt bij je verzekeraar dat je premie omhooggaat. Iedere bestuurder zit dan ook niet te wachten op schade aangezien dit ook weer invloed heeft op je schadevrije jaren. Wanneer je kleine schade hebt is het vaak ook voordeliger om die schade zelf te betalen. Bij het claimen van schade verlies je bij je verzekeraar meestal je no-claimkorting. Dat resulteert er dan weer in dat je premie gaat stijggen. De kans is dus altijd aanwezig dat het voordeliger is om zelf kleine schade te betalen. Wanneer je er wel voor kiest om je schade te claimen kan het zijn dat je premie hierdoor jarenlang hoger is.

Een online autoverzekering

We weten allemaal wel dat er een hele erg groot aanbod is voor autoverzekering, maar wist jij ook dat je je online kan verzekeren? We snappen dan ook allemaal wel dat je er heel erg snel voor kiest om in zee te gaan met een grote verzekeraar, maar is dat ook altijd goed? Dat ligt natuurlijk volledig aan wat jij wil. Het is dan ook heel erg goed om te weten dat er ook kleinere online verzekeraars zijn, deze zijn dan ook vaak veel goedkoper. Je vind het dan misschien niet zo prettig om in zee te gaan met een kleine partij, maar vaak zijn dit weer dochterpartijen van een grote speler in de markt. Ook daar zit je dan gewoon goed. Het voordeel aan het online verzekeren van je auto is dan ook dat je premie vaak veel lager is. Wanneer je wel voor een grote partij kiest is de premie waarschijnlijk ook hoger omdat de kosten bij de grote partijen ook vele malen hoger is.