Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.9 / 10 (44)

Autoverzekering berekenen

Besparen op je autoverzekering doe je door slim te vergelijken. Met onze berekentool kun je heel eenvoudig alle verzekeraars en belangrijke vergelijkingsopties selecteren zodat voor jouw de beste en goedkoopste verzekeraars in beeld komen! lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

Autoverzekering berekenen

Wil je een autoverzekering berekenen voor een nieuwe auto die je hebt gekocht, of ben je benieuwd wat je zou betalen voor dat nieuwe model dat je zag staan? Je kunt in de beide gevallen eenvoudig online de premie voor je autoverzekering berekenen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Persoonlijke gegevens

Je kunt je autoverzekering berekenen door allereerst enkele persoonlijke gegevens in te voeren. Denk hierbij aan je leeftijd, de leeftijd waarop je je rijbewijs haalde en het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Bovendien dien je aan te geven waar in Nederland je woont, aangezien de premies in het provincie lager liggen dan in de drukke Randstad. De kans op een aanrijding ligt daar immers een stuk hoger. Je kunt zelf je autoverzekering berekenen aan de hand van deze gegevens, zodat je weet hoeveel je ongeveer voor de auto dient te betalen.Gegevens van de auto

Je kunt je autoverzekering berekenen door daarnaast ook aan te geven welke auto je rijdt, of welke je op het oog hebt. Gaat het om een nieuwe Audi met een hoop aanvullende opties en hoge totale waarde? Of heb je aan de andere kant juist een voordelige Nissan Micra op het oog, waarvan de waarde de laatste jaren flink is afgenomen? Dit is van belang voor de premie, net als het type dekking dat je wenst. Je kunt wat dat betreft je autoverzekering berekenen door aan te geven wie je bent en welke auto je rijdt, of je wilt gaan rijden.

Nieuws over Autoverzekering

65% van de Nederlanders kiest de verkeerde autoverzekering

De keuze voor een goede autoverzekering blijkt nog niet zo gemakkelijk. Uit onderzoek van Pricewise en CG Selecties blijkt dat 65% van de Nederlanders niet de juiste polis heeft.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekering biedt uitkomst bij schade door gladheid

Zodra het kwik onder nul duikt kan het glad worden op de weg, vooral wanneer er sprake is van neerslag. Dat betekent dat automobilisten extra goed op dienen te letten. Ondanks dat zij goed opletten kan het soms toch misgaan. Het is dan prettig om te weten dat de autoverzekering de schade zal dekken.

» Lees het volledige bericht
Geen winterbanden? In Nederland geldt de autoverzekering gewoon

Geen winterbanden onder de auto en de veroorzaker van een ongeval in Nederland? Geen probleem, de autoverzekering is in dat geval gewoon geldig. Het is een misverstand dat het in Nederland verplicht is om gebruik te maken van winterbanden.

» Lees het volledige bericht
Premiestijging autoverzekering leidt soms tot verdubbeling

De autoverzekering wordt vanaf 1 januari 2017 een stuk duurder. Er is over de hele linie sprake van sterke stijgingen, waardoor veel automobilisten meer dienen te gaan betalen voor de autoverzekering die ze hebben.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekering wordt fors duurder in 2017

De autoverzekering is de afgelopen jaren veel te voordelig geweest. Dat stellen de verschillende verzekeraars, die daarom besloten hebben om de premie per 1 januari 2017 (of zelfs al per 1 december 2016) te verhogen.

» Lees het volledige bericht
Premie voor de autoverzekering zal omhoog gaan

Binnenkort toe aan een nieuwe autoverzekering? Het is verstandig om die nog voor het eind van het jaar af te sluiten. De premie voor de autoverzekering zal de komende tijd oplopen.

» Lees het volledige bericht
Welke gevolgen heeft dronken rijden voor de autoverzekering?

Dronken achter het stuur zitten brengt grote risico’s met zich mee. Daarnaast kan er sprake zijn van gevolgen voor de autoverzekering.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekering in half jaar tijd 89 euro duurder geworden

De autoverzekering is in een half jaar tijd flink duurder geworden. Waar heeft dat mee te maken en wat valt eraan te doen?

» Lees het volledige bericht
ANWB stimuleert veilig rijden met autoverzekering

Verzekerden kunnen op basis van hun rijgedrag een korting krijgen tot maximaal 30%. Indien zij veilig rijgedrag vertonen en de tips ten harte nemen kunnen zij daar dus aanzienlijk voordeel mee doen.

» Lees het volledige bericht
Zeeland is de provincie met de goedkoopste autoverzekeringen

Besparen op een autoverzekering kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door veilig te rijden en een hoge no-claimkorting op te bouwen.

» Lees het volledige bericht
ACM adviseert verzekeringen te vergelijken om te shoppen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) adviseert een ieder die een verzekering wil afsluiten goed te shoppen. Het is volgens de ACM mogelijk om op die manier tot duizenden euro’s per jaar te besparen.

» Lees het volledige bericht
Korting op autoverzekering door rijgedrag populair in Engeland

De Pay-How-You-Drive autoverzekering in Engeland slaat goed aan. Het is een autoverzekering die het rijgedrag meet en op basis daarvan eventueel korting verleent op de premie.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekering wordt duurder en vraagt om online berekening

De autoverzekering is te goedkoop. Tenminste, dat stellen een aantal verzekeraars die hebben aangegeven dat de premie de komende tijd omhoog zal gaan.

» Lees het volledige bericht
Verzekeraars dienen in te spelen op autonome auto’s

Verzekeraars dienen voldoende rekening te houden met de opkomst van autonome auto’s, zodra die zelf sturen zal de autoverzekering er immers totaal anders uit komen te zien.

» Lees het volledige bericht
Eenvoudig besparen op de autoverzekering

Besparen op je autoverzekering en benieuwd hoe je dat het best aan kunt pakken? Je kunt kleine schades over het algemeen het best zelf betalen.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekeraars mogen aanvragen weigeren

Geweigerd voor de autoverzekering? Dat risico bestaat. Autoverzekeraars hebben anders dan bijvoorbeeld zorgverzekeraars (voor de basisverzekering) geen acceptatieplicht.

» Lees het volledige bericht
Vrouwen kritisch op rijgedrag van de partner

Vrouwen zijn over het algemeen het meest kritisch op het rijgedrag van de partner, mannen laten zich daar veel minder over uit. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB, met betrekking tot de autoverzekering.

» Lees het volledige bericht
Achmea wil korting bieden voor nette weggebruiker

Achmea is van plan om klanten korting op de autoverzekering aan te bieden wanneer zij netjes rijden. Op die manier kunnen verzekerden het risico op een ongeval flink verkleinen.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekering berekenen kan jaarlijks bijna €500 opleveren

Het berekenen van een autoverzekering kan jaarlijks tot €500 aan premieverschil opleveren, waardoor het de moeite waard is om hier goed naar te kijken.

» Lees het volledige bericht
Autoverzekering afsluiten met alcoholslot erg lastig

Wil je een autoverzekering afsluiten terwijl je een alcoholslot hebt? Houd er rekening mee dat dit erg lastig is.

» Lees het volledige bericht